17 °C

ГЕРБ Асеновград: Програмата за управление на общината е доказателство за немощ и неподготвеност

Христина Филипова

"Програмата за управление на община Асеновград за мандат 2011-2015 година е зле написана и няма ясна визия и цели". Така общинският съветник Христина Филипова обобщи позицията на групата на ГЕРБ в местния парламент по стратегическия документ, представен на днешната сесия.
"Продуктът, който ни е предложен, прилича на зле изработен "пачуърк", в който парченцата са компилирани от различни разработки и са поставени на неточното място и резултатът е раздърпано и гротескно, несъразмерно произведение", се казва в политическата позиция на ГЕРБ. Според съветниците от групата, дейностите, които са представени, са на ниско организационно ниво и показват непознаване на основни програмни продукти както на национално, така и на регионално равнище.
От ГЕРБ критикуват планираните цели и задачи като обясняват, че посоченото "изработване всяка година на инвестиционна програма" няма как да е стратегическа цел, тъй като е задължение на кмета и общинското ръководство, разписано по силата на Закона за държавния бюджет. "Малко смешно изглежда да заложиш нещо, задължително по закон в програмата, призвана да показва дългосрочните приоритети на общината", коментират съветниците.
Под другата цел - "изграждане на динамична общинска организационна структура" е записана "изумителна", според ГЕРБ, констатация: "Основните проблеми на града се знаят от години, но е важно тяхното приоритизиране в зависимост от желанието и нуждите на гражданите на общината". „Ако някой може да ми разгадае каква е връзката между общинската структура и горецитираната констатация ще му бъда изключително благодарна“, каза пред съветниците на сесията Христина Филипова.
В анализа на програмата, който правят от ГЕРБ, се критикува още предложението за много от дейностите да бъдат разработвани методики. "Общината не е Министерство на образованието, за да разработва методики, нито пък кметът на общината е преподавател, който трябва да подготви следващия си урок. За много от дейностите, за които се предлага да бъдат разработвани методики има разработени национални стратегически документи с ясно разписани стъпки, които не подлежат на обсъждане и промени, защото са създадени с цел унифициране на документи и изисквания в администрацията за улеснение на ползващите публичните услуги", обясни още Филипова.
От ГЕРБ допускат, че предложената пред ОбС програма за управление вероятно е имала за цел просто да бъде представена в изискващия се по закона срок, а не да направи съветниците съпричастни с управленските виждания на управляващата в момента община Асеновград четворна коалиция – БСП, ДПС, СДС и НДСВ. "Единственото постижение на тази програма е, че е писмено доказателство за управленска немощ и неподготвеност", обобщи Филипова от името на групата на ГЕРБ и предупреди, че те ще бъдат четири години конструктивна опозиция, но ще „дишат във врата” на управляващите и ще искат конкретност в изпълнение на целите и приоритетите за развитие на Община Асеновград, защото това са обещали на избирателите.

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 30.09.2020

Хороскоп за Овен

Овен
С подходящи аргументи и с приветливо поведение ще впечатлявате аудиторията, без да се натоварвате емоционално. Добрите познания, опит и ерудиция ще ви позволят да предвидите точните ходове, откривайки добри перспективи за себе си. С доказаните си качества ще привличате интереса към себе си и ще получите интересно предложение.
30 сеп 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Има реална опасност да разпилеете енергията си за дреболии. Може би си поставяте прекалено много задачи. Ориентирайте се към практичната страна на нещата и си дайте сметка доколко плановете ви са приложими. Заемете се с най-лесно изпълнимите и ще останете удовлетворени. Помислете за предстоящо начинание.
30 сеп 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Някои от вас недооценяват подкрепата, която ви се предлага. Колкото по-рано установите предимствата, толкова по-добре за вас. Не допускайте неловка ситуация да промени намеренията ви. Момента е подходящ за действия и не спирайте да сте активни. Здравословните ви проблеми вече отшумяват и това е достатъчен мотив да се отдадете на желанията си.
30 сеп 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Благоприятен ден за тези, които се занимават с бизнес. Контактите ви днес ще са ползотворни, ако успеете да бъдете едновременно убедителни и дипломатични. Не пренебрегвайте деловите си ангажименти, имате добри шансове за постигане на нещо значимо. Опитайте се да релаксирате вечерта.
30 сеп 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Трудолюбието и позитивното ви мислене ще запазят тенденцията на добрите развития около вас. Държанието ви се възприема добре и това е възможност да наложите идеите си, стига те да са в полза на повече хора. Не позволявайте лошото настроение на околните да ви влияе негативно.
30 сеп 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Време е да наложите ред в мислите си, хаоса, който ви владее ви причинява щети. Започване на нова работа е сред приоритетите, но има и друго, което бихте желали да реализирате. Пътуване или събитие, свързано със семейството ще провокира у вас по-вълнуващи емоции. Не пренебрегвайте хората до себе си, с чиято любов и подкрепа ще стигнете далече.
30 сеп 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Вътрешен порив ще ви кара да търсите близостта на хора, които до сега са стояли в периферията на контактите ви. Нечии чувства ще ви покажат, че сте желани и значими за някого. Безспорно щастието ще ви озари, но няма да пренебрегнете бизнеса си. Нови идеи ще ви помогнат да се разгърнете и успеете в начинанията си.
30 сеп 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
За да имате успешен ден, ще ви се наложи отрано да организирате делата си и да работите концентрирано върху всяка част от работата си. В противен случай ще разпилеете енергията си и ще загубите ценно време. Разчитайте предимно на себе си, особено за важни дела. Научаване добри новини, касаещи ваш много близък човек.
30 сеп 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Смело и с хъс ще навлезете в бизнес, който е нов за вас. Имате опит в новите дейности, ще се справите и сега. В здравословно отношение не сте застрашени от физически сривове. Настроението ви ще се подобри вечерта, може би защото до себе си ще имате желан човек.
30 сеп 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Усилията ви изглежда са повече от предвидените, но за това пък ще получите приходи,.които ще надминат очакваното. Не бъдете алчни и приемете това, което ви се предлага. Прибързаните решения както винаги няма да ви донесат предимство, за това, ако е възможно избегнете ги. Очаква ви ново запознанство.
30 сеп 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Днес ще ви се наложи да промените плановете си, тъй като едва ли срещате нужното съдействие, за да ги осъществите. Нека това обаче не ви притеснява, тъй като просто момента не е подходящ, затова ще ви се наложи да изчакате с действията си. Приятел ще ви предложи нещо, на което трудно ще устоите. Опитвате нещо ново вечерта, което ви въодушевява.
30 сеп 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Срещайки подкрепата на околните, ще се разгърнете в много посоки, окрилени от добрите взаимоотношения. С изненада ще откриете възможност за изгодна инвестиция и няма да се губите в съмнения, а ще действате. Лични срещи, на някои от които ще вземате важни решения за бъдещето си.
30 сеп 2020
Последни новини