-4 °C

Съветниците от ГЕРБ: Отговорите на кмета са непълни и непрозрачни

Отговорите на кмета на Асеновград по актуалните въпроси и питания, които ГЕРБ отправя, са непълни и непрозрачни – това обявиха съветниците от групата на ГЕРБ в местния парламент след днешната сесия. Ангел Димитров беше внесъл две питания: "Какво е Вашето виждане за развитието на туризма в община Асеновград, след като повече от 3 месеца Консултативният съвет по туризъм, на който Вие сте председател по закон, не е провеждал заседания?“ И, визирайки новото назначение в Туристическия информационен център след прекратяване на договора на предишния експерт: "Направените от Вас назначения в Общинска администрация-Асеновград на принципа на професионални качества и умения ли ще бъдат или на принципа на политически реваншизъм и коалиционни пазарлъци?".
"Получих писмено отговор, както поисках. Но той е общ и не съдържа информацията за това как ще се развива туризма в нашата община - бранш, на който разчитат за препитание голяма част от бизнеса и местните хора. В прав текст кметът казва, че не е длъжен да подновява гражданските договори с тези служители, с които предишният кмет е работил. Определям това изказване за абсолютно безпардонно, тъй като смятам, че критериите, по които се избират и назначават хората, трябва да се опират на професионализъм и качество, а не само защото предишният градоначалник ги е назначил, да остават извън инстутуцията, която са развивали. В момента се оказва, че на сайта на Сдружение "Фонд за развитие на Летище Пловдив – Южната врата на България" има рекама за 7 други общини, но не и за Асеновград като туристическа дестинация. Искам само да припомня, че плащаме около 36 хил. лв. годишно в това Сдружение и следва да правим всичко възможно, за да се рекламираме – възможност, която незнайно защо не се ползва от новата администрация. В отговора се казва още, че вижданията на кмета за развитието на туризма ще бъдат отразени в съответните планове и стратегии, които предстои да бъдат внесени и забележете - "гласувани" от ОбС Асеновград по време на мандата. Кога ще стане това обаче кметът нито посочва, нито се ангажира, затова пък е абсолютно сигурен, че това, което внесе, ще се гласува! Продължавам да твърдя, че туризмът в общината в момента е на автопилот и хората трябва да го знаят", коментира възмутен съветникът от ГЕРБ Ангел Димитров.
Задоволителен отговор не получи и друг актуален въпрос, внесен направо на сесията днес от друг съветник от ГЕРБ – Костадин Яков. Той се поинтересува за фирмата, която изготвя структурата на Общинска Администрация Асеновград – какъв е размерът на възнаграждението й и как е сключен договора с нея. "Получих информация само за името на фирмата и че извършва конултанстки услуги. Кои обаче са критериите, по които ще се оцени консултанстката й работа, както и дали е имало обществена поръчка и сумата, за която е наета – не стана ясно. Не съм удовлетворен, но все пак въпросът ще си свърши работата, защото очаквам на следващата сесия, когато ще се приема структурата, да получим в детайли поисканата информация, необходима не само за съветниците, но и за гражданите на общината!", заяви Яков. Съветниците от ГЕРБ очакват тогава да се предостави имкопие от Договора с въпросната фирма.

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 18.01.2021

Хороскоп за Овен

Овен
С ведрото си излъчване и положителна мисъл ще въздействате на околните и насочвате развитията в позитивна посока. За вас, както и за всички други е важно да живеете в спокойствие, за да се развивате и да творите пълноценно. Починете си, като потърсите приятни за тялото и душата ви занимания.
18 яну 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Въздържате се да поемате ангажименти днес и вероятно съвсем основателно. Много е възможно да се оставите в обятията на мързела. Използвайте пълноценно времето си за почивка. Въпреки, че у дома ви ще се намерят много изкушения, които да ви накарат да не излизате, не се поддавайте. Навън ви очаква вълнуваща среща.
18 яну 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Предприемате нова стъпка в професионален план, където се изявявате в нова за вас област. Считате, че имате достатъчно шансове за успех и наистина е така. От вас ще се изисква да довършвате всичко, с което се захванете и да не допускате вмешателство в решенията си. Най-добре работите с колега,представител на знаците Везни или Водолей.
18 яну 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Без да се поддавате на провокативни внушения ще следвате програмата си и всичко, което е във ваш интерес. Така ще организирате делата си, че да ги приключите с очакваните резултати, което е желанието и на съдружниците ви. Не прибързвайте в увлеченията си, дайте си време.
18 яну 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Заредени сте с добри очаквания и нищо от това, което предстои да се случи няма да ви изненада или обезкуражи. На път сте да постигнете краткосрочните си цели, целенасочените ви действия дават резултат. Финансови реализации и романтични вълнения за късметлиите. Някои от вас ще пътуват, като това може да бъде и в чужбина.
18 яну 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Романтични настроения ще има около вас и ще се радвате на споделен интерес от страна на човек, който силно ви вълнува. Мъжете от знака ще направят предложения и ще получат отговори, даващи им основание за добри, бъдещи, брачни отношения. Мислите ви ще са свързани най-често с предстоящи събития относно личния ви живот. Не загърбвайте текущите си задачи, защото от там се очаква да дойдат и средствата. Хранителните добавки ще ви помогнат да регулирате здравословни проблеми и ще внесат известно облекчение, но основната ви грижа за здравето си остава ваша. Радостни новини във връзка с подобряване състоянието на родители и близки, което ви е тревожело до сега. Целенасочените ви действия по отношение бъдещият ви дом, ще ви отведат по-скоро при него.
18 яну 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Като истински фокусници, ще промените нещата, които пречат на бизнеса ви и ще продължите уверено напред. Освобождаването от зависимости няма да спре до тук, има още от какво да се чистите. Очакванията ви са свързани с приключване на мащабен проект, но работата по него продължава.
18 яну 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Не позволявайте на емоциите да определят отношението ви към работата, за да не се конфронтирате с колегите. Търпеливо следвайте целите си и ще ги постигнете по-бързо. Съдбата ще ви предложи добри възможности и от вас зависи да се възползвате навреме. Вести от чужбина.
18 яну 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Твърде емоционални сте днес и подхождате към всяко нещо от тази страна. Това може да ви създаде проблеми, особено с хора, които се смятат за по-сериозни. Съобразявайте се с всички около вас днес, за да не си създавате излишни неприятности. Очаква ви положително разрешение на личен въпрос, който значи много за вас. Радвате се на ценна покупка.
18 яну 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Заслугата ви за решаване на професионален проблем ще се отчете от колеги и ръководители. От това ще останете всички доволни, те, че могат да продължат, а вие, че сте оценени правилно. Всички ви начинания ще се толерират от съдбата. Не се ограничавайте, а проявете аналитичните си способности.
18 яну 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Не приемайте ангажименти, които ви отклоняват от делата ви. Старайте се да обхванете повече от задачите си, за да ви остане време за развлечения вечерта. На дамите им предстои вълнуващо преживяване, което ще ги направи щастливи. Любовните тревоги ще отстъпят място на приятни настроения.
18 яну 2021

Хороскоп за Риби

Риби
С интересни идеи, отнасящи се към бъдещата ви дейност ще започне седмицата за вас. Добре планираните ви ходове ще съдействат да постигнете по-скоро това, към което се стремите. Възможно е да има и напрежение около вас, но не си хабете нервите. В повечето случаи то е плод на въображението ви, отколкото на реални проблеми.
18 яну 2021
Последни новини