8 °C

Край на билетчето от 60 стотинки до Пловдив и обратно

Евтиното предвижване от и до Пловдив скоро ще остане просто един добър спомен. Така и така много от нередовните пътници са в недоумение как така един път са се возили за 60 стотинки, а на връщане са им взели колкото за 2 и половина билета. Е, редовните пътници по линията знаят прекрасно, че става дума за 2 различни фирми, които съответно возят и на различни цени. "Хеброс бус" извършват услугата срещу 1,50 лв., а "Стойчев и син" возиха за стотинки. Всъщност те все още возят, макар на няколко пъти да се опитаха да увеличат цената със 100%. След няколко проверки от страна на бившето общинско ръководство обаче и съответно наложени от него санкции неизпълнение на клаузите в договора, билетчето автоматично се връщаше отново на старата си цена от 60 стотинки. Заради подобни самоволни решения от страна на превозвача, общината дори обмисляше дали да не прекрати договора, но дотам не се стигна. Скоро обаче на тази евтиния ще бъде сложен край. На 14 декември кметът Емил Караиванов ще предложи на Общинския съвет вдигане на цените на билетите за автобусите на "Стойчев и син". Предложението му е относно постъпило писмо на ЕТ "Стойчев и син Димитър Стойчев" с мотивирано от тяхна страна предложение за коригиране на цените на билетите, както следва: 1,20 лева за линията Асеновград - Пловдив, 1,50 лева за Асеновград – Добростан и Мостово, 2,50 лева до Три могили и 20 лева до Китен.

Съгласно договора, който „Стойчев и син“ подписаха с предишното общинско ръководство, вдигането на цените може да става само и единствено след решение на Общински съвет - Асеновград и то след изтичане на 6 месеца от подписването на контракта. През октомври половингодишният срок изтече и фирмата вече е напълно в правото си да иска увеличение на цените на билетите. Което и правис писмо с входящ № М-2/11.11.2011 г.

Припомняме, че при конкурса „Стойчев и син“ заявиха цена от точно 60 стотинки за билет, което тогава накара останалите участници да реагират остро и да заявят, че цената е дъмпингова и тотално нереалистична. Въпреки това обаче пловдивската фирма спечели линията. Сега иска увеличение на цените, мотивирайки се с непрекъснатото повишаване стойността на горивата и експлоатационните разходи. Така 60-стотинковото пътуване скоро ще остане в миналото. От януари най-тънкото предвижване до Пловдив ще става срещу 1,20 лв.

К.Нешева

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 25.01.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Обмислете положителните и отрицателните страни на въпроса, който стои за решаване пред вас днес, за да се предпазите от грешки. Ще бъдете успешни, ако не игнорирате разума от сърцето си и им отдавате еднакво значение. Общуването с приветливи и позитивно мислещи хора ще ви бъде полезно и ще ви се отрази тонизиращо.
25 яну 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Телец Обхванати сте от ентусиазъм и това неминуемо ще доведе до промени. Ако се вслушате в съветите на ценен за вас човек и ги приложите в бизнеса, ще регистрирате сполука. Ако прекарвате почивката си на море бъдете внимателни с подводните спортове.
25 яну 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Имате най-разнообразни планове за този ден, но твърде вероятно е да се окаже че трябва да се заемете с нещо, което не е влизало в сметките ви. Въпреки това го направете и няма да съжалявате. Бъдете искрени към интимния партньор, предпочитайте да говорите открито за въпроси, които ви вълнуват, а не да ги премълчавате.
25 яну 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Ще посветите по-голямата част от времето си на реализацията на делова задача. Обмислено и разумно пристъпвате към работата си, друго не би могло и да бъде за вас, за това ще се доближите до успеха. Търсещите нов път ще проучват възможностите за образование или работа в чужбина.
25 яну 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Ще работите самостоятелно, влагайки творчески заряд и амбиция за изява. Без да отхвърляте чуждите идеи ще търсите най-доброто, което да приложите в работата си. Така ще си осигурите по-добри бъдещи проекти, а от там и финансова осигуреност. Вслушвайте се в съветите на специалисти за здравословните си неразположения.
25 яну 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Полезните ви контакти ще благоприятстват задачите, с които се захващате днес. Когато сте в позиция на зависими от някого знаете как да се държите, но не променяйте отношението си към него при промяна на обстоятелствата. С ентусиазъм ще градите планове за общото ви бъдеще с партньора, вдъхновени от вниманието му към вас.
25 яну 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Очаква ви спокоен неделен ден. Делата ви ще вървят така, както сте ги планирали. Вечерта е възможно да се отдадете на развлечения. Среща със стари приятели ще ви развесели и настрои позитивно за предстоящата седмица. Имате нужда от повече разнообразие, затова помислете какво можете да направите по въпроса.
25 яну 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Изпълнени сте с добри очаквания от предстояща сделка и ще подчините времето на деловите си ангажименти. Натовареността ще изостри чувствителността ви и са възможни конфликти. Владейте се, за да не провалите настроението, не само своето, но и на околните. Пътуващите ще изпълнят програмата си, стига да са внимателни, ако шофират.
25 яну 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Без да се стряскате от динамичното развитие на събитията покрай вас, ще задълбочите интересите си в сферата, в която работите. Доверието, което сте изградили до тук ще благоприятства по-следващите ви стъпки, без затруднения ще се ползвате от услугите на хората около вас.
25 яну 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Затрудненията на работното място ще ви поизнервят, но ще намерите правилните решения за тях. Не се ангажирайте с много дейности наведнъж, за да можете да мислите пълноценно, а не под въздействие на стреса. Не пренебрегвайте семейството си и обърнете внимание на личните си дела. Грижите за здравето ще ви се отразят добре, ще ви направят по-гъвкави и бодри.
25 яну 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Не се подвеждайте по чужди съвети, защото е възможно прикрити недоброжелатели да ви навредят. Вслушвайте се в собствената си интуиция и действайте съобразно нея. Имате успех сред противоположния пол. Чарът и чувството ви за хумор са неотразими. Възползвайте се.
25 яну 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Инвестирайте в бъдещето си. Направете нужните усилия днес, за да се чувствате добре утре. От изявите ви ще зависят бъдещите ви реализации. Ползотворни контакти ще ви помогнат да определите приоритетите си, като дадете предимство на нещата, които ви носят доволство и добри доходи.
25 яну 2021
Последни новини