Кръговото за Долни Воден било незаконно

Кръговото движение към Долни Воден е незаконно, стана ясно на сесията на ОбС - Асеновград. Съветниците отказаха да гласуват промяната на предназначението на земята, частна собственост, върху която е построено кръговото. Кръстовището от кв. "Запад" по посока Долни Воден е финансирано от общинския бюджета през 2010 г. и е струвало на данъкоплатците, по предварителна сметка, около 60 000 лева, информираха от общинската пресслужба. В началото е било разположено на 33 кв.м. общинска земя, но след преминаване на съгласувателен режим в КАТ се е наложило да бъде разширено, заради което са направени тротоари върху 40 кв. м. частна земя.

Зам.-кметът Манол Генов е категоричен, че отчуждителните процедури е трябвало да минат още тогава. Според него сега всяка промяна на съществуващото положение ще е извън закона. В момента Общината търси най-точния ход за излизане от ситуацията, в която е вкарана от предшествениците си от бившата местна власт.

По искане на съветници на следващото заседание ОбС ще бъдат оповестени данни относно проектанта, строителя и инвеститорския контрол на строежа, след което ще се търсят варианти за неговото узаконяване.

К.Нешева

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини