25 °C

2,8 г. условно за данъчния искал подкуп от собственика на "Хю Бокс"

2 г. и 8 м. условно е присъдата, постановена от Окръжния съд в Пловдив, на данъчният, който поиска подкуп от собственика на асеновградската дискотека "Хю Бокс". Поисканата от Христо Христев сума е била 5 000 лева. Срещу нея той обещал да укрие от полицията и НАП информация за установено от него нарушение.

Случката се разиграва миналата година, когато гръмва скандал с безконтролните посещения на дискотеки от деца под 18 години в часовете около и след полунощ.

На 15 април 2011 г. районният прокурор разпореди извършване на проверка на нощните питейни заведения на територията на Асеновград, които да са съвместни между полиция, данъчни и здравни инспектори. В "Хю Бокс" обаче непълнолетни не са открити, вероятно благодарение на строгия фейсконтрол.

Още на следващия ден служителят на НАП Христев, заедно със свой колега и полицейски служители, пристига в нощния клуб. Малко преди 2 часа е извършена проверка на оборотите на фискалните устройства и парите, които са налични у сервитьорките. Поискани са и паспортите на касовите апарати, но собственикът на заведението Георги Маврудиев не успява да ги намери. Последва описателно и подробно пояснение от страна на данъчния служител колко голямо нарушение всъщност е това, което кара Маврудиев да обещае, че ще намери дубликати до няколко дни. Христев му дава номера на gsm-а си с предложението да се чуят на другия ден, за да се разберат как да процедират, за да бъдат избегнати глобите. Според Христев собственикът на дискотеката го грозяли поне 18 - 20 глоби от по 500 лв. всяка. Мавродиев обаче така и не разбира за какво точно ще го глобяват, още повече, че в протокола от проверката нямало записани никакви нарушения.

Към 10 часа Христев пристига отново в дискотеката и обяснява на Мавродиев, че са установени нарушения, касаещи всяко фискално устройство, и че общата глоба ще е в размер на 30 000 лв.

В следващите няколко дни двамата провеждат още две срещи. Христев обаче държи да покаже, че е "добра душа" и изявява желание да помогне. Как? Като се приложат паспортите, всичко ще е наред, обяснява той на Маврудиев. Но все пак предупреждава, че се очертават едни 500 лева глоба, защото "много хубаво не е на хубаво" и нямало как да се размине без никаква санкция. НАП-аджията заковава сумата от 5 000 лв. за усилията си т.е. по 1000 лв. за всеки от касовите апарати. Показва и протокола от проверката, за да убеди асеновградчанинът, че там няма записани никакви нарушения.

На 4 май собственикът на "Хю Бокс" и данъчният се срещат отново, този път на пътя Пловдив - Скутаре, до предприятие "Булсафил". Маврудиев дава 500 лв. и обещава, че до края на месеца ще гледа да "оправи" всичките поискани му пари. След като се разделят Христев е задържан от служители на Отдела за борба с организираната престъпност в Пловдив.

Пловдивските магистрати забраниха на Христев да заема държавна длъжност в държавни финансови институции и го лишиха от право да упражнява професия, свързана с материално-отчетническа дейност за срок от 5 години. Наложена е и глоба в размер на 1 000 лв.

Присъдата не е окончателна и може да бъде обжалвана пред Апелативния съд в 15-дневен срок.

К.Нешева

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 14.05.2021

Хороскоп за Овен

Овен
С намерение сте да се посветите на работните си ангажименти и няма да сбъркате. Шансовете ви за добър изход от предстояща делова среща са реални, но трябва да се постараете повече. Но не пренасяйте грижите си върху отношението ви към близките хора. Организирайте си излет сред природата, ще се обновите.
14 май 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Днес не са препоръчват участия във финансови операции и даване пари на заем. Повече време отделете на познатите ви неща, в които имате опит. Експериментите отложете за друг ден. Ще се заредите със свежи идеи и енергия, ако се посветите на занимания, развиващи интелектуалните ви и душевни качества.
14 май 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Като отговорни хора, ще се погрижите за задълженията си, оставяйки всичко останало на за по-късно. Общуването с приятели ще внесе повече настроение и желание за развлечения. Текат трансформации, които могат да повлияят на общото ви разположение, не се притеснявайте, ако се почувствате и раздразнителни.
14 май 2021

Хороскоп за Рак

Рак
И без особени усилия днес ще привличате вниманието на околните. Както в деловото си общуване, така и в личните си дела ще се изявите с качествата и уменията си, а защо не и с чара си. Ще получите изгодни оферти, някои от които имат отношение към бъдещия ви дом. Не семейните ще мислят за по-сериозно обвързване с партньора си.
14 май 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Работите усилено по даден проект, в чийто успех сте абсолютно убедени. Бъдете готови за промени и противоречия с деловите партньори. До голяма степен от вас зависи дали преговорите ви ще имат резултат. Ще трябва да запазите спокойствие и да изложите ясно и точно позициите си. Ценно за вас ще се окаже намирането на верен съюзник.
14 май 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Днешният ден е пълен с изненади, но част от тях едва ли ще ви удовлетворят. Имате конкретни очаквания за нещата, които ви се случват, но събитията днес напълно ще ги опровергаят. Въпреки това имате възможността да извлечете дивиденти от новото положение, затова не се колебайте да го сторите. В личен план направете вие крачката към подобрение.
14 май 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Не пропускайте момента да покажете какво можете, още повече, че той ще създаде предпоставки за финансов просперитет. Не ви липсва мотивация, а и сте наясно, че трябва да разчитате предимно на себе си. И ще се справите. Вслушвайте се в интуицията си и се водете от разума си.
14 май 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Превърнете идеите си в своя цел, станете активни и действайте. Наложете си да спазите уговорените срокове и ще се поздравите с придобивки. За съжаление около вас има хора, които не споделят амбициите ви и това може да ви огорчи. Силни сте и ще се справите. Вечерта си починете.
14 май 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Този ден ще е динамичен и изпълнен с разнообразни преживявания. Подходете с чувство за хумор към несгодите и не се поддавайте на колебание относно важни въпроси. Действайте уверено и обмисляйте всяка своя стъпка. Установявате контакти с важни хора, с които впоследствие ще имате съвместна работа.
14 май 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Шансовете да завоювате сърцето на желания човек днес са огромни за това не губете време. Направете най-оптимистичния план и го изпълнете докрай. Възможно е да не се придържате към плана и да импровизирате, важно е да постигнете целта си, а това със сигурност ще стане. Честито.
14 май 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Краят на работната седмица ще повиши напрежението на работното място. От много страни ще ви търсят за консултация и обяснения. Намерете време и за близките си, те очакват поетите от вас обещания да бъдат спазени. А вас ви очакват финансови придобивки и среща с желан човек.
14 май 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Дори и да сте се почувствали огорчени от неприемливо за вас мнение на партньорите ви, не падайте духом, и не си помисляйте за промяна на плановете си. Момента не е подходящ за това. Нещо повече. Заредете се с търпение, и спокойно обмислете кой и къде греши. Бъдете доволни от съдбата, че до вас имате добър човек, на когото можете да разчитате за съвет и помощ.
14 май 2021
Последни новини