2 °C

Цар Киро: Ще ви убия всички, гяури, ще ви извадя очите, ще продам децата ви за проститутки

Районният съд в Асеновград даде ход на делото срещу Кирил Рашков. Повдигнатите срещу него обвинения са за това, че на 23 септември 2011 г. в Катуница е отправил закана за убийство на Веселин Христов и на Иванка Петрова, която закана би могла да възбуди основателен страх у тях за осъществяването му. Делото се гледа по общия ред т.е. с разпит на свидетели. Преди да бъде даден неговия ход Рашков обяви, че ще дава обяснения след разпита на всички свидетели и на вещите лица.

На заседанието, която продължава и в момента, присъства почти цялата ромска фамилия. Разпитан първи бе Веселин Христов - вуйчо на прегазения с кола в Катуница Ангел. "Жителите на Катуница се страхуват от Рашкови", заяви той. В показанията си Христов на няколко пъти цитира цар Киро, който му отправил заплашително предупреждението: "Аз не бия, аз направо убивам. Ще продам децата за проститутки. Ще ви извадя очите". Христов заяви също така, че при една от срещите си с Рашков, същият носил на кръста си нож, към който посягал на няколко пъти. Адвокатите на цар Киро обаче оспориха твърдението му като подчертаха, че нямало как Христов да е сигурен дали това е било наистина нож или не е бил примерно калъф за телефон.  

Христов и Иванка Петрова поискаха освен като свидетели и потърпевши, да бъдат разпитани и като граждански ищци. Те предявиха искове от по 10 000 лева за причинени неимуществени вреди. След като Христов бе изслушан от съда, той бе подложен на разпит от адвокатите на Кирил Рашков, които поискаха да разберат и уточнят детайли от случилото се на 23 септември, както и какви са били отношенията му с цар Киро преди това. Адвокати на Рашков са Хари Харалампиев, Даниел Ангелов и Васил Марков.

При изслушване на друг свидетел - полицаят Ивайло Димитров, стана ясно, че Кирил Рашков се е интересувал има ли възможност да си извади нови документи, за да замине за Сърбия докато "нещата се оправят". Запитването към Димитров е било отправено докато Рашков е бил конвоиран към София, където бе скрит по време на размириците.

Съдът изслуша и запис на обаждането на Иванка Петрова на тел. 112 за отправена заплаха от Кирил Рашков. Адвокатите на подсъдимия се възпротивиха и поискаха да се определи какъв е видът на това доказателство - СРС или нещо друго.

Общо 12 са свидетелите, които ще бъдат разпитани по делото. Заседанието продължава и в момента.
К.Нешева

Съпругата на Кирил Рашков - Костадинка, слушаше внимателно през цялото време в съдебната зала, а при почивките водеше оживени разговори във фоайето на съда.
Двама от защитниците на Рашков - Хари Харалампиев ( в дясно с брадата) и Даниел Ангелов (в ляво). Харалампиев бе един от защитниците на медицинските ни сестри в Либия. Председател е на ОбС - Пазарджик.
Ангел Рашков също присъства при даването ход на делото срещу баща му.
Веселин Христов бе първият разпитан от свидетелите.
Жители на Катуница в очакване пред Районния съд в Асеновград.
Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 21.01.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Днес ще е най-добре, ако се отдадете на пълна почивка. Позволете си го дори само през един ден от седмицата. Помислете за себе си и за неща, които да ви освежат. Предложение за вечерта ще ви мотивира за промяна на външния ви вид. Не пренебрегвайте онова, което ви предлага сърдечния партньор.
21 яну 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Ще се чувствате в добра физическа и психическа форма и наред със своите задачи ще се включите активно в решаването и на обществените. Ще изпълните както своите, така и очакванията на другите към вас. Волята ви ще укрепне, ще се освободите от съмненията и тревогите си, а пътя ви ще стане по-ясен.
21 яну 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Каквито и усилия да ви струва това останете си в къщи днес и се опитайте да бъдете максимално полезни на себе си и на семейството си. Със свежото си чувство за хумор ще успеете да създадете приятна атмосфера около себе си. Поканете приятели на вечеря и се забавлявайте.
21 яну 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Ще посветите времето си в проучване на нова дейност, от която очаквате добри доходи. За да напреднете по-бързо се съветвайте с хора, които са запознати с материята и се ползвайте от опита им. Изчистете съзнанието си от тревожни мисли и се посветете на главното, ще успеете.
21 яну 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Пригответе се за работа. Неотложни ангажименти ще приковат вниманието ви. Умората обаче, ще ви накара да потърсите пътища за развлечения и релаксация. И независимо от всичко трябва да се погрижите за дома, децата и родителите си. Останете търпеливи, запазете спокойствие.
21 яну 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Доброто сътрудничество, което градите с партньорите ви се отразява позитивно на мисленето, работата и печалбите ви. Но мислете за себе си, бъдете по-рационални по отношение изразходването на енергията си и не се разпилявайте излишно. Романтично запознанство и начало на дълга връзка.
21 яну 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Поради многото си ангажименти днес ще решавате проблемите си в движение, но грижата ви за другите ще е от първостепенна важност за вас. Възможни са затруднения от технически характер, но ще се справите. Отношенията с човек от обкръжението ви могат да се изгладят с компромиси и от двете страни.
21 яну 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Нерешени проблеми от личен характер ще ви занимават и привеждат в активност. Бъдете прагматични и не отхвърляйте съвети и помощ. Чуждият опит също може да ви бъде полезен. Сигурно е, че няма да пренебрегнете интересите си и ще ги отстоявате докрай. Здравето ви се нуждае от повече грижи. Нуждаете се от повече ведрина в живота си.
21 яну 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ще постигнете спокойствие и ще балансирате по важност приоритетите си. Наред с това ще се погрижите за дома и семейството си. По отношение на общ проблем ще трябва да предприемете по-решителни стъпки за да го приключите в срок и добре за всички ви. Очакванията ви ще се сбъднат и ще се поздравите с успех.
21 яну 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
За да не останете разочаровани, не хранете прекалени очаквания към никого. Ще бъдете щастливи, ако станете по-малко претенциозни към другите. Отнесете се великодушно към стоящите по-долу от вас и ги насърчете. Проблем може да се окаже неразбирането, което ще срещнете от специален за вас човек. Имайте търпение и не налагайте мнението си.
21 яну 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Ще въвеждате ред в делата си и без затруднение ще създавате нови познанства. Наред с това ще преосмислите отношенията си с някого, който с поведението си влияе деструктивно на мислите и решенията ви. Следвайте разума и сърцето, това ще ви помогне с достъпни средства да постигнете намеренията си.
21 яну 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Вероятно интуицията ви подсказва да си останете в къщи днес. От друга страна не е изключено ваши добри приятели да ви отправят съблазнително предложение за веселба навън. Делови ангажименти също ще ви изкушават да напуснете леглото днес.
21 яну 2021
Последни новини