40 °C

ГЕРБ и кмет в спор "На автопилот ли е туризмът в Асеновград?"

"В отговор на поставен въпрос към д-р Емил Караиванов, кмет на община Асеновград от общинския съветник  Ангел Димитров, относно развитието на туризма в общината, кметът напомня, че  Приемането на Програма за развитие на туризма в Община Асеновград е станало през 2005г. Една година и четири месеца по късно се създава  Общински консултативен съвет по туризъм е станало през 2006 година, а едва преди 2 години е  създаден  и Туристически информационен център.
Според Караиванов е некоректно остойностяването на приходите  от туризъм в общината като получени само от Туристическия информационен център, тъй като  те  се генерират от провежданите политики в съответната сфера, а не от дейността на структурните звена.

Що се отнася до  интерпретацията, че  гражданският договор с експерта в ТИЦ е бил прекратен, съм длъжен да поясня, че той изтече на 31 декември 2011 година. Считам за нормална управленска практика кмета да прецени дали за  реализацията на  приетите общинските програми и стратегии е необходимо назначаването на лица по граждански договори.
Съгласно чл.6, ал.2 от Правилника за работа на консултативния съвет по туризъм се предвижда  заседанията на съвета да се провеждат най-малко шест пъти в годината.  За датата на свикване на заседание на консултативния съвет по туризъм ще бъде уведомен неговия състав.
Относно моите виждания не само за развитието на туризма в Община Асеновград, те ще бъдат отразени в  съответните програми и стратегии, които предстои да бъдат представени и приети от Общински съвет-Асеновград през управленския ми мандат, заявява в отговора си Емил Караиванов."

А ето и питането, отправено към д-р Емил Караиванов от съветника от групата на ГЕРБ Ангел Димитров, в отговор на което е съобщението горе:

"Какво е Вашето виждане за развитието на туризма в Община Асеновград, след като повече от 3 месеца Консултативният съвет по туризъм, на който Вие сте председател по закон, не е провеждал заседания?" - пита Ангел Димитров и заявява, че "по този начин туризмът в Община Асеновград е оставен в режим на автопилот, което е много обезпокоително".
По информация от Димитров, Туристическият информационен център е създаден пре 2010 година и за последната година и половина е развил дейността си, генерирайки приходи в общинския бюджет от 140 000 лева - те са от входните таски за Асенова крепост и нововъведения турситически данък. Въпреки показателите, в края на тази година е прекратен договора на експерта от Туристическия център "без никакви мотиви", посочва Димитров. Той подчертава, че това е довело до напрежение в браншовите организации, свързани с туризма. И като твърди, че новоназначеният експерт няма необходимото образование за заемане на длъжността, отправя още един въпрос към кмета на Асеновград: "Направените от Вас назначения в Общинска администрация-Асеновград на принципа на професионални качества и умения ли ще бъдат или на принципа на политически реваншизъм и коалиционни пазарлъци".

Бел.ред.: Правописът е оригиналният от съобщенията на пресслужбите на община Асеновград и на областната структура на ГЕРБ. Поместваме ги без редакторска намеса.

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 24.06.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Не пестете силите си днес. Денят е многообещаващ за вас и е едно чудесно начало на новата седмица. Интимните ви завоевания от предишните дни ви импулсират и стимулират творческите ви способности. Това ще изиграе решаваща роля в деловите ви начинания.
24 юни 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Безпаричието и битовите неуредици ще отстъпят място на по-ведри чувства у повечето от вас. Активно ще се включите в проект, очаквайки с приходите от него да подобрите доходите си. Всичко зависи от вас, за това няма съмнение, че ще се справите. Съпротивата на някого няма да ви откаже от намеренията ви.
24 юни 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Може да осъществите намеренията си, ако съчетаете действията си с тези на партньорите ви. Работата в екип ще ви носи удовлетворение и финансови придобивки. Непоколебимите ви действия, продиктувани от увереност и знания ще ви отворят врати. Връзката със семейството ви е силна и това допълнително ви мотивира.
24 юни 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Ще ви се отдава да успявате там, където други зациклят. Усърдно ще се заемете с реализацията на идеите си и скоро ще постигнете резултатите, които преследвате. С добро чувство ще се отнесете и към хората, с които работите. Служебни пътувания.
24 юни 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Случващото се днес ще промени хода на професионалните ви търсения. Предизвикателствата са пред вас, а вие имате нужния потенциал за да се справите. Не демонстрирайте показно самочувствието си, бъдете по-смирени, за да не провокирате конфликти и нежелани емоции. Правете така, че всички да остават доволни.
24 юни 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Неспокойни и действени, ще започнете деня си с важните задачи, които не търпят отлагане. Без колебание ще покажете на когото е нужно, че не желаете намеса в личния си живот, надявайки се да бъдете разбрани. По въпросите, засягащи вас ще взимате решенията си сами, разбира се няма да ви липсва подкрепата на хората, на които държите.
24 юни 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Не възлагайте прекалено много надежди на операции със значителен риск. Шансът днес ще дойде от съвсем неочаквана за вас посока. Бъдете готови да действате бързо и точно. Приятели са ви подготвили желана изненада. Вечерта се очертава много приятна. Попадате в нова и интересна компания.
24 юни 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Скорпион Ще се чувствате уморени и обхванати от апатия към света около вас. Ще се наложи да сложите на мястото им хора, които ще се опитат да ви употребят за свои цели. Любовните ви желания са засилени, за това вземете мерки да не се разочаровате.
24 юни 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Днес сами се натоварвате с неща, които ще са ви в прекалена тежест. Смятате, че можете да се справите, но едва ли ще е толкова лесно. Не поемайте повече ангажименти, отколкото можете да свършите. Работете усилено и разчитайте и на съдействието на хората, с които работите. Успехи ще имат онези от вас, които се занимават с търговия.
24 юни 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Здравето ви и това на близките ви ще занимава повечето от вас. Погрижете се да не ви липсва нищо, с което да провокирате нежелани последствия. Нека финансовата ви стабилност в момента не ви подвежда. Пестете парите си. За дамите от знака се очертават делови успехи.
24 юни 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Време навън няма да се отрази на настроението ви и с ведрина в общуването ще приобщавате много хора към себе си. В подкрепа на работата си ще срещате разбиране и съпричастност. Усвоили сте знания и умения, действайте. Погрижете се за здравето си и не позволявайте на хронични страдания да попречат на активността ви.
24 юни 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Този ден ще ви донесе успешна реализация в делови план. Работите безупречно, изпипвате всичко до най-малката подробност и това ще стане повод за възхищение от страна на хората, с които работите. Обърнете подобаващо внимание и на сърдечния си партньор.
24 юни 2021
Последни новини