Асеновградски земеделци се срещат с Едуард Стойчев

В два поредни понеделника земеделските стопани от Пловдивска област ще могат да се срещнат с председателя на Комисията по стокови борси и тържища Едуард Стойчев и директора на Регионалната дирекция на Комисията за защита на потребителите Таня Димитрова.

На първата среща ще се съберат земеделски производители, които се занимават с производство на плодове, зеленчуци и животински продукти, от общините Асеновград, Садово, Първомай, Раковски, Брезово, Калояново, Хисаря и Карлово. Ще присъстват още директорът на Областната дирекция на ДФ "Земеделие" Йосиф Ячев и представители на Областната дирекция по земеделие. Поканени са и кметовете на общините.

Втората среща със стопаните от останалите общини в областта ще се проведе в края на месеца.

Инициатори са народните представители от ГЕРБ Пловдив Област Димитър Лазаров, Силвия Хубенова, Николай Петков, Илия Пашев и Георги Плачков. Срещите се организират след открита приемна на Пашев и Плачков , по време на която над 130 стопани изразиха притесненията си от изискването за регистрацията им като еднолични търговци или юридически лица, за да могат да пласират продукцията си на борсите и тържищата в страната от месец декември.

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини