Катапулт и бойна кула сред атракционите на "Свещената порта на Родопите"

Община Асеновград търси оборудване и съоръжения за туристическата атракция "Асеновград – Свещената порта на Родопите". За целта вече е обявена и обществена поръчка. Търсят се 5 бр. киоскове, тургайд устройство с GPS, видео и аудио, видеостена, визьор за директно наблюдение, машина за билети. За обзавеждането на Туристическия инфоцентър са нужни различни видове стелажи, шкафове, витрини и друга мебелировка. Предвижда се в крепостната църква да бъде поставен окачен екран. За експозицията на средновековна бойна техника се търсят общо 100 каменни гюлета за голяма и малка балисти, 2 катапулта, таран и бойна кула.

С осъществяването на проекта най-сетне инфраструктурата около Асенова крепост ще бъде подобрена  - реконструиран ще бъде пътят до нея, паркингът ще бъде разширен. Подстъпите към църквата и самата крепост ще останат в автентичен вид, като на по-опасните места ще има парапети. В криптата ще се оформи зала, която ще се използва за презентации и мероприятия, свързани с културата и религията.

Обявата за обществената поръчка е валидна до 16 март. Повече за условията за участие може да се види в официалния сайт на общината в раздела "Обяви, търгове, конкурси".

Отварянето на офертите ще бъде публично в присъствието на участниците в процедурата или техни упълномощени представители, както и на представители на медиите.

Срокът, в който всичко планирано по "Свещената порта на Родопите" трябва да стане факт, е края на годината.

К. Нешева

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини