„Смъртоносен”вирус вилнее във Фейсбук

Опасен вирус вилнее в социалната мрежа Фейсбук, пише petel.bg. Вирусът е наречен „Покана FACEBOOK“ и уврежда целия твърд диск на вашия компютър. Предупреждението за новата зараза върви от няколко дни. Тъй като обаче ежедневно получаваме подобни фалшиви съобщения, голяма част от потребителите въобще не обръщат внимание на предупредителното писмо.

Всъщност „Покана FACEBOOK“ е най-лошият вирус, обявен от CNN. Microsoft пък го класифицират като най-опасния за всички времена. Това е така, тъй като няма начин да му се противодейства. Веднъж влязъл в компютъра, той уврежда целия хард диск, където е записана цялата информация. Вирусът представлява Троянски кон, който ви подтиква към инсталация на Adobe Flash плъгин. Направите ли го обаче, се прощавате завинаги с жизненоважната информация, която се съхранява във вашия компютър, тъй като се унищожава Нулевия сектор на твърдия диск.

Преди няколко месеца друг фейсбук вирус нанесе поражения върху операционните системи на хиляди потребители по света. Пострадалите българи също не бяха малко. Вирусът се появяваше като съобщение в чат-прозореца, което на пръв поглед изглежда като съвсем обикновен разговор. Отговаряйки на съобщението обаче заразата се активира и започва да уврежда системата.

Видеоклип, „показващ” екзекуцията на Осама Бин Ладен също успя да увреди непоправимо компютрите на милиони потребители по света. Този вирус обаче беше неутрализиран за няколко дни. Докато това се случи и с „Покана FACEBOOK“ вирусът ще нанесе поражения за десетки милиони.

Мария Василева

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини