ГЕРБ и кмет в спор "На автопилот ли е туризмът в Асеновград?"

"В отговор на поставен въпрос към д-р Емил Караиванов, кмет на община Асеновград от общинския съветник  Ангел Димитров, относно развитието на туризма в общината, кметът напомня, че  Приемането на Програма за развитие на туризма в Община Асеновград е станало през 2005г. Една година и четири месеца по късно се създава  Общински консултативен съвет по туризъм е станало през 2006 година, а едва преди 2 години е  създаден  и Туристически информационен център.
Според Караиванов е некоректно остойностяването на приходите  от туризъм в общината като получени само от Туристическия информационен център, тъй като  те  се генерират от провежданите политики в съответната сфера, а не от дейността на структурните звена.

Що се отнася до  интерпретацията, че  гражданският договор с експерта в ТИЦ е бил прекратен, съм длъжен да поясня, че той изтече на 31 декември 2011 година. Считам за нормална управленска практика кмета да прецени дали за  реализацията на  приетите общинските програми и стратегии е необходимо назначаването на лица по граждански договори.
Съгласно чл.6, ал.2 от Правилника за работа на консултативния съвет по туризъм се предвижда  заседанията на съвета да се провеждат най-малко шест пъти в годината.  За датата на свикване на заседание на консултативния съвет по туризъм ще бъде уведомен неговия състав.
Относно моите виждания не само за развитието на туризма в Община Асеновград, те ще бъдат отразени в  съответните програми и стратегии, които предстои да бъдат представени и приети от Общински съвет-Асеновград през управленския ми мандат, заявява в отговора си Емил Караиванов."

А ето и питането, отправено към д-р Емил Караиванов от съветника от групата на ГЕРБ Ангел Димитров, в отговор на което е съобщението горе:

"Какво е Вашето виждане за развитието на туризма в Община Асеновград, след като повече от 3 месеца Консултативният съвет по туризъм, на който Вие сте председател по закон, не е провеждал заседания?" - пита Ангел Димитров и заявява, че "по този начин туризмът в Община Асеновград е оставен в режим на автопилот, което е много обезпокоително".
По информация от Димитров, Туристическият информационен център е създаден пре 2010 година и за последната година и половина е развил дейността си, генерирайки приходи в общинския бюджет от 140 000 лева - те са от входните таски за Асенова крепост и нововъведения турситически данък. Въпреки показателите, в края на тази година е прекратен договора на експерта от Туристическия център "без никакви мотиви", посочва Димитров. Той подчертава, че това е довело до напрежение в браншовите организации, свързани с туризма. И като твърди, че новоназначеният експерт няма необходимото образование за заемане на длъжността, отправя още един въпрос към кмета на Асеновград: "Направените от Вас назначения в Общинска администрация-Асеновград на принципа на професионални качества и умения ли ще бъдат или на принципа на политически реваншизъм и коалиционни пазарлъци".

Бел.ред.: Правописът е оригиналният от съобщенията на пресслужбите на община Асеновград и на областната структура на ГЕРБ. Поместваме ги без редакторска намеса.

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Случаен виц

Последни новини