7 °C

Крумовецът Иван Иванов спечели Винарията в Асеновград

Победителят

Иван Иванов от Крумово е победителят в юбилейното 20-то издание на конкурса за най-добро домашно вино реколта 2011 г., който се проведе в последата януарска вечер в Асеновград. 

Празникът на виното започна с официалното представяне на изложбата "Виното от неолита до сателита" в Историческия музей. "В Асеновград се пие по тържествени поводи, при празник, при болка. Да вдигнем наздравица с чаша асеновградски мавруд, което е най-хубавото вино и в жега, и в студ", събра умело в едно изречение отношението на местните към червения елексир кметът на общината Емил Караиванов при откриването на изложбата.

Тържествата в чест на питието на боговете продължи на централния градски площад, където бе посрещнат богът на виното и придружаващите го вакханки. Танците на красивите последователки на Дионисий бяха изгледани с интерес от събралото се множество на площада, което сладко-сладко, въпреки минусовите температури, надигаха чашите с вино и замезваха с кебапчета от пущешите наоколо скари. Всички с удоволствие изгледаха и танците на ансамбъл "Етноритъм", след което на площада се изви кръшно хоро под кръшните ритми, изпълнени майсторски от Виевската фолк група.

За първи път тази година най-добрите винари бяха обявени и наградени на открито на площада. С чудесния си мавруд 51-годишният Иван Иванов от Крумово спечели голямата награда - 100 лева и 100-литрово буре, връчени му от кмета Караиванов. Втори остана Георги Спасов също от Крумово. Третото място си поделиха асеновградчанинът Руси Русев и Георги Теофилов от Брестник. Руси Русев стана носител и на наградата на журито на публиката, която представляваше 50-литрово буре от Съюза на предприемачите в Асеновград. В категорията бели вина наградата бе присъдена на Атанас Христов.

Най-възрастният и най-младият сред участниниците в конкурса също получиха награди, осигурени от ресторант "Асеновец" и Ротари клуб.

На всички победители в досегашните 20 конкурса бяха връчени почетни грамоти. 

След нагараждаването празникът се пренесе в ресторант "Асеновец". Да уважат и поздравят майсторите на гроздовия елексир бяха дошли депутатите Силвия Хубенова, Милена Христова, Илия Пашев, Петър Мутафчиев, началникът на Четвърти артилерийски полк полк. Димитър Илиев, шефът на полицейското управление гл. инспектор Запрян Стоянов, районният прокурор Калоян Димитров, председателят на Районния съд Иван Калибацев, игуменът на Бачковския манастир епископ Борис, архиерейският наместник отец Данчо. Очаквано тук бяха също и зам.-областният управител Христо Грудев, както и разбира се кметът Емил Караиванов и неговите трима заместници, председателят на местния парламент Светозар Шуманов, общинските съветници и кметове на някои други пловдивски общини като Първомай, Садово, Лъки, Куклен.

К.Нешева

Депутатът Петър Мутафчиев

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 28.02.2020

Хороскоп за Овен

Овен
От заниманията си ще спечелите, както в духовен, така и в материален план. От вас зависи дали ще постигнете очакваното удовлетворение от работата и срещите си. Преодолейте инерцията си и ще бъдете възнаградени. Любимият човек очаква повече от вас и вие знаете как да го удовлетворите.
28 фев 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Днес ще се окажете в центъра на страстите на хората около вас и ролята на техен регулатор като ще ли е точно за вас. Приемате спокойно всяко нещо, случващо се на близките ви и сте в състояние трезво да прецените всяка ситуация. Възможно е обаче това да ви поизтощи, затова не забравяйте навреме да помислите за себе си.
28 фев 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Не разполагате с нужната ви информация и докато не си я набавите, сте възпрепятствани да вземете окончателно решение. Настроението ви ще се подобри и делата ви ще потръгнат напред, за това ще се погрижи доверен човек, с когото имате засилено общуване. Промените в семейството ще ви накарат да се съобразявате с тях.
28 фев 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Материални придобивки ще подобрят настроението ви. Нямате причини да сте недоволни от живота си. Дава ви се добра възможност да успеете, от вас зависи на къде ще насочите интересите и усилията си. Не търсете несъществуващи причини да се оплаквате, има толкова неща, заради които си струва да се живее.
28 фев 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Очаква ви натоварен ден, по време на който ще ви се налага да взимате решенията си в движение. Бъдете готови за всякакви изненади и не смятайте каквото и да било да абсолютно сигурно. Установявате връзка с изключително полезен за вас човек, който занапред много ще ви помага. Предстоят ви приятни мигове с любимия човек, не се лишавайте от тях заради работата си.
28 фев 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Изяви за онези, които се занимават с творческа дейност. Имате изострена чувствителност и това ви помага да усещате и претворявате вълненията си така, че да бъдат интересни за широката публика. Обърнете повече внимание на сърдечната си връзка и не наранявайте човека, дръзнал да търси от вас любов.
28 фев 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Ако потърсите път, ще го откриете, независимо на къде сочи той. Съюзите ли се с любовта, ще развиете нови качества и ще станете по-добри. Това е сигурно, работете и за духовното си усъвършенстване, няма да ви липсва подкрепа. В бизнеса са възможни изненади от конкурентите ви.
28 фев 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Добри новини свързани с професионалните ви ангажименти или тези на ваши близки ще ви радват днес. Може да се наложи да промените плановете си за близкото бъдеще и то в желана насока. Откриват ви се нови перспективи и е много вероятно мислите ви да бъдат изцяло насочени в тази насока и въобще да не ви е до забавления.
28 фев 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Не пропускайте да поздравите близък човек за успеха му, както и да се погрижите за собствените си дела. Изглаждане на различията помежду ви може да направи чудеса за вас. С приятели ще ви бъде по-лесно да намерите верния тон и в компанията им да се забавлявате вечерта.
28 фев 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Повечето от вас ще се вълнуват от проблемите на работното място. Енергията, която влагате ще направи възможно постигането на целите, а също така няма да ви липсват и развлечения. Любовта е сред темите, които живо ви интересуват и ще й отделите подобаващо място в мислите и постъпките си.
28 фев 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Прекалено емоционални сте и това може да ви попречи в осъществяването на плановете ви. Срещите ви с различни хора ще засилят увереността ви и ще внесат повече яснота в делата ви. Обърнете внимание на интимния си партньор, особено, ако сте го наранили. Незабавно му се извинете и направете нещо специално за него.
28 фев 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Днес ще успеете да се справите с проблем, който сте смятали за много трудно разрешим. Наистина няма да ви е лесно, но вие сте упорити когато се касае за работата ви. Не прибързвайте в решенията си, а разчитайте на подкрепата и съветите на близките си хора. Предстои ви приятно прекарване вечерта, не го пропускайте.
28 фев 2020
Последни новини