Google с нови функции

Google въвежда нови функции в своите услуги, които целят да задържат за по-дълго вниманието на потребителите и да осигурят по-ефективно таргетиране на рекламата.

Досега търсещите системи имаха една единствена цел - колкото се може по-бързо да доставят желания ресурс на интернет потребителите. Google възнамерява да промени нещата, съобщава TechNews.bg.

На първо време, компанията ще интегрира своя търсещ механизъм в социалната мрежа Google+. Подобно обединяване се очакваше и се счита за важна крачка от страна на компанията.

Ако потребител на Google+ ползва Android устройство, например, той ще може да фотографира себе си на мобилния телефон и като извърши търсене в Google на своя компютър, да види току-що направената снимка в резултатите.

Друго нововъведение е смяната на политиката на поверителност в Google. От началото на март личните данни ще могат да се преместват свободно между няколко различни услуги, без да е необходима регистрация във всяка една от тях.

По такъв начин Google ще може да таргетира по-подходяща реклама към широката си база от потребители. Например, след регистрация в YouTube, рекламите, които ще вижда потребителят при търсене в Google, ще зависят от това какво той предпочита да гледа и от какво се интересува.

Планираните промени в политиката за поверителност няма да лишат потребителите от контрола над техните персонални данни.

Източник: lifestyle.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини