8 °C

2,8 г. условно за данъчния искал подкуп от собственика на "Хю Бокс"

2 г. и 8 м. условно е присъдата, постановена от Окръжния съд в Пловдив, на данъчният, който поиска подкуп от собственика на асеновградската дискотека "Хю Бокс". Поисканата от Христо Христев сума е била 5 000 лева. Срещу нея той обещал да укрие от полицията и НАП информация за установено от него нарушение.

Случката се разиграва миналата година, когато гръмва скандал с безконтролните посещения на дискотеки от деца под 18 години в часовете около и след полунощ.

На 15 април 2011 г. районният прокурор разпореди извършване на проверка на нощните питейни заведения на територията на Асеновград, които да са съвместни между полиция, данъчни и здравни инспектори. В "Хю Бокс" обаче непълнолетни не са открити, вероятно благодарение на строгия фейсконтрол.

Още на следващия ден служителят на НАП Христев, заедно със свой колега и полицейски служители, пристига в нощния клуб. Малко преди 2 часа е извършена проверка на оборотите на фискалните устройства и парите, които са налични у сервитьорките. Поискани са и паспортите на касовите апарати, но собственикът на заведението Георги Маврудиев не успява да ги намери. Последва описателно и подробно пояснение от страна на данъчния служител колко голямо нарушение всъщност е това, което кара Маврудиев да обещае, че ще намери дубликати до няколко дни. Христев му дава номера на gsm-а си с предложението да се чуят на другия ден, за да се разберат как да процедират, за да бъдат избегнати глобите. Според Христев собственикът на дискотеката го грозяли поне 18 - 20 глоби от по 500 лв. всяка. Мавродиев обаче така и не разбира за какво точно ще го глобяват, още повече, че в протокола от проверката нямало записани никакви нарушения.

Към 10 часа Христев пристига отново в дискотеката и обяснява на Мавродиев, че са установени нарушения, касаещи всяко фискално устройство, и че общата глоба ще е в размер на 30 000 лв.

В следващите няколко дни двамата провеждат още две срещи. Христев обаче държи да покаже, че е "добра душа" и изявява желание да помогне. Как? Като се приложат паспортите, всичко ще е наред, обяснява той на Маврудиев. Но все пак предупреждава, че се очертават едни 500 лева глоба, защото "много хубаво не е на хубаво" и нямало как да се размине без никаква санкция. НАП-аджията заковава сумата от 5 000 лв. за усилията си т.е. по 1000 лв. за всеки от касовите апарати. Показва и протокола от проверката, за да убеди асеновградчанинът, че там няма записани никакви нарушения.

На 4 май собственикът на "Хю Бокс" и данъчният се срещат отново, този път на пътя Пловдив - Скутаре, до предприятие "Булсафил". Маврудиев дава 500 лв. и обещава, че до края на месеца ще гледа да "оправи" всичките поискани му пари. След като се разделят Христев е задържан от служители на Отдела за борба с организираната престъпност в Пловдив.

Пловдивските магистрати забраниха на Христев да заема държавна длъжност в държавни финансови институции и го лишиха от право да упражнява професия, свързана с материално-отчетническа дейност за срок от 5 години. Наложена е и глоба в размер на 1 000 лв.

Присъдата не е окончателна и може да бъде обжалвана пред Апелативния съд в 15-дневен срок.

К.Нешева

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 05.04.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Днес е възможно да попаднете на някои идеи, за което ще ви помогнат верни приятели. Не мислете че амбициите ви са неизпълними, възможно е дори резултатите да надхвърлят очакванията ви. Необходима е повече упоритост от ваша страна, а не да се отказвате при първата трудност.
05 апр 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Уморени сте от трудовата си седмица и домашната атмосфера ще се окаже най-добрия избор. Близките ви няма да ви притесняват, бихте могли да се отпуснете. Телефонно обаждане ще повиши очакванията ви, ще ви направи ведри и общителни. Хобито ви ще върне позабравени емоции и с носталгия ще го подновите отново.
05 апр 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Разграничавайки служебните взаимоотношения от личните, си запазвате свободата и авторитета. Ще проявите коректност и залагайки на принципите си, ще ги следвате без колебания. Компромисите също са част от играта, стига да бъдат спазвани правилата. Ще има и какво да ви радва: любов, пари и популярност.
05 апр 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Действайте решително и със замах. Не позволявайте на случайни хора да ви губят времето с ненужни съвети. Ще поставите на мястото всеки детайл и ще сглобите мозайката. Едно силно присъствие до вас ще ви подейства тонизиращо и ще внесе нови перспективи в интимният ви живот.
05 апр 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Около вас ще бъде шумно и е възможно това да ви създаде умора и напрежение. Задълженията ви ще са не по-малко натоварващи, но ще се справите. Всичко е във вашите възможности. Добре е да намерите време и за отмора, и за всичките неща, които ви карат да се чувствате добре.
05 апр 2020

Хороскоп за Дева

Дева
За повечето от вас този ден ще бъде посветен на дома и семейството. Радвате се че имате възможност да оставите професионалните си дела настрана и да се заемете с неща, които касаят най-близките ви хора. Конкретни идеи, свързани с дома ще ангажират вниманието на творческите натури. Ваш приятел има нужда от съвет, затова не пренебрегвайте оплакванията му.
05 апр 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Днес си кажете, че и вие сте човек, имащ нужда от почивка и повече удоволствия. И това е така. Направете нещо специално за себе си, поглезете се. Харесвани сте и това ще внася допълнително настроение вечерта, в компанията на приятели. Забавленията ще ви освободят от напрежението и с нови сили ще се реализирате.
05 апр 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Мислете положително и потискайте притесненията си. Животът ви може да стане по-хубав, стига да се освободите от инерцията, която ви владее и потърсите нови начини за развитие. Любим човек ще ви зареди с хубави емоции, ако му позволите. Ще ви обхване лекота и усещане за нещо приятно.
05 апр 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Очаква ви интересен и приятен ден днес. Предпочитате да си почивате, но често ще се случва така че ви занимават редица други неща. Ваш приятел очаква от вас компетентен съвет, към който ще е добре да подходите сериозно. Привлича ви определена възможност, но засега едва ли ще успеете да я осъществите. Имате шанса да стабилизирате отношенията си с близък човек.
05 апр 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Посетете някои тихо и приятно място, където да си починете и да съберете мислите си. Имате умения, с които приобщавате бързо околните, но е добре и да ги задържите по-дълго в обкръжението си. Дарбата ви да говорите убедително я допълнете с коректност и вежливост. Това ще ви гарантира повече добри контакти.
05 апр 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
В добро настроение и отлична форма ще се чувстват повечето от вас. Много от контактите, които имате днес ще са полезни за бъдещите ви професионални изяви. Не допускате изненади. Напълно владеете положението и добрите резултати няма да закъснеят. Вървите уверено и смело напред.
05 апр 2020

Хороскоп за Риби

Риби
С усмивка и премерени жестове се отнесете към съветите на онези, които открито се грижат за вашето добруване. Движението е начин на съществуване, предстои да го осмислите за себе си. Заслужавате най-доброто и последващите развития в живота ви ще го докажат. Благоприятно развитие на здравословен проблем.
05 апр 2020
Последни новини