22 °C

Край на билетчето от 60 стотинки до Пловдив и обратно

Евтиното предвижване от и до Пловдив скоро ще остане просто един добър спомен. Така и така много от нередовните пътници са в недоумение как така един път са се возили за 60 стотинки, а на връщане са им взели колкото за 2 и половина билета. Е, редовните пътници по линията знаят прекрасно, че става дума за 2 различни фирми, които съответно возят и на различни цени. "Хеброс бус" извършват услугата срещу 1,50 лв., а "Стойчев и син" возиха за стотинки. Всъщност те все още возят, макар на няколко пъти да се опитаха да увеличат цената със 100%. След няколко проверки от страна на бившето общинско ръководство обаче и съответно наложени от него санкции неизпълнение на клаузите в договора, билетчето автоматично се връщаше отново на старата си цена от 60 стотинки. Заради подобни самоволни решения от страна на превозвача, общината дори обмисляше дали да не прекрати договора, но дотам не се стигна. Скоро обаче на тази евтиния ще бъде сложен край. На 14 декември кметът Емил Караиванов ще предложи на Общинския съвет вдигане на цените на билетите за автобусите на "Стойчев и син". Предложението му е относно постъпило писмо на ЕТ "Стойчев и син Димитър Стойчев" с мотивирано от тяхна страна предложение за коригиране на цените на билетите, както следва: 1,20 лева за линията Асеновград - Пловдив, 1,50 лева за Асеновград – Добростан и Мостово, 2,50 лева до Три могили и 20 лева до Китен.

Съгласно договора, който „Стойчев и син“ подписаха с предишното общинско ръководство, вдигането на цените може да става само и единствено след решение на Общински съвет - Асеновград и то след изтичане на 6 месеца от подписването на контракта. През октомври половингодишният срок изтече и фирмата вече е напълно в правото си да иска увеличение на цените на билетите. Което и правис писмо с входящ № М-2/11.11.2011 г.

Припомняме, че при конкурса „Стойчев и син“ заявиха цена от точно 60 стотинки за билет, което тогава накара останалите участници да реагират остро и да заявят, че цената е дъмпингова и тотално нереалистична. Въпреки това обаче пловдивската фирма спечели линията. Сега иска увеличение на цените, мотивирайки се с непрекъснатото повишаване стойността на горивата и експлоатационните разходи. Така 60-стотинковото пътуване скоро ще остане в миналото. От януари най-тънкото предвижване до Пловдив ще става срещу 1,20 лв.

К.Нешева

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 30.05.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Справяте се чудесно със задълженията си днес. Добре ще е, ако не се ангажирате с чужди проблеми. Вашите оригинални идеи ще намерят реално приложение и това ще остави у вас чувство на задоволство. Самочувствието ви ще се подобри и от финансовата независимост, която създавате за себе си. Прилагате на практика всичко, което сте планирали до този момент.
30 май 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Можете, ако искате да вникнете и съдействате за решаването на чужди проблемите, от вас зависи да го направите. Това ще ви превърне в уважаван и търсен съветник. А вие на свой ред не бягайте от тези, които щедро ви предлагат подкрепата си. Ще ви е необходима, предвид целите, които си поставяте.
30 май 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Позволете си да се откъснете за малко от напрежението в службата и дома. Заредете се позитивно с неща, които ви радват и ви помагат да се отморите. Имате нужда от глътка свеж въздух. Променете еднообразието, което преживявате с интимния партньор. Не преценявайте човека до вас по способността му да сервилничи, а по начина му да взима решения.
30 май 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Онези от вас, на които днес предстои нещо особено важно се радват на забележителен късмет. До последно не се отказвате от целта си и сте готови да я преследвате докрай. Вярвате с своя успех и това донякъде наистина го предопределя. Нямате основания за притеснения и в личен план, където постепенно отношенията ви с любимия човек придобиват облика, който взаимно желаете.
30 май 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Професионалните ви ангажименти ще напомнят за себе си. Но, други ще се отдадат на почивка и разнообразни занимания. Не обвинявайте околните в незаинтересованост към проблемите ви. Опитайте се да се отпуснете, освободете напрежението и погледнете позитивно на всичко наоколо.
30 май 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Отговорете си честно какво преследвате и дали целта ви е реално осъществимата. Здраво стъпили сте на земята и въпреки това се нуждаете от събуждане. Дали не искате повече, отколкото можете да дадете. Не пренебрегвайте съветите на близките си, отстрани е по-лесно да се види и оцени проблема.
30 май 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Предвид душевното си състояние е добре да подходите специално към избора на храни и напитки. Ограничете дразнителите от всякакъв род и вид. Не измъчвайте тялото си и лекувайте душата. Високите ви критерии изискват и вие да сте на висотата им. Обстоятелствата ще ви изправят пред избор, който трябва да направите днес.
30 май 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Бъдете предпазливи днес и не се ангажирайте с каквито и да било обещания. Денят не е подходящ за взимането на важни решения. Съсредоточете се върху дома и близките си. Мнозина от вас имат нужда от пълноценна почивка и обстоятелствата около вас напълно я благоприятстват. В края на деня някои от вас е вероятно да изпитат леки стомашни неразположения.
30 май 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Отнесете се към проблемите без излишно драматизиране и бъдете тактични. На моменти е по-добре да отстъпите, отколкото да усложнявате атмосферата. Можете да се справите с домашните си задължения и без излишно напрежение. Не пренебрегвайте личните си нужди. Имате натрупани недоразумения, които е добре да изчистите по-скоро, ако искате нещата ви да вървят гладко.
30 май 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
В добро настроение сте и това ви позволява да говорите непринудено на всякакви теми. Ще дадете воля на скритите си желания и пориви. Благоприятно стечение на обстоятелствата ще направи деня ви успешен, на вас остава да се погрижите за веселата страна на живота си.
30 май 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Радвате се на много добро здраве днес. В случай че напоследък ви е създавало проблеми, днешният ден е много благоприятен за стабилизирането му. Ако имате възможност не се задържайте дълго у дома и е много вероятно да се натъкнете на приятни изненади. Може би ще срещнете приятел, с когото отдавна не сте се виждали или пък ще се натъкнете на интригуващо предложение.
30 май 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Раздвижете се днес, трябва да помислите за физическата си форма. Имате нужда да предизвикате самите себе си и да отвърнете достойно на това предизвикателство. Избягвайте всякакви неща, които ви потискат и излезте на дълга разходка сред природата.
30 май 2020
Последни новини