28 °C

Цар Киро: Ще ви убия всички, гяури, ще ви извадя очите, ще продам децата ви за проститутки

Районният съд в Асеновград даде ход на делото срещу Кирил Рашков. Повдигнатите срещу него обвинения са за това, че на 23 септември 2011 г. в Катуница е отправил закана за убийство на Веселин Христов и на Иванка Петрова, която закана би могла да възбуди основателен страх у тях за осъществяването му. Делото се гледа по общия ред т.е. с разпит на свидетели. Преди да бъде даден неговия ход Рашков обяви, че ще дава обяснения след разпита на всички свидетели и на вещите лица.

На заседанието, която продължава и в момента, присъства почти цялата ромска фамилия. Разпитан първи бе Веселин Христов - вуйчо на прегазения с кола в Катуница Ангел. "Жителите на Катуница се страхуват от Рашкови", заяви той. В показанията си Христов на няколко пъти цитира цар Киро, който му отправил заплашително предупреждението: "Аз не бия, аз направо убивам. Ще продам децата за проститутки. Ще ви извадя очите". Христов заяви също така, че при една от срещите си с Рашков, същият носил на кръста си нож, към който посягал на няколко пъти. Адвокатите на цар Киро обаче оспориха твърдението му като подчертаха, че нямало как Христов да е сигурен дали това е било наистина нож или не е бил примерно калъф за телефон.  

Христов и Иванка Петрова поискаха освен като свидетели и потърпевши, да бъдат разпитани и като граждански ищци. Те предявиха искове от по 10 000 лева за причинени неимуществени вреди. След като Христов бе изслушан от съда, той бе подложен на разпит от адвокатите на Кирил Рашков, които поискаха да разберат и уточнят детайли от случилото се на 23 септември, както и какви са били отношенията му с цар Киро преди това. Адвокати на Рашков са Хари Харалампиев, Даниел Ангелов и Васил Марков.

При изслушване на друг свидетел - полицаят Ивайло Димитров, стана ясно, че Кирил Рашков се е интересувал има ли възможност да си извади нови документи, за да замине за Сърбия докато "нещата се оправят". Запитването към Димитров е било отправено докато Рашков е бил конвоиран към София, където бе скрит по време на размириците.

Съдът изслуша и запис на обаждането на Иванка Петрова на тел. 112 за отправена заплаха от Кирил Рашков. Адвокатите на подсъдимия се възпротивиха и поискаха да се определи какъв е видът на това доказателство - СРС или нещо друго.

Общо 12 са свидетелите, които ще бъдат разпитани по делото. Заседанието продължава и в момента.
К.Нешева

Съпругата на Кирил Рашков - Костадинка, слушаше внимателно през цялото време в съдебната зала, а при почивките водеше оживени разговори във фоайето на съда.
Двама от защитниците на Рашков - Хари Харалампиев ( в дясно с брадата) и Даниел Ангелов (в ляво). Харалампиев бе един от защитниците на медицинските ни сестри в Либия. Председател е на ОбС - Пазарджик.
Ангел Рашков също присъства при даването ход на делото срещу баща му.
Веселин Христов бе първият разпитан от свидетелите.
Жители на Катуница в очакване пред Районния съд в Асеновград.
Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 16.07.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Умеете да инвестирате и да привличате другите да участват във вашите проекти. Днес се постарайте да изложите идеите си така, че да спечелите възможно най-много поддръжници. Ще имате късмета да се запознаете с интересна личност, която ще ви очарова и заинтригува. Внимавайте обаче за подводни камъни. Вечерта ще съумеете да свършите доста полезна работа, ще останете доволни.
16 юли 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Настроението ви ще е добро и няма причина да не останете доволни от днешния ден. Нуждаете се от промяна на обстановката, и ако към желанията ви се включат приятели, със сигурност няма да съжалявате. Денят е подходящ и за пътешествия и романтични срещи. Насочете се към любими места и хора.
16 юли 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Днес ще имате възможността да се утвърдите като коректен и лоялен партньор. Справяте се отлично със завършването на важен проект, което е сериозна крачка в професионалното ви развитие. Предстои ви скорошна стабилизация във финансов план, което ще ви даде възможност да разширите сферата на проектите си.
16 юли 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Бъдете рационални и практични, като мобилизирате максимално силите си за да преодолеете надигащата се вълна. За хората на умствения труд се очертава напрегнат ден. Да внимават за здравето си всички, които са на работното си място. Характерно за всички ще бъде понижен жизнен тонус.
16 юли 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Финансовата стабилност, която отдавна очаквате и от която така силно се нуждаете напоследък, тази седмица ще стане реалност. Положените от вас усилия започват да дават все по-осезаем резултат и радостта ви е напълно заслужена. Няма от какво да се притеснявате и можете спокойно да планирате бъдещите си стъпки.
16 юли 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Ще вървите с късмета си днес. Улеснени ще бъдете и от добре свършената си до тук работа, така, че бъдете смели и не се предавайте пред проблемите. В хода на работата ви е възможно да се откажете от своя идея в името на по-добра. Силите ви ще стигнат да я реализирате по-скоро.
16 юли 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Проявете повече толерантност и ще се изненадате от това, колко приятен може да бъде денят ви. Вслушайте се в съветите на деловите си партньори и ще увеличите значително състоянието си. Намерете време и за семейството си. Текат важни промени, които като че ли изпускате. Отворете очите си.
16 юли 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Имате изявени шансове за успех в професионалната сфера. Заемете се сериозно със задълженията си, не ги оставяйте за следващия ден. Ще получите оферта, която силно ще ви заинтригува. Не пропускайте възможността да пътувате, ако ви се предложи такава. Сигурно е, че ще бъде приятно..
16 юли 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Може би днес не ви се поема отговорност и свързвате деня с безпаметния мързел, на който смятате да се посветите. Не се поддавайте на опитите да разрушат идилията ви. Най-сигурно е да не вдигате телефона и да не отваряте на никого. Вие преценете.
16 юли 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Ако делата ви позволяват ограничете контактите и изявите си днес. Но, предвид срочността и договореностите ви повечето от вас ще бъдат на свето място. Ако не пристъпите с открито сърце в интимната си връзка, не очаквайте взаимност. Възможни са разкрития и раздели, но може пък да са за добро.
16 юли 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Чувствате се работоспособни днес, затова едва ли ще се намери нещо, което да ви се опре. Вие не обичате да оставяте нещата недовършени, дори това да ви коства доста усилия. Днес ще свършите много полезна работа и това ще ви накара да се чувствате доволни от себе си. Намерете време и за разтоварване. Вечерта може да се срещнете с приятели.
16 юли 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Денят е благоприятен за разрешаване на лични проблеми и възстановяване на контактите с важни за вас хора. Деловите ви ангажименти са ниво и ви носят очаквания успех. Време е да помислите за разширяване на дейността си.
16 юли 2020
Последни новини