8 °C

Съветниците от ГЕРБ: Отговорите на кмета са непълни и непрозрачни

Отговорите на кмета на Асеновград по актуалните въпроси и питания, които ГЕРБ отправя, са непълни и непрозрачни – това обявиха съветниците от групата на ГЕРБ в местния парламент след днешната сесия. Ангел Димитров беше внесъл две питания: "Какво е Вашето виждане за развитието на туризма в община Асеновград, след като повече от 3 месеца Консултативният съвет по туризъм, на който Вие сте председател по закон, не е провеждал заседания?“ И, визирайки новото назначение в Туристическия информационен център след прекратяване на договора на предишния експерт: "Направените от Вас назначения в Общинска администрация-Асеновград на принципа на професионални качества и умения ли ще бъдат или на принципа на политически реваншизъм и коалиционни пазарлъци?".
"Получих писмено отговор, както поисках. Но той е общ и не съдържа информацията за това как ще се развива туризма в нашата община - бранш, на който разчитат за препитание голяма част от бизнеса и местните хора. В прав текст кметът казва, че не е длъжен да подновява гражданските договори с тези служители, с които предишният кмет е работил. Определям това изказване за абсолютно безпардонно, тъй като смятам, че критериите, по които се избират и назначават хората, трябва да се опират на професионализъм и качество, а не само защото предишният градоначалник ги е назначил, да остават извън инстутуцията, която са развивали. В момента се оказва, че на сайта на Сдружение "Фонд за развитие на Летище Пловдив – Южната врата на България" има рекама за 7 други общини, но не и за Асеновград като туристическа дестинация. Искам само да припомня, че плащаме около 36 хил. лв. годишно в това Сдружение и следва да правим всичко възможно, за да се рекламираме – възможност, която незнайно защо не се ползва от новата администрация. В отговора се казва още, че вижданията на кмета за развитието на туризма ще бъдат отразени в съответните планове и стратегии, които предстои да бъдат внесени и забележете - "гласувани" от ОбС Асеновград по време на мандата. Кога ще стане това обаче кметът нито посочва, нито се ангажира, затова пък е абсолютно сигурен, че това, което внесе, ще се гласува! Продължавам да твърдя, че туризмът в общината в момента е на автопилот и хората трябва да го знаят", коментира възмутен съветникът от ГЕРБ Ангел Димитров.
Задоволителен отговор не получи и друг актуален въпрос, внесен направо на сесията днес от друг съветник от ГЕРБ – Костадин Яков. Той се поинтересува за фирмата, която изготвя структурата на Общинска Администрация Асеновград – какъв е размерът на възнаграждението й и как е сключен договора с нея. "Получих информация само за името на фирмата и че извършва конултанстки услуги. Кои обаче са критериите, по които ще се оцени консултанстката й работа, както и дали е имало обществена поръчка и сумата, за която е наета – не стана ясно. Не съм удовлетворен, но все пак въпросът ще си свърши работата, защото очаквам на следващата сесия, когато ще се приема структурата, да получим в детайли поисканата информация, необходима не само за съветниците, но и за гражданите на общината!", заяви Яков. Съветниците от ГЕРБ очакват тогава да се предостави имкопие от Договора с въпросната фирма.

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 06.04.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Днес е възможно да попаднете на някои идеи, за което ще ви помогнат верни приятели. Не мислете че амбициите ви са неизпълними, възможно е дори резултатите да надхвърлят очакванията ви. Необходима е повече упоритост от ваша страна, а не да се отказвате при първата трудност.
06 апр 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Уморени сте от трудовата си седмица и домашната атмосфера ще се окаже най-добрия избор. Близките ви няма да ви притесняват, бихте могли да се отпуснете. Телефонно обаждане ще повиши очакванията ви, ще ви направи ведри и общителни. Хобито ви ще върне позабравени емоции и с носталгия ще го подновите отново.
06 апр 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Разграничавайки служебните взаимоотношения от личните, си запазвате свободата и авторитета. Ще проявите коректност и залагайки на принципите си, ще ги следвате без колебания. Компромисите също са част от играта, стига да бъдат спазвани правилата. Ще има и какво да ви радва: любов, пари и популярност.
06 апр 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Действайте решително и със замах. Не позволявайте на случайни хора да ви губят времето с ненужни съвети. Ще поставите на мястото всеки детайл и ще сглобите мозайката. Едно силно присъствие до вас ще ви подейства тонизиращо и ще внесе нови перспективи в интимният ви живот.
06 апр 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Около вас ще бъде шумно и е възможно това да ви създаде умора и напрежение. Задълженията ви ще са не по-малко натоварващи, но ще се справите. Всичко е във вашите възможности. Добре е да намерите време и за отмора, и за всичките неща, които ви карат да се чувствате добре.
06 апр 2020

Хороскоп за Дева

Дева
За повечето от вас този ден ще бъде посветен на дома и семейството. Радвате се че имате възможност да оставите професионалните си дела настрана и да се заемете с неща, които касаят най-близките ви хора. Конкретни идеи, свързани с дома ще ангажират вниманието на творческите натури. Ваш приятел има нужда от съвет, затова не пренебрегвайте оплакванията му.
06 апр 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Днес си кажете, че и вие сте човек, имащ нужда от почивка и повече удоволствия. И това е така. Направете нещо специално за себе си, поглезете се. Харесвани сте и това ще внася допълнително настроение вечерта, в компанията на приятели. Забавленията ще ви освободят от напрежението и с нови сили ще се реализирате.
06 апр 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Мислете положително и потискайте притесненията си. Животът ви може да стане по-хубав, стига да се освободите от инерцията, която ви владее и потърсите нови начини за развитие. Любим човек ще ви зареди с хубави емоции, ако му позволите. Ще ви обхване лекота и усещане за нещо приятно.
06 апр 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Очаква ви интересен и приятен ден днес. Предпочитате да си почивате, но често ще се случва така че ви занимават редица други неща. Ваш приятел очаква от вас компетентен съвет, към който ще е добре да подходите сериозно. Привлича ви определена възможност, но засега едва ли ще успеете да я осъществите. Имате шанса да стабилизирате отношенията си с близък човек.
06 апр 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Посетете някои тихо и приятно място, където да си починете и да съберете мислите си. Имате умения, с които приобщавате бързо околните, но е добре и да ги задържите по-дълго в обкръжението си. Дарбата ви да говорите убедително я допълнете с коректност и вежливост. Това ще ви гарантира повече добри контакти.
06 апр 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
В добро настроение и отлична форма ще се чувстват повечето от вас. Много от контактите, които имате днес ще са полезни за бъдещите ви професионални изяви. Не допускате изненади. Напълно владеете положението и добрите резултати няма да закъснеят. Вървите уверено и смело напред.
06 апр 2020

Хороскоп за Риби

Риби
С усмивка и премерени жестове се отнесете към съветите на онези, които открито се грижат за вашето добруване. Движението е начин на съществуване, предстои да го осмислите за себе си. Заслужавате най-доброто и последващите развития в живота ви ще го докажат. Благоприятно развитие на здравословен проблем.
06 апр 2020
Последни новини