10 °C

2,8 г. условно за данъчния искал подкуп от собственика на "Хю Бокс"

2 г. и 8 м. условно е присъдата, постановена от Окръжния съд в Пловдив, на данъчният, който поиска подкуп от собственика на асеновградската дискотека "Хю Бокс". Поисканата от Христо Христев сума е била 5 000 лева. Срещу нея той обещал да укрие от полицията и НАП информация за установено от него нарушение.

Случката се разиграва миналата година, когато гръмва скандал с безконтролните посещения на дискотеки от деца под 18 години в часовете около и след полунощ.

На 15 април 2011 г. районният прокурор разпореди извършване на проверка на нощните питейни заведения на територията на Асеновград, които да са съвместни между полиция, данъчни и здравни инспектори. В "Хю Бокс" обаче непълнолетни не са открити, вероятно благодарение на строгия фейсконтрол.

Още на следващия ден служителят на НАП Христев, заедно със свой колега и полицейски служители, пристига в нощния клуб. Малко преди 2 часа е извършена проверка на оборотите на фискалните устройства и парите, които са налични у сервитьорките. Поискани са и паспортите на касовите апарати, но собственикът на заведението Георги Маврудиев не успява да ги намери. Последва описателно и подробно пояснение от страна на данъчния служител колко голямо нарушение всъщност е това, което кара Маврудиев да обещае, че ще намери дубликати до няколко дни. Христев му дава номера на gsm-а си с предложението да се чуят на другия ден, за да се разберат как да процедират, за да бъдат избегнати глобите. Според Христев собственикът на дискотеката го грозяли поне 18 - 20 глоби от по 500 лв. всяка. Мавродиев обаче така и не разбира за какво точно ще го глобяват, още повече, че в протокола от проверката нямало записани никакви нарушения.

Към 10 часа Христев пристига отново в дискотеката и обяснява на Мавродиев, че са установени нарушения, касаещи всяко фискално устройство, и че общата глоба ще е в размер на 30 000 лв.

В следващите няколко дни двамата провеждат още две срещи. Христев обаче държи да покаже, че е "добра душа" и изявява желание да помогне. Как? Като се приложат паспортите, всичко ще е наред, обяснява той на Маврудиев. Но все пак предупреждава, че се очертават едни 500 лева глоба, защото "много хубаво не е на хубаво" и нямало как да се размине без никаква санкция. НАП-аджията заковава сумата от 5 000 лв. за усилията си т.е. по 1000 лв. за всеки от касовите апарати. Показва и протокола от проверката, за да убеди асеновградчанинът, че там няма записани никакви нарушения.

На 4 май собственикът на "Хю Бокс" и данъчният се срещат отново, този път на пътя Пловдив - Скутаре, до предприятие "Булсафил". Маврудиев дава 500 лв. и обещава, че до края на месеца ще гледа да "оправи" всичките поискани му пари. След като се разделят Христев е задържан от служители на Отдела за борба с организираната престъпност в Пловдив.

Пловдивските магистрати забраниха на Христев да заема държавна длъжност в държавни финансови институции и го лишиха от право да упражнява професия, свързана с материално-отчетническа дейност за срок от 5 години. Наложена е и глоба в размер на 1 000 лв.

Присъдата не е окончателна и може да бъде обжалвана пред Апелативния съд в 15-дневен срок.

К.Нешева

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 20.02.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Възможно е да получите отговори, които отдавна търсите. Използвайте ги градивно и резултата ще бъде отличен. Успехи в обществените дейности. Ще срещнете уважение и признание от страна на околните. Семейството ще ви изненада приятно с добри новини. Очаквайте предложение за съвместен проект от партньори, с които сте работили преди.
20 фев 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Не разпилявайте енергията си върху странични интереси, а се съсредоточете върху работата. Любовта ви дава стимул и способности да правите чудеса. И живеете с усещането, че няма невъзможни неща. Работата в колектив също носи добри резултати. Увличате околните с идеите си и печелите съмишленици. Възползвайте се от момента.
20 фев 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Днес можете да се замете с нещо, което сте отлагали до този момент. На някои неща обаче ще трябва да обърнете сериозно внимание, затова не отлагайте повече разглеждането им. В личен план ще трябва да положите повече усилия, за да вървят гладко отношенията ви със сърдечния ви партньор.
20 фев 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Ако се посветите на професионалната си работа, рискувате да си навлечете неодобрението на близките си. Не за друго, а защото прекалено много време не сте сред тях и отсъствието ви им тежи. Приятни емоции за онези от вас, които ще запълнят времето си с по-интересни занимания.
20 фев 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Денят е прекрасен за осъществяване на начинанията ви. Приятели ви оказват необходимата подкрепа и идеите ви ще бъдат осъществени по-скоро отколкото сте очаквали. Все пак не мислете, че всички са ви длъжни и оставяйте повече лично пространство на хората около вас.
20 фев 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Доста разнообразен ден ви очаква днес. На работното ви място цари добро настроение, което бързо ще зарази и вас. Не бъдете прекалено подозрителни към колеги, рано или късно ще се уверите в искреността им. Мислете и за сърдечния си партньор.
20 фев 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Не изпадайте в дребнавости, когато оценявате работата на другите. Грижете се за своите си дела и ще откриете предимства, за които при други обстоятелства не бихте се сетили. Дайте своя принос в обществените дела. Ще подобрите бита си, като внесете повече настроение и светлина в жилището си.
20 фев 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Взаимоотношенията ви с любимия човек днес ви удовлетворяват напълно. Чувствате се прекрасно, но ви е трудно да се съсредоточите върху работата си. Мислите ви витаят в съвсем различна насока. Постарайте се да не се набивате на очи за да нямате неприятности. Препоръчително е да прекарате вечерта навън сред приятели.
20 фев 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Очевидно имате проблеми в общуването с другите. Не си позволявайте безпочвени критики и компромати, рискувате като бумеранг да се върнат към вас. Ще ви обземат желания насочени извън дома, но това крие рискове за семейно обвързаните. За творческите личности - отлични перспективи.
20 фев 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Очаква ви един сравнително спокоен ден днес. Срещата със стар приятел или приятни за вас хора ще ви зареди с положителна енергия и ентусиазъм. Моментът е подходящ за финансови начинания свързани с теглене на кредит. Не се колебайте, действайте и добрите резултати съвсем скоро ще са налице.
20 фев 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
С нови умения ще се включите в изпълнението на една задача и това ще подобри материалното и психическото ви състояние. Заобиколени от приятели ще се радвате на желани неща. Сами ще се ангажирате с обещание, което ще се окаже по-трудно за изпълнение, отколкото сте предвидили. Въпреки това ще удържите на думата си.
20 фев 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Загърбете минали неприятности и гледайте с надежда напред. Очакват ви успехи, основите на които дълго са поставяни от вас. Благоприятни перспективи се очертават за работещите в областта на търговията и предприемачите. Бъдете внимателни при работа с документи.
20 фев 2020
Последни новини