11 °C

Силен обществен интерес към публичното обсъждане на бюджета

При засилен обществен интерес се проведе публичното обсъждане на Бюджет`2012 и Инвестиционната програма на община Асеновград. Проектите бяха представени от заместник кметовете на общината -  Мария Вълканова, Манол Генов и Мюмюн Алиджик.
По време на продължилото над два часа и половина обсъждане бяха направени редица предложения за включването на обекти в капиталовата програма на общината, за изграждането на спортни площадки, както и предложения, свързани с облагородяването и озеленяването на Асеновград.
Община Асеновград ще трябва през тази година да работи  в рамките на 30 780 000 лева, като  бюджетните взаимоотношения между централния бюджет и бюджета на общината за 2012 г.  за тази година са  намалени с 1 674 420 лв., с близо 9% по-малко от получения през  2011 година, каза зам. кметът по бюджет и финанси Мюмюн Алиджик.
За първи път в общинския бюджет средствата за образование и култура са една трета от общата сума, заяви от трибуната Георги Коройчев, но напомни на общинското ръководство, че за даровитите деца на общината трябва да бъдат отделени още повече средства.
През 2012г. за образование са заложени 1 183 300лв., от които близо един милион от местни приходи, каза Мария Вълканова.
За първи път родителите, чиито деца посещават детски ясли няма да заплащат такса, храноденът в детските градини е увеличен, без това да се отрази на таксите, които остават в същия размер. Това е още едно потвърждение на социалните ангажименти на общинското ръководство, което се стреми, в тази кризисна година, да подпомогне  семействата с деца, допълни Вълканова.
Жителите на селата около Асеновград бяха представени както от кметовете, които отново депозираха своите предложения за ремонт на улици и обществени сгради, така и от жители, дошли да изразят своето становище по забравени от години проблеми. Общото в тези предложения бяха исканията  за подновяване на остарели водопроводи, за контрол и предотвратяване на незаконни сметища, за изграждане на канализации и баластриране на улици.
Кметът на с. Червен Атанас Игнатов предложи в Бюджета да се отделят 3 500 лева, за изготвяне на  Работен проект за проектиране и изграждане на вертикален кладенец, който да разреши съществуващия от десетилетия проблем с водоснабдяването на селото. Жители на кварталите Долни и Горни Воден поискаха подмяна на остарелите азбестови тръби на водопровода, регулация на улици, които са в кадастралния план и канализация.
За разрешаването на част от тези проблеми  предвидените  средства от местни приходи са 6 340 186лв. Бюджетът е разработен в съответствие с инвестиционната   програма  на  общината  за  2012г. и е  в размер на  4 038 249лв. Допълнително от извънбюджетни средства са предвидени 1 737 688лв., което прави общо  5 775 937лв., които ще бъдат разходвани за капиталови разходи, каза Манол Генов.
    
Всички направени предложения ще бъдат подложени на обсъждане в постоянните комисии на Общински съвет Асеновград, увери присъстващите Манол Генов.


Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 18.02.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Успявате по забележителен начин да балансирате между професионалния и личния си живот. Никой по-добре от вас не умее да комбинира всичко така, че да е удобно на всеки. Естествено водещо е собственото ви желание, но вие чаровно прикривате този факт.
18 фев 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Ще се отличавате с повишената си социална активност, оставайки на втори план личните ангажименти. Имате воля и ще се справите, независимо от трудностите. Предстояща среща ще подобри очакванията ви във връзка с предстоящ проект. Развитията ще бъдат във ваша полза и ще ви подтикнат към конкретни действия.
18 фев 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Добре е делата си днес да ги приключите в рамките на деня. Градивните ви усилия ще поддържат активността и формата ви, правейки ви по-организирани. В личния си живот ще постигнете разбиране със себе си и ще се съобразите с развитието на дълго очакваните промени. Най-хубавото е, че ще ви направят щастливи.
18 фев 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Малко хора ще са в състояние да разгадаят настроението ви днес. Работите усърдно, но емоциите доминират над всичко останало и със сигурност ви пречат, особено когато от вас се изисква да бъдете съсредоточени. Опитайте се да им противостоите.
18 фев 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Служебната работа ви отегчава и напрежението скоро ще ви създаде главоболия. Вземете мерки и не се колебайте да направите нещо за себе си. Запознайте се с методите на релаксация, чрез тях ще подобрите тонуса си. Мислете позитивно и се вслушвайте в мнения, различни от вашите.
18 фев 2020

Хороскоп за Дева

Дева
С добри нагласи сте за предстоящите дни и това се отразява на работата ви по проектите, които подготвяте. Самоконтрола, който си налагате ще ви помогне да се справите по-лесно с изкушенията и повиши психическата ви устойчивост. Насърчете човека до вас открито да говори за чувствата си, това ще заздрави връзката ви или поне ще ви ориентира за тях.
18 фев 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Ще размишлявате върху развитието на делата си от последните дни и ще търсите причините за една или друга неудача. Приемете, че има и външни фактори, които не можете да промените, така, че гледайте по-ведро на случващото се. Открийте уроците за себе си и се старайте да ги усвоявате своевременно.
18 фев 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Възможно е днес да възникнат проблеми и да променят временно плановете ви за почивка. При финансови операции не поемайте рискове. Доброто ви чувство за хумор ще ви извади от една неловка ситуация с човек, към когото имате по-специално отношение. Близо сте до желания резултат.
18 фев 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ще ви се отдава да възприемате добре нови знания и да ги прилагате на практика почти веднага. Движението ще ви се отрази добре, ще ви избави от нежелани мисли и с повече вяра в себе си ще успявате в начинанията си. Не грешите в преценките си за другите, за това и по-рядко ви се случва да сте от губещата страна.
18 фев 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Ще се радвате на добри развития в личните си дела. Промяната ще ускори процесите и скоро ще се поздравите с придобивки от различен характер. Дайте шанс на човека, който търси път към вас и му позволете да ви запознае с намеренията си, които повярвайте, са добронамерени.
18 фев 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Не всичко, което предвиждате днес ще се случи, но в по-голямата си част ще следвате начертания план. Доверието, с което се отнасяте към някого или нещо, ще ви спечели нови приятели. В добра кондиция и форма на духа сте, и с повече лекота ще вземате решенията си. Готови сте за придобивки от нематериален характер.
18 фев 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Ако ви липсват внимание и грижи, не бързайте да се засягате. Помислете къде имате пропуски, защото е сигурно, че не сте изрядни. Дайте си сметка за собствените си постъпки и променете отношението си към онези, които неоснователно сте наранили. Духовни прозрения ще ви подтикнат към промени.
18 фев 2020
Последни новини