ДНЕС стъпи и в Асеновград

Снимка: Сдружение ДНЕС

Асеновградчани, възмутени от произвола на мобилните оператори, електроснабдяването, газификацията, топлофикацията или водоснабдяването, вече ще има къде да се оплачат от тях. От скоро в града отвори врати приемна на Гражданско сдружение, чиято основна цел е борбата с произвола от страна на монополистите. Представители на Движение за национално единство и спасение - ДНЕС, ще приемат оплаквания и сигнали в "Арт кафе" на ул. "Арда” №3. На място гражданите ще могат да получат безплатна юридическа консултация.

Гражданското сдружение ДНЕС е създадено през пролетта на 2009 г. Няколко месеца след създаването си то обединява неправителствени организации и граждани от цялата страна.
Движението е отворена гражданска структура, няма лидер и ръководство, а Координационен съвет, който работи за популяризирането на идеите му и го представлява пред институциите.
Идеите на ДНЕС споделят 57 неправителствени организации, представляващи десетки хиляди български граждани. Между тях са и доказали се в обществото личности с активна гражданска позиция като проф. Вихрони Попнеделев, председателят на Националния съюз на превозвачите Румен Крумов, проф. Радостин Москов, проф. Боян Дуранкев, Васил Филипов, журналистите Иван Такев и Виктор Ангелоев, поетът Иван Есенски, изкуствоведът Анжелика Цокова.
Своята подкрепа за каузата дават и известни български творци като Силвия Кацарова, Янка Рупкина, Любо Киров, Стефан Вълдобрев, Дичо, Теди Кацарова, Дани Милев, Владимир Карамазов, Ваня Щерева, Латинка Петрова, Валя Балканска, Данчо Караджов, Кристина Димитрова, Наско и БТР, Маргарита Хранова, Митко Щерев, Влади Ампов – Графа, Хилда Казасян, Мария Илиева и др.
ДНЕС се стреми да изработи механизми за включване на граждански организации в процеса по обсъждането и взимането на решения на местната и централната власт.
Основната му задача е да координира усилията на гражданското общество за диалог с управляващите и да представлява и отстоява интересите на българските граждани.

К.Нешева

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини