8 °C

Силен обществен интерес към публичното обсъждане на бюджета

При засилен обществен интерес се проведе публичното обсъждане на Бюджет`2012 и Инвестиционната програма на община Асеновград. Проектите бяха представени от заместник кметовете на общината -  Мария Вълканова, Манол Генов и Мюмюн Алиджик.
По време на продължилото над два часа и половина обсъждане бяха направени редица предложения за включването на обекти в капиталовата програма на общината, за изграждането на спортни площадки, както и предложения, свързани с облагородяването и озеленяването на Асеновград.
Община Асеновград ще трябва през тази година да работи  в рамките на 30 780 000 лева, като  бюджетните взаимоотношения между централния бюджет и бюджета на общината за 2012 г.  за тази година са  намалени с 1 674 420 лв., с близо 9% по-малко от получения през  2011 година, каза зам. кметът по бюджет и финанси Мюмюн Алиджик.
За първи път в общинския бюджет средствата за образование и култура са една трета от общата сума, заяви от трибуната Георги Коройчев, но напомни на общинското ръководство, че за даровитите деца на общината трябва да бъдат отделени още повече средства.
През 2012г. за образование са заложени 1 183 300лв., от които близо един милион от местни приходи, каза Мария Вълканова.
За първи път родителите, чиито деца посещават детски ясли няма да заплащат такса, храноденът в детските градини е увеличен, без това да се отрази на таксите, които остават в същия размер. Това е още едно потвърждение на социалните ангажименти на общинското ръководство, което се стреми, в тази кризисна година, да подпомогне  семействата с деца, допълни Вълканова.
Жителите на селата около Асеновград бяха представени както от кметовете, които отново депозираха своите предложения за ремонт на улици и обществени сгради, така и от жители, дошли да изразят своето становище по забравени от години проблеми. Общото в тези предложения бяха исканията  за подновяване на остарели водопроводи, за контрол и предотвратяване на незаконни сметища, за изграждане на канализации и баластриране на улици.
Кметът на с. Червен Атанас Игнатов предложи в Бюджета да се отделят 3 500 лева, за изготвяне на  Работен проект за проектиране и изграждане на вертикален кладенец, който да разреши съществуващия от десетилетия проблем с водоснабдяването на селото. Жители на кварталите Долни и Горни Воден поискаха подмяна на остарелите азбестови тръби на водопровода, регулация на улици, които са в кадастралния план и канализация.
За разрешаването на част от тези проблеми  предвидените  средства от местни приходи са 6 340 186лв. Бюджетът е разработен в съответствие с инвестиционната   програма  на  общината  за  2012г. и е  в размер на  4 038 249лв. Допълнително от извънбюджетни средства са предвидени 1 737 688лв., което прави общо  5 775 937лв., които ще бъдат разходвани за капиталови разходи, каза Манол Генов.
    
Всички направени предложения ще бъдат подложени на обсъждане в постоянните комисии на Общински съвет Асеновград, увери присъстващите Манол Генов.


Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 06.04.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Днес е възможно да попаднете на някои идеи, за което ще ви помогнат верни приятели. Не мислете че амбициите ви са неизпълними, възможно е дори резултатите да надхвърлят очакванията ви. Необходима е повече упоритост от ваша страна, а не да се отказвате при първата трудност.
06 апр 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Уморени сте от трудовата си седмица и домашната атмосфера ще се окаже най-добрия избор. Близките ви няма да ви притесняват, бихте могли да се отпуснете. Телефонно обаждане ще повиши очакванията ви, ще ви направи ведри и общителни. Хобито ви ще върне позабравени емоции и с носталгия ще го подновите отново.
06 апр 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Разграничавайки служебните взаимоотношения от личните, си запазвате свободата и авторитета. Ще проявите коректност и залагайки на принципите си, ще ги следвате без колебания. Компромисите също са част от играта, стига да бъдат спазвани правилата. Ще има и какво да ви радва: любов, пари и популярност.
06 апр 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Действайте решително и със замах. Не позволявайте на случайни хора да ви губят времето с ненужни съвети. Ще поставите на мястото всеки детайл и ще сглобите мозайката. Едно силно присъствие до вас ще ви подейства тонизиращо и ще внесе нови перспективи в интимният ви живот.
06 апр 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Около вас ще бъде шумно и е възможно това да ви създаде умора и напрежение. Задълженията ви ще са не по-малко натоварващи, но ще се справите. Всичко е във вашите възможности. Добре е да намерите време и за отмора, и за всичките неща, които ви карат да се чувствате добре.
06 апр 2020

Хороскоп за Дева

Дева
За повечето от вас този ден ще бъде посветен на дома и семейството. Радвате се че имате възможност да оставите професионалните си дела настрана и да се заемете с неща, които касаят най-близките ви хора. Конкретни идеи, свързани с дома ще ангажират вниманието на творческите натури. Ваш приятел има нужда от съвет, затова не пренебрегвайте оплакванията му.
06 апр 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Днес си кажете, че и вие сте човек, имащ нужда от почивка и повече удоволствия. И това е така. Направете нещо специално за себе си, поглезете се. Харесвани сте и това ще внася допълнително настроение вечерта, в компанията на приятели. Забавленията ще ви освободят от напрежението и с нови сили ще се реализирате.
06 апр 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Мислете положително и потискайте притесненията си. Животът ви може да стане по-хубав, стига да се освободите от инерцията, която ви владее и потърсите нови начини за развитие. Любим човек ще ви зареди с хубави емоции, ако му позволите. Ще ви обхване лекота и усещане за нещо приятно.
06 апр 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Очаква ви интересен и приятен ден днес. Предпочитате да си почивате, но често ще се случва така че ви занимават редица други неща. Ваш приятел очаква от вас компетентен съвет, към който ще е добре да подходите сериозно. Привлича ви определена възможност, но засега едва ли ще успеете да я осъществите. Имате шанса да стабилизирате отношенията си с близък човек.
06 апр 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Посетете някои тихо и приятно място, където да си починете и да съберете мислите си. Имате умения, с които приобщавате бързо околните, но е добре и да ги задържите по-дълго в обкръжението си. Дарбата ви да говорите убедително я допълнете с коректност и вежливост. Това ще ви гарантира повече добри контакти.
06 апр 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
В добро настроение и отлична форма ще се чувстват повечето от вас. Много от контактите, които имате днес ще са полезни за бъдещите ви професионални изяви. Не допускате изненади. Напълно владеете положението и добрите резултати няма да закъснеят. Вървите уверено и смело напред.
06 апр 2020

Хороскоп за Риби

Риби
С усмивка и премерени жестове се отнесете към съветите на онези, които открито се грижат за вашето добруване. Движението е начин на съществуване, предстои да го осмислите за себе си. Заслужавате най-доброто и последващите развития в живота ви ще го докажат. Благоприятно развитие на здравословен проблем.
06 апр 2020
Последни новини