Кой е баш майсторът на домашното вино? Отговорът на площада

Двадесетият "Конкурс за най-добро домашно вино" в община Асеновград ще приключи тържествено днес с награждаването на победителите. След като заявка за участие бяха направили 64 винопроизводители, до финала достигнаха 20 участника с 21 вина, реколта 2011 година. Тази година празникът ще бъде изнесен на площад "Акад. Николай Хайтов", където ще бъдат и изложенията на винопроизводители от района.
Тържествата започват в 16.30 ч. с откриването на изложба "Виното от неолита до сателита" в Историческия музей. В 17 ч. старт на същинския празник ще даде Виевска фолк група. Победителите в конкурса ще бъдат обявени час и половина по-късно. Журито и публиката ще обявят своите номинации за първо, второ и трето място за червените вина и 5 поощрителни награди. Победителите ще получат своите награди от кмета д-р Емил Караиванов и от председателя на ОбС д-р Светозар Шуманов.
Своите предпочитания към участвалите в надпреварата винопроизводители и техните вина ще отбележат с награди и Съюзът на предприемачите, ресторант "Асеновец" и "Ротари".
Заради юбилейния характер на тазгодишното издание на конкурса, всички победители през изминалите 20 години ще получат грамоти.
На чаша вино в хотел "Асеновец" за винарите ще пеят Здравко Мандаджиев и Македонски хор, ще танцуват фолклорна танцова формация "Етноритъм" и  формация "Дивна". Специален гост на празника ще бъде изпълнителят на родопски народни песни Николай Славеев.

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини