7 °C

ГЕРБ и кмет в спор "На автопилот ли е туризмът в Асеновград?"

"В отговор на поставен въпрос към д-р Емил Караиванов, кмет на община Асеновград от общинския съветник  Ангел Димитров, относно развитието на туризма в общината, кметът напомня, че  Приемането на Програма за развитие на туризма в Община Асеновград е станало през 2005г. Една година и четири месеца по късно се създава  Общински консултативен съвет по туризъм е станало през 2006 година, а едва преди 2 години е  създаден  и Туристически информационен център.
Според Караиванов е некоректно остойностяването на приходите  от туризъм в общината като получени само от Туристическия информационен център, тъй като  те  се генерират от провежданите политики в съответната сфера, а не от дейността на структурните звена.

Що се отнася до  интерпретацията, че  гражданският договор с експерта в ТИЦ е бил прекратен, съм длъжен да поясня, че той изтече на 31 декември 2011 година. Считам за нормална управленска практика кмета да прецени дали за  реализацията на  приетите общинските програми и стратегии е необходимо назначаването на лица по граждански договори.
Съгласно чл.6, ал.2 от Правилника за работа на консултативния съвет по туризъм се предвижда  заседанията на съвета да се провеждат най-малко шест пъти в годината.  За датата на свикване на заседание на консултативния съвет по туризъм ще бъде уведомен неговия състав.
Относно моите виждания не само за развитието на туризма в Община Асеновград, те ще бъдат отразени в  съответните програми и стратегии, които предстои да бъдат представени и приети от Общински съвет-Асеновград през управленския ми мандат, заявява в отговора си Емил Караиванов."

А ето и питането, отправено към д-р Емил Караиванов от съветника от групата на ГЕРБ Ангел Димитров, в отговор на което е съобщението горе:

"Какво е Вашето виждане за развитието на туризма в Община Асеновград, след като повече от 3 месеца Консултативният съвет по туризъм, на който Вие сте председател по закон, не е провеждал заседания?" - пита Ангел Димитров и заявява, че "по този начин туризмът в Община Асеновград е оставен в режим на автопилот, което е много обезпокоително".
По информация от Димитров, Туристическият информационен център е създаден пре 2010 година и за последната година и половина е развил дейността си, генерирайки приходи в общинския бюджет от 140 000 лева - те са от входните таски за Асенова крепост и нововъведения турситически данък. Въпреки показателите, в края на тази година е прекратен договора на експерта от Туристическия център "без никакви мотиви", посочва Димитров. Той подчертава, че това е довело до напрежение в браншовите организации, свързани с туризма. И като твърди, че новоназначеният експерт няма необходимото образование за заемане на длъжността, отправя още един въпрос към кмета на Асеновград: "Направените от Вас назначения в Общинска администрация-Асеновград на принципа на професионални качества и умения ли ще бъдат или на принципа на политически реваншизъм и коалиционни пазарлъци".

Бел.ред.: Правописът е оригиналният от съобщенията на пресслужбите на община Асеновград и на областната структура на ГЕРБ. Поместваме ги без редакторска намеса.

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 07.03.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Авторитетът, с който се ползвате ще разшири възможностите пред вас в бизнес и професионален план. В реализацията на целите си ще ви се наложи да правите компромиси, но няма да съжалявате. И с право, в замяна ще получите удовлетворяващи ви условия. Някой, с когото имате неизяснени отношения ще поиска обяснение.
07 мар 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Ще ви въвлекат в спор, към който е по-добре да запазите неутралитет. На по-късен етап това ще ви донесе предимство, за това бъдете далновидни. Добри новини, свързани с бизнеса или службата, или отнасящи се до нова заетост. Домашен ремонт може да погълне от времето ви, но не се противете.
07 мар 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Високите ви изисквания налагат да не спирате в развитието си, в професионален и личен план. Добрите ви контакти ще са ви от полза при търсене на повече информация по интересуващ ви въпрос. Културни интереси ще ви отведат на интересно място, сред хора, споделящи общи вълнения.
07 мар 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Денят ви ще премине без изненади и ще успеете да се подготвите за предстояща изява. Настроението ви ще се подобри и това ще се отрази на всички около вас, ставайки по-добри, усмихнати и услужливи. Пътуванията ще преминат без излишни главоболия и с добри резултати, ако са свързани със срещи и работа.
07 мар 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Обзети сте от ентусиазъм и горите от желания за действие. Добре ще е, ако обедините усилията си с тези на хората около вас. Можете да се надявате на успех следобед, когато имате по-благоприятни шансове да достигнете до цел. Занимават ви и личните проблеми на ваш близък. Може би наистина ще му помогнете.
07 мар 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Очаква ви доста разнородна и интересна работа днес. Може би ще се наложи да се справяте в ситуация непривична за ежедневните ви занимания и това ще се окаже много полезно за в бъдеще. Ако се реализирате в деловата сфера денят може да ви донесе и перспективна възможност за инвестиции, което в кратък срок ще се отрази много благотворно на материалното ви положение.
07 мар 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Съобразявайки се с обстоятелствата, ще си наложите повече тъпение в общуването с колегите и всички около вас. Прецизността, с която работите ви носи добри резултати и в същото време трупате емоционално и физическо напрежение, което ако не бъде овладяно, може да доведе до нежелани последствия.
07 мар 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Може да се каже, че днес е един от вашите дни. Успехът ви в службата ще бъде нещо естествено днес, като няма да закъснеят и новини за повишения или добри материални и лични печалби. Сякаш сте полетели на ангелски крила. Е, напоследък доста се потрудихте и сега намерете подобаващ начин за веселба и почивка. Няма да ви липсва добра компания от верни другари.
07 мар 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Нови развития или непредвидени обстоятелства могат да променят намеренията ви, най-вече в служебен план. Нови срокове, по-спешни задачи или неотложно пътуване ще ускорят темпото. Проявете разбиране и с работата си покажете, че сте над дребните и незаслужаващи внимание нечии капризи.
07 мар 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Когато се чувствате добре и във форма, на всички около вас им е приятно. Настроението и самочувствието ви се нуждаят от оздравяване. Обърнете внимание на онези неща, които ви причиняват болка и ви правят унили. Дистанцирайте дразнителите, починете си от всякакви грижи, потърсете приятни за душата и тялото ви занимания.
07 мар 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Настроението ви днес едва ли ще е върхово, за което няма конкретна причина. За да се разбирате с околните обаче, постарайте се да владеете емоциите си и да не пресичате ентусиазма на хората, които го проявяват. В личен план ще бъдете изненадани от констатация на ваш близък, която доста ще ви накара да се замислите.
07 мар 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Идващите дни ще ви натоварят с отговорности и повече ангажименти. Гледайте днес да си починете, като оставите и на другите да се включат в домашната работа. Децата ще следват своите желания и това ще ви кара да се съобразявате с тях. Повече мислете за здравето си, има какво да промените в режима си на хранене.
07 мар 2021
Последни новини