10 °C

Цар Киро: Ще ви убия всички, гяури, ще ви извадя очите, ще продам децата ви за проститутки

Районният съд в Асеновград даде ход на делото срещу Кирил Рашков. Повдигнатите срещу него обвинения са за това, че на 23 септември 2011 г. в Катуница е отправил закана за убийство на Веселин Христов и на Иванка Петрова, която закана би могла да възбуди основателен страх у тях за осъществяването му. Делото се гледа по общия ред т.е. с разпит на свидетели. Преди да бъде даден неговия ход Рашков обяви, че ще дава обяснения след разпита на всички свидетели и на вещите лица.

На заседанието, която продължава и в момента, присъства почти цялата ромска фамилия. Разпитан първи бе Веселин Христов - вуйчо на прегазения с кола в Катуница Ангел. "Жителите на Катуница се страхуват от Рашкови", заяви той. В показанията си Христов на няколко пъти цитира цар Киро, който му отправил заплашително предупреждението: "Аз не бия, аз направо убивам. Ще продам децата за проститутки. Ще ви извадя очите". Христов заяви също така, че при една от срещите си с Рашков, същият носил на кръста си нож, към който посягал на няколко пъти. Адвокатите на цар Киро обаче оспориха твърдението му като подчертаха, че нямало как Христов да е сигурен дали това е било наистина нож или не е бил примерно калъф за телефон.  

Христов и Иванка Петрова поискаха освен като свидетели и потърпевши, да бъдат разпитани и като граждански ищци. Те предявиха искове от по 10 000 лева за причинени неимуществени вреди. След като Христов бе изслушан от съда, той бе подложен на разпит от адвокатите на Кирил Рашков, които поискаха да разберат и уточнят детайли от случилото се на 23 септември, както и какви са били отношенията му с цар Киро преди това. Адвокати на Рашков са Хари Харалампиев, Даниел Ангелов и Васил Марков.

При изслушване на друг свидетел - полицаят Ивайло Димитров, стана ясно, че Кирил Рашков се е интересувал има ли възможност да си извади нови документи, за да замине за Сърбия докато "нещата се оправят". Запитването към Димитров е било отправено докато Рашков е бил конвоиран към София, където бе скрит по време на размириците.

Съдът изслуша и запис на обаждането на Иванка Петрова на тел. 112 за отправена заплаха от Кирил Рашков. Адвокатите на подсъдимия се възпротивиха и поискаха да се определи какъв е видът на това доказателство - СРС или нещо друго.

Общо 12 са свидетелите, които ще бъдат разпитани по делото. Заседанието продължава и в момента.
К.Нешева

Съпругата на Кирил Рашков - Костадинка, слушаше внимателно през цялото време в съдебната зала, а при почивките водеше оживени разговори във фоайето на съда.
Двама от защитниците на Рашков - Хари Харалампиев ( в дясно с брадата) и Даниел Ангелов (в ляво). Харалампиев бе един от защитниците на медицинските ни сестри в Либия. Председател е на ОбС - Пазарджик.
Ангел Рашков също присъства при даването ход на делото срещу баща му.
Веселин Христов бе първият разпитан от свидетелите.
Жители на Катуница в очакване пред Районния съд в Асеновград.
Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Хороскоп за 27.02.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Работата ви днес ще бъде доста разнообразна, затова със сигурност няма да скучаете нито за миг. Доверете се на вътрешния си глас при взимането на важни решения. Колегите ви подкрепят, а и вие спокойно можете да се доверите на съветите, които ви дават. Имате възможността да стабилизирате отношенията си с човек от обкръжението си, на когото особено държите.
27 фев 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Ясните ви цели водят до точни и практични действия, изчистени от всякаква суета и губене на внимание. Силни сте, когато сте спокойни, въпреки, че и в хаоса не губите присъствие на духа си. Работни промени, с които трябва да се съобразите. Не съжалявайте за развитието на професионален въпрос, скоро ще откриете, че нищо не е загубено.
27 фев 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Ще останете доволни от търговските си занимания. Ще ви се отдаде да направите сполучливи споразумения и сделки. За пътувания и лични промени сте особено настроени. Кроите планове, които с лекота ще осъществите. Неомъжените ще срещнат своят чакан партньор. Ще вложите много хъс, отстоявайки своите позиции, което ще се хареса на тези, които разчитат на вас.
27 фев 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Днес имате много добри възможности и перспективи за намиране на нова работа, а за някои дори в чужбина. За бизнеса денят е обещаващ, но не всичко ще зависи от личното желание и усилия. Здравословен проблем ще отшуми. Притесненията ви в тази насока ще се окажат напълно неоснователни. Повече внимание към партньора.
27 фев 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Решени сте да промените онези неща в живота си, които ви пречат да се чувствате пълноценни, като хора и професионалисти. На първо време ще започнете от обкръжението си и това ще бъде и първата ви грешка. Потърсете вината за неудовлетворението си във вътре в себе си, има какво да направите, за да изчистите съзнанието си от натоварващите ви мисли.
27 фев 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Промяната на обстановката около вас ще ви тласне към размисъл и съпоставяне на вече известни факти. Настроението ви често ще се мени, но в края на деня ще имате повече желание за развлечения. Приятелските ви отношения с хората от обкръжението ви правят по-добри и успешни в начинанията.
27 фев 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Развитието на професионален проблем ще добие друга насока след получено известие днес. Не реагирайте импулсивно, бъдете разсъдливи и последователни. Ще получите възможност за изява на потенциала си и трябва да покажете активност. Възползвайте се и ще спечелите както пари, така и слава.
27 фев 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Обединете усилията си с ваши съмишленици за реализация на професионалните си планове. Проявете отстъпчивост, ако се наложи, но не правете компромиси с принципите си. Увереността и желанието, които личат от действията ви привличат подкрепата на околните.
27 фев 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ако сте гъвкави в преговорите и умерени в претенциите си, без да искате всичко веднага и на всяка цена, ще постигнете победите си. Общуванията в деловата сфера ще се отразят положително и на личния ви живот. С доброто си настроение и навременни действия ще направите и други щастливи.
27 фев 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Предстоят ви много задачи, коя от коя по-спешна и неотложна. Не се изкушавайте да поемате и чужди ангажименти, въпреки популярността, която биха ви донесли. Рискувате да потънете в тях. Оставете си време и за себе си. Вечерта ви очаква хубаво настроение за танци и развлечения с колегите.
27 фев 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Ще се потрудите повече, но в крайна сметка ще постигнете желаното. Делово споразумение ще подобри позициите ви на работното място, а също и финансите ви. Ще защитите интересите и успокоите душата си. Ангажиментите ви няма да се отразят понижаващо на настроението ви, свикнали сте на натоварване.
27 фев 2020

Хороскоп за Риби

Риби
С предимство в програмата ви ще са деловите срещи днес. От тях очаквате да постигнете договорености и приключване на търговска сделка. Заложете на умереността в думите и реакциите си. В противен случай рискувате да загубите добрите си позиции, което не е целта ви. Стремежът ви към промени ще наруши спокойствието на дома ви, но перспективите са обещаващи.
27 фев 2020
Последни новини