-3 °C

Силен обществен интерес към публичното обсъждане на бюджета

При засилен обществен интерес се проведе публичното обсъждане на Бюджет`2012 и Инвестиционната програма на община Асеновград. Проектите бяха представени от заместник кметовете на общината -  Мария Вълканова, Манол Генов и Мюмюн Алиджик.
По време на продължилото над два часа и половина обсъждане бяха направени редица предложения за включването на обекти в капиталовата програма на общината, за изграждането на спортни площадки, както и предложения, свързани с облагородяването и озеленяването на Асеновград.
Община Асеновград ще трябва през тази година да работи  в рамките на 30 780 000 лева, като  бюджетните взаимоотношения между централния бюджет и бюджета на общината за 2012 г.  за тази година са  намалени с 1 674 420 лв., с близо 9% по-малко от получения през  2011 година, каза зам. кметът по бюджет и финанси Мюмюн Алиджик.
За първи път в общинския бюджет средствата за образование и култура са една трета от общата сума, заяви от трибуната Георги Коройчев, но напомни на общинското ръководство, че за даровитите деца на общината трябва да бъдат отделени още повече средства.
През 2012г. за образование са заложени 1 183 300лв., от които близо един милион от местни приходи, каза Мария Вълканова.
За първи път родителите, чиито деца посещават детски ясли няма да заплащат такса, храноденът в детските градини е увеличен, без това да се отрази на таксите, които остават в същия размер. Това е още едно потвърждение на социалните ангажименти на общинското ръководство, което се стреми, в тази кризисна година, да подпомогне  семействата с деца, допълни Вълканова.
Жителите на селата около Асеновград бяха представени както от кметовете, които отново депозираха своите предложения за ремонт на улици и обществени сгради, така и от жители, дошли да изразят своето становище по забравени от години проблеми. Общото в тези предложения бяха исканията  за подновяване на остарели водопроводи, за контрол и предотвратяване на незаконни сметища, за изграждане на канализации и баластриране на улици.
Кметът на с. Червен Атанас Игнатов предложи в Бюджета да се отделят 3 500 лева, за изготвяне на  Работен проект за проектиране и изграждане на вертикален кладенец, който да разреши съществуващия от десетилетия проблем с водоснабдяването на селото. Жители на кварталите Долни и Горни Воден поискаха подмяна на остарелите азбестови тръби на водопровода, регулация на улици, които са в кадастралния план и канализация.
За разрешаването на част от тези проблеми  предвидените  средства от местни приходи са 6 340 186лв. Бюджетът е разработен в съответствие с инвестиционната   програма  на  общината  за  2012г. и е  в размер на  4 038 249лв. Допълнително от извънбюджетни средства са предвидени 1 737 688лв., което прави общо  5 775 937лв., които ще бъдат разходвани за капиталови разходи, каза Манол Генов.
    
Всички направени предложения ще бъдат подложени на обсъждане в постоянните комисии на Общински съвет Асеновград, увери присъстващите Манол Генов.


Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 18.01.2021

Хороскоп за Овен

Овен
С ведрото си излъчване и положителна мисъл ще въздействате на околните и насочвате развитията в позитивна посока. За вас, както и за всички други е важно да живеете в спокойствие, за да се развивате и да творите пълноценно. Починете си, като потърсите приятни за тялото и душата ви занимания.
18 яну 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Въздържате се да поемате ангажименти днес и вероятно съвсем основателно. Много е възможно да се оставите в обятията на мързела. Използвайте пълноценно времето си за почивка. Въпреки, че у дома ви ще се намерят много изкушения, които да ви накарат да не излизате, не се поддавайте. Навън ви очаква вълнуваща среща.
18 яну 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Предприемате нова стъпка в професионален план, където се изявявате в нова за вас област. Считате, че имате достатъчно шансове за успех и наистина е така. От вас ще се изисква да довършвате всичко, с което се захванете и да не допускате вмешателство в решенията си. Най-добре работите с колега,представител на знаците Везни или Водолей.
18 яну 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Без да се поддавате на провокативни внушения ще следвате програмата си и всичко, което е във ваш интерес. Така ще организирате делата си, че да ги приключите с очакваните резултати, което е желанието и на съдружниците ви. Не прибързвайте в увлеченията си, дайте си време.
18 яну 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Заредени сте с добри очаквания и нищо от това, което предстои да се случи няма да ви изненада или обезкуражи. На път сте да постигнете краткосрочните си цели, целенасочените ви действия дават резултат. Финансови реализации и романтични вълнения за късметлиите. Някои от вас ще пътуват, като това може да бъде и в чужбина.
18 яну 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Романтични настроения ще има около вас и ще се радвате на споделен интерес от страна на човек, който силно ви вълнува. Мъжете от знака ще направят предложения и ще получат отговори, даващи им основание за добри, бъдещи, брачни отношения. Мислите ви ще са свързани най-често с предстоящи събития относно личния ви живот. Не загърбвайте текущите си задачи, защото от там се очаква да дойдат и средствата. Хранителните добавки ще ви помогнат да регулирате здравословни проблеми и ще внесат известно облекчение, но основната ви грижа за здравето си остава ваша. Радостни новини във връзка с подобряване състоянието на родители и близки, което ви е тревожело до сега. Целенасочените ви действия по отношение бъдещият ви дом, ще ви отведат по-скоро при него.
18 яну 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Като истински фокусници, ще промените нещата, които пречат на бизнеса ви и ще продължите уверено напред. Освобождаването от зависимости няма да спре до тук, има още от какво да се чистите. Очакванията ви са свързани с приключване на мащабен проект, но работата по него продължава.
18 яну 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Не позволявайте на емоциите да определят отношението ви към работата, за да не се конфронтирате с колегите. Търпеливо следвайте целите си и ще ги постигнете по-бързо. Съдбата ще ви предложи добри възможности и от вас зависи да се възползвате навреме. Вести от чужбина.
18 яну 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Твърде емоционални сте днес и подхождате към всяко нещо от тази страна. Това може да ви създаде проблеми, особено с хора, които се смятат за по-сериозни. Съобразявайте се с всички около вас днес, за да не си създавате излишни неприятности. Очаква ви положително разрешение на личен въпрос, който значи много за вас. Радвате се на ценна покупка.
18 яну 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Заслугата ви за решаване на професионален проблем ще се отчете от колеги и ръководители. От това ще останете всички доволни, те, че могат да продължат, а вие, че сте оценени правилно. Всички ви начинания ще се толерират от съдбата. Не се ограничавайте, а проявете аналитичните си способности.
18 яну 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Не приемайте ангажименти, които ви отклоняват от делата ви. Старайте се да обхванете повече от задачите си, за да ви остане време за развлечения вечерта. На дамите им предстои вълнуващо преживяване, което ще ги направи щастливи. Любовните тревоги ще отстъпят място на приятни настроения.
18 яну 2021

Хороскоп за Риби

Риби
С интересни идеи, отнасящи се към бъдещата ви дейност ще започне седмицата за вас. Добре планираните ви ходове ще съдействат да постигнете по-скоро това, към което се стремите. Възможно е да има и напрежение около вас, но не си хабете нервите. В повечето случаи то е плод на въображението ви, отколкото на реални проблеми.
18 яну 2021
Последни новини