28 °C

ГЕРБ и кмет в спор "На автопилот ли е туризмът в Асеновград?"

"В отговор на поставен въпрос към д-р Емил Караиванов, кмет на община Асеновград от общинския съветник  Ангел Димитров, относно развитието на туризма в общината, кметът напомня, че  Приемането на Програма за развитие на туризма в Община Асеновград е станало през 2005г. Една година и четири месеца по късно се създава  Общински консултативен съвет по туризъм е станало през 2006 година, а едва преди 2 години е  създаден  и Туристически информационен център.
Според Караиванов е некоректно остойностяването на приходите  от туризъм в общината като получени само от Туристическия информационен център, тъй като  те  се генерират от провежданите политики в съответната сфера, а не от дейността на структурните звена.

Що се отнася до  интерпретацията, че  гражданският договор с експерта в ТИЦ е бил прекратен, съм длъжен да поясня, че той изтече на 31 декември 2011 година. Считам за нормална управленска практика кмета да прецени дали за  реализацията на  приетите общинските програми и стратегии е необходимо назначаването на лица по граждански договори.
Съгласно чл.6, ал.2 от Правилника за работа на консултативния съвет по туризъм се предвижда  заседанията на съвета да се провеждат най-малко шест пъти в годината.  За датата на свикване на заседание на консултативния съвет по туризъм ще бъде уведомен неговия състав.
Относно моите виждания не само за развитието на туризма в Община Асеновград, те ще бъдат отразени в  съответните програми и стратегии, които предстои да бъдат представени и приети от Общински съвет-Асеновград през управленския ми мандат, заявява в отговора си Емил Караиванов."

А ето и питането, отправено към д-р Емил Караиванов от съветника от групата на ГЕРБ Ангел Димитров, в отговор на което е съобщението горе:

"Какво е Вашето виждане за развитието на туризма в Община Асеновград, след като повече от 3 месеца Консултативният съвет по туризъм, на който Вие сте председател по закон, не е провеждал заседания?" - пита Ангел Димитров и заявява, че "по този начин туризмът в Община Асеновград е оставен в режим на автопилот, което е много обезпокоително".
По информация от Димитров, Туристическият информационен център е създаден пре 2010 година и за последната година и половина е развил дейността си, генерирайки приходи в общинския бюджет от 140 000 лева - те са от входните таски за Асенова крепост и нововъведения турситически данък. Въпреки показателите, в края на тази година е прекратен договора на експерта от Туристическия център "без никакви мотиви", посочва Димитров. Той подчертава, че това е довело до напрежение в браншовите организации, свързани с туризма. И като твърди, че новоназначеният експерт няма необходимото образование за заемане на длъжността, отправя още един въпрос към кмета на Асеновград: "Направените от Вас назначения в Общинска администрация-Асеновград на принципа на професионални качества и умения ли ще бъдат или на принципа на политически реваншизъм и коалиционни пазарлъци".

Бел.ред.: Правописът е оригиналният от съобщенията на пресслужбите на община Асеновград и на областната структура на ГЕРБ. Поместваме ги без редакторска намеса.

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 16.07.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Умеете да инвестирате и да привличате другите да участват във вашите проекти. Днес се постарайте да изложите идеите си така, че да спечелите възможно най-много поддръжници. Ще имате късмета да се запознаете с интересна личност, която ще ви очарова и заинтригува. Внимавайте обаче за подводни камъни. Вечерта ще съумеете да свършите доста полезна работа, ще останете доволни.
16 юли 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Настроението ви ще е добро и няма причина да не останете доволни от днешния ден. Нуждаете се от промяна на обстановката, и ако към желанията ви се включат приятели, със сигурност няма да съжалявате. Денят е подходящ и за пътешествия и романтични срещи. Насочете се към любими места и хора.
16 юли 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Днес ще имате възможността да се утвърдите като коректен и лоялен партньор. Справяте се отлично със завършването на важен проект, което е сериозна крачка в професионалното ви развитие. Предстои ви скорошна стабилизация във финансов план, което ще ви даде възможност да разширите сферата на проектите си.
16 юли 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Бъдете рационални и практични, като мобилизирате максимално силите си за да преодолеете надигащата се вълна. За хората на умствения труд се очертава напрегнат ден. Да внимават за здравето си всички, които са на работното си място. Характерно за всички ще бъде понижен жизнен тонус.
16 юли 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Финансовата стабилност, която отдавна очаквате и от която така силно се нуждаете напоследък, тази седмица ще стане реалност. Положените от вас усилия започват да дават все по-осезаем резултат и радостта ви е напълно заслужена. Няма от какво да се притеснявате и можете спокойно да планирате бъдещите си стъпки.
16 юли 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Ще вървите с късмета си днес. Улеснени ще бъдете и от добре свършената си до тук работа, така, че бъдете смели и не се предавайте пред проблемите. В хода на работата ви е възможно да се откажете от своя идея в името на по-добра. Силите ви ще стигнат да я реализирате по-скоро.
16 юли 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Проявете повече толерантност и ще се изненадате от това, колко приятен може да бъде денят ви. Вслушайте се в съветите на деловите си партньори и ще увеличите значително състоянието си. Намерете време и за семейството си. Текат важни промени, които като че ли изпускате. Отворете очите си.
16 юли 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Имате изявени шансове за успех в професионалната сфера. Заемете се сериозно със задълженията си, не ги оставяйте за следващия ден. Ще получите оферта, която силно ще ви заинтригува. Не пропускайте възможността да пътувате, ако ви се предложи такава. Сигурно е, че ще бъде приятно..
16 юли 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Може би днес не ви се поема отговорност и свързвате деня с безпаметния мързел, на който смятате да се посветите. Не се поддавайте на опитите да разрушат идилията ви. Най-сигурно е да не вдигате телефона и да не отваряте на никого. Вие преценете.
16 юли 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Ако делата ви позволяват ограничете контактите и изявите си днес. Но, предвид срочността и договореностите ви повечето от вас ще бъдат на свето място. Ако не пристъпите с открито сърце в интимната си връзка, не очаквайте взаимност. Възможни са разкрития и раздели, но може пък да са за добро.
16 юли 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Чувствате се работоспособни днес, затова едва ли ще се намери нещо, което да ви се опре. Вие не обичате да оставяте нещата недовършени, дори това да ви коства доста усилия. Днес ще свършите много полезна работа и това ще ви накара да се чувствате доволни от себе си. Намерете време и за разтоварване. Вечерта може да се срещнете с приятели.
16 юли 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Денят е благоприятен за разрешаване на лични проблеми и възстановяване на контактите с важни за вас хора. Деловите ви ангажименти са ниво и ви носят очаквания успех. Време е да помислите за разширяване на дейността си.
16 юли 2020
Последни новини