14 °C

Съветниците от ГЕРБ: Отговорите на кмета са непълни и непрозрачни

Отговорите на кмета на Асеновград по актуалните въпроси и питания, които ГЕРБ отправя, са непълни и непрозрачни – това обявиха съветниците от групата на ГЕРБ в местния парламент след днешната сесия. Ангел Димитров беше внесъл две питания: "Какво е Вашето виждане за развитието на туризма в община Асеновград, след като повече от 3 месеца Консултативният съвет по туризъм, на който Вие сте председател по закон, не е провеждал заседания?“ И, визирайки новото назначение в Туристическия информационен център след прекратяване на договора на предишния експерт: "Направените от Вас назначения в Общинска администрация-Асеновград на принципа на професионални качества и умения ли ще бъдат или на принципа на политически реваншизъм и коалиционни пазарлъци?".
"Получих писмено отговор, както поисках. Но той е общ и не съдържа информацията за това как ще се развива туризма в нашата община - бранш, на който разчитат за препитание голяма част от бизнеса и местните хора. В прав текст кметът казва, че не е длъжен да подновява гражданските договори с тези служители, с които предишният кмет е работил. Определям това изказване за абсолютно безпардонно, тъй като смятам, че критериите, по които се избират и назначават хората, трябва да се опират на професионализъм и качество, а не само защото предишният градоначалник ги е назначил, да остават извън инстутуцията, която са развивали. В момента се оказва, че на сайта на Сдружение "Фонд за развитие на Летище Пловдив – Южната врата на България" има рекама за 7 други общини, но не и за Асеновград като туристическа дестинация. Искам само да припомня, че плащаме около 36 хил. лв. годишно в това Сдружение и следва да правим всичко възможно, за да се рекламираме – възможност, която незнайно защо не се ползва от новата администрация. В отговора се казва още, че вижданията на кмета за развитието на туризма ще бъдат отразени в съответните планове и стратегии, които предстои да бъдат внесени и забележете - "гласувани" от ОбС Асеновград по време на мандата. Кога ще стане това обаче кметът нито посочва, нито се ангажира, затова пък е абсолютно сигурен, че това, което внесе, ще се гласува! Продължавам да твърдя, че туризмът в общината в момента е на автопилот и хората трябва да го знаят", коментира възмутен съветникът от ГЕРБ Ангел Димитров.
Задоволителен отговор не получи и друг актуален въпрос, внесен направо на сесията днес от друг съветник от ГЕРБ – Костадин Яков. Той се поинтересува за фирмата, която изготвя структурата на Общинска Администрация Асеновград – какъв е размерът на възнаграждението й и как е сключен договора с нея. "Получих информация само за името на фирмата и че извършва конултанстки услуги. Кои обаче са критериите, по които ще се оцени консултанстката й работа, както и дали е имало обществена поръчка и сумата, за която е наета – не стана ясно. Не съм удовлетворен, но все пак въпросът ще си свърши работата, защото очаквам на следващата сесия, когато ще се приема структурата, да получим в детайли поисканата информация, необходима не само за съветниците, но и за гражданите на общината!", заяви Яков. Съветниците от ГЕРБ очакват тогава да се предостави имкопие от Договора с въпросната фирма.

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 18.02.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Успявате по забележителен начин да балансирате между професионалния и личния си живот. Никой по-добре от вас не умее да комбинира всичко така, че да е удобно на всеки. Естествено водещо е собственото ви желание, но вие чаровно прикривате този факт.
18 фев 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Ще се отличавате с повишената си социална активност, оставайки на втори план личните ангажименти. Имате воля и ще се справите, независимо от трудностите. Предстояща среща ще подобри очакванията ви във връзка с предстоящ проект. Развитията ще бъдат във ваша полза и ще ви подтикнат към конкретни действия.
18 фев 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Добре е делата си днес да ги приключите в рамките на деня. Градивните ви усилия ще поддържат активността и формата ви, правейки ви по-организирани. В личния си живот ще постигнете разбиране със себе си и ще се съобразите с развитието на дълго очакваните промени. Най-хубавото е, че ще ви направят щастливи.
18 фев 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Малко хора ще са в състояние да разгадаят настроението ви днес. Работите усърдно, но емоциите доминират над всичко останало и със сигурност ви пречат, особено когато от вас се изисква да бъдете съсредоточени. Опитайте се да им противостоите.
18 фев 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Служебната работа ви отегчава и напрежението скоро ще ви създаде главоболия. Вземете мерки и не се колебайте да направите нещо за себе си. Запознайте се с методите на релаксация, чрез тях ще подобрите тонуса си. Мислете позитивно и се вслушвайте в мнения, различни от вашите.
18 фев 2020

Хороскоп за Дева

Дева
С добри нагласи сте за предстоящите дни и това се отразява на работата ви по проектите, които подготвяте. Самоконтрола, който си налагате ще ви помогне да се справите по-лесно с изкушенията и повиши психическата ви устойчивост. Насърчете човека до вас открито да говори за чувствата си, това ще заздрави връзката ви или поне ще ви ориентира за тях.
18 фев 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Ще размишлявате върху развитието на делата си от последните дни и ще търсите причините за една или друга неудача. Приемете, че има и външни фактори, които не можете да промените, така, че гледайте по-ведро на случващото се. Открийте уроците за себе си и се старайте да ги усвоявате своевременно.
18 фев 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Възможно е днес да възникнат проблеми и да променят временно плановете ви за почивка. При финансови операции не поемайте рискове. Доброто ви чувство за хумор ще ви извади от една неловка ситуация с човек, към когото имате по-специално отношение. Близо сте до желания резултат.
18 фев 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ще ви се отдава да възприемате добре нови знания и да ги прилагате на практика почти веднага. Движението ще ви се отрази добре, ще ви избави от нежелани мисли и с повече вяра в себе си ще успявате в начинанията си. Не грешите в преценките си за другите, за това и по-рядко ви се случва да сте от губещата страна.
18 фев 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Ще се радвате на добри развития в личните си дела. Промяната ще ускори процесите и скоро ще се поздравите с придобивки от различен характер. Дайте шанс на човека, който търси път към вас и му позволете да ви запознае с намеренията си, които повярвайте, са добронамерени.
18 фев 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Не всичко, което предвиждате днес ще се случи, но в по-голямата си част ще следвате начертания план. Доверието, с което се отнасяте към някого или нещо, ще ви спечели нови приятели. В добра кондиция и форма на духа сте, и с повече лекота ще вземате решенията си. Готови сте за придобивки от нематериален характер.
18 фев 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Ако ви липсват внимание и грижи, не бързайте да се засягате. Помислете къде имате пропуски, защото е сигурно, че не сте изрядни. Дайте си сметка за собствените си постъпки и променете отношението си към онези, които неоснователно сте наранили. Духовни прозрения ще ви подтикнат към промени.
18 фев 2020
Последни новини