8 °C

Силен обществен интерес към публичното обсъждане на бюджета

При засилен обществен интерес се проведе публичното обсъждане на Бюджет`2012 и Инвестиционната програма на община Асеновград. Проектите бяха представени от заместник кметовете на общината -  Мария Вълканова, Манол Генов и Мюмюн Алиджик.
По време на продължилото над два часа и половина обсъждане бяха направени редица предложения за включването на обекти в капиталовата програма на общината, за изграждането на спортни площадки, както и предложения, свързани с облагородяването и озеленяването на Асеновград.
Община Асеновград ще трябва през тази година да работи  в рамките на 30 780 000 лева, като  бюджетните взаимоотношения между централния бюджет и бюджета на общината за 2012 г.  за тази година са  намалени с 1 674 420 лв., с близо 9% по-малко от получения през  2011 година, каза зам. кметът по бюджет и финанси Мюмюн Алиджик.
За първи път в общинския бюджет средствата за образование и култура са една трета от общата сума, заяви от трибуната Георги Коройчев, но напомни на общинското ръководство, че за даровитите деца на общината трябва да бъдат отделени още повече средства.
През 2012г. за образование са заложени 1 183 300лв., от които близо един милион от местни приходи, каза Мария Вълканова.
За първи път родителите, чиито деца посещават детски ясли няма да заплащат такса, храноденът в детските градини е увеличен, без това да се отрази на таксите, които остават в същия размер. Това е още едно потвърждение на социалните ангажименти на общинското ръководство, което се стреми, в тази кризисна година, да подпомогне  семействата с деца, допълни Вълканова.
Жителите на селата около Асеновград бяха представени както от кметовете, които отново депозираха своите предложения за ремонт на улици и обществени сгради, така и от жители, дошли да изразят своето становище по забравени от години проблеми. Общото в тези предложения бяха исканията  за подновяване на остарели водопроводи, за контрол и предотвратяване на незаконни сметища, за изграждане на канализации и баластриране на улици.
Кметът на с. Червен Атанас Игнатов предложи в Бюджета да се отделят 3 500 лева, за изготвяне на  Работен проект за проектиране и изграждане на вертикален кладенец, който да разреши съществуващия от десетилетия проблем с водоснабдяването на селото. Жители на кварталите Долни и Горни Воден поискаха подмяна на остарелите азбестови тръби на водопровода, регулация на улици, които са в кадастралния план и канализация.
За разрешаването на част от тези проблеми  предвидените  средства от местни приходи са 6 340 186лв. Бюджетът е разработен в съответствие с инвестиционната   програма  на  общината  за  2012г. и е  в размер на  4 038 249лв. Допълнително от извънбюджетни средства са предвидени 1 737 688лв., което прави общо  5 775 937лв., които ще бъдат разходвани за капиталови разходи, каза Манол Генов.
    
Всички направени предложения ще бъдат подложени на обсъждане в постоянните комисии на Общински съвет Асеновград, увери присъстващите Манол Генов.


Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 15.04.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Денят е подходящ за творчески планове и подготовка за реализацията им. Не се претоварвайте физически, мислете позитивно и съзидателно. Хармоничните отношения ще ви помогнат да се организирате и справите по-леко с трудностите. Обективната ви оценка за нещата е предпоставка за правилни решения и адекватни действия.
15 апр 2021

Хороскоп за Телец

Телец
С основание може да очаквате от работата си днес по-добри доходи. Трудностит са възможни по линия на администрация и неспазване на срокове и законност. Въпреки това ще се справите с възникналите препятствия и ще доведете делата си до край, което значи и осигуряване нуждите на семейството.
15 апр 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Дава ви се отлична възможност да покажете на практика вашите умения, изобретателност и младежки дух. Голямата ви ангажираност може да ви направи неспокойни и нетърпеливи, но сега е момента да стиснете зъби и да издържите. Повярвайте, усилията ви няма да са напразни. Всичко, което постигнете днес, ще ви носи добри дивиденти за дълго време напред.Струва си, нали.
15 апр 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Стремите се да вършите нещата така, че на хората около вас това да им харесва и да не влизате в пререкания за излишни неща. Помислете обаче и за собствените си желания и за това, че е трудно винаги всички да са доволни. На работното място пред вас се открива блестяща възможност да покажете на какво сте способни, затова захванете се сериозно за работа.
15 апр 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Имате доста работа днес, но едва ли ще се намери нещо, с което да не успеете да се справите. Често се заемате с много неща наведнъж, но учудващо за хората около вас успявате да се справите без проблеми. Ще се изненадате от предложението, което ви прави близък приятел. Винаги сте готови да отвърнете на предизвикателствата и едва ли ще откажете.
15 апр 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Привеждайки програмата си в действие, ще засилите активността и желанието си за общуване. Чрез търговско-финансови операции, реализирани не без подкрепата на близък човек, ще се стабилизирате материално. Ако сте пряко ангажирани с професионалните си задачи ще получите изгодни предложения.
15 апр 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Ако сте и не конфликтни ще спечелите повече, осъществявайки плановете си. Насочете усилията си в областта, в която сте най-силни. От там ще дойдат и добрите резултати. Желанията ви скоро ще станат реалност, повярвайте си. При някои е възможно да се събудят стари, хронични заболявания.
15 апр 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Предстои ви ден, който ви предлага възможности в много направления. Най вече от вас зависи как ще предпочетете да го изживеете, но със сигурност не трябва да спирате да се усмихвате и да забавлявате околните, защото настроението ви е страхотно. Ставащото е само част от настъпващия период на драгоценни успехи.
15 апр 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Нетърпеливи сте да видите работата си по-скоро завършена и това ви амбицира. Усърдно ще избегнете проблем, който застрашава да обезсмисли труда ви досега. Към някой от обкръжението ви сте особено чувствителни и това ви пречи да оцените връзката си правилно. Но не му пречете да изрази отношението си към вас.
15 апр 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Несъгласието ви с нечие решение не бива да пречи на отношенията помежду ви. Намерете по-елегантен начин да изразите становището си, без да влизате в конфликт и да застрашавате връзката си. Можете да предложите и повече в името на общото ви бъдеще, не мислите ли. Волята ви е силна, но не пренебрегвайте и другите.
15 апр 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Възможностите ви за извънредни приходи днес са много добри. Има вероятност и да ги пропуснете при прекалено колебание. Може би пред някои от вас стоят леки затруднения в бизнеса, които скоро ще отшумят без трайни негативни последици.
15 апр 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Ако ви липсват внимание и грижи, не бързайте да се засягате. Помислете къде имате пропуски, защото е сигурно, че не сте изрядни. Дайте си сметка за собствените си постъпки и променете отношението си към онези, които неоснователно сте наранили. Духовни прозрения ще ви подтикнат към промени.
15 апр 2021
Последни новини