Станка Златева идва за пехливанските борби на Свети Трифон

Традиционно празнични ще бъдат атмосферата и настроението в Асеновград в деня на Свети Трифон Зарезан. В общината, известна с отглеждането на грозде и производството на качествени вина, 1 февруари е сред най-тачените дни. Първото зарязване на лозовите масиви ще бъде в село Тополово. В 10 ч. кметът Емил Караиванов и председателят на ОбС Светозар Шуманов ще зарежат заедно с лозарите в масивите на Кооперация "Тополовски проход".

Час по-късно своите лози ще зарежат и в Бачковския манастир. По покана на игумена на Бачковската света обител Агатоникийски епископ Борис на ритуала в манастирските масиви ще присъстват отново кметът и общинският председател.

В 10.30 ч. на поляните около параклиса "Свети Трифон" ще бъде даден старт на пехливанските борби. Победителят ще спечели овен. Макар рогатото традиционно да се връчва от градоначалника, тази година от общината са подготвили изненада. Участниците ще имат честта да получат своите награди от Спортист на  България` 2011  Станка Златева и от треньора на годината Симеон Щерев. 

К.Нешева

Източник: asenovgrad.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини