Зам.-министър Ценов обеща средства за ремонт на спортната зала

Радвам се, че усилията на ръководството на общината за развитието на баскетбола дават резултат и този турнир е пример за успешното сътрудничество между нас и ръководителите на баскетболния клуб Асеновец, с тези думи на кмета на община Асеновград Емил Караиванов бе даден старта на първия международен турнир по баскетбол за момичета до 14 години. Надпреварата бе открита от заместник-министъра на спорта Иван Ценов, който поздрави баскетболния клуб Асеновец за инициативата и организацията на турнира. Надявам се догодина той да привлече повече участници и да се проведе при по-добри условия в спортната зала в Асеновград. Радвам се, че ръководството на община Асеновград подкрепя спорта и в частност баскетбола. Това е спорт, на който съм отдал голяма част от моя живот и е удоволствие да открия в Асеновград точно турнир по баскетбол с международно участие, заяви Ценов.

След проведен разговор с Емил Караиванов и с треньора на баскетболния отбор Диан Гочев зам.-министърът се ангажира да бъдат осигурени средства за ремонт на залата, в която тренират бъдещи звезди на този спорт. Вярвам, че приятелите на баскетболната игра в града ще се множат и тя ще стане любим спорт на повече наши съграждани. Надявам се международният турнир, който ще се проведе днес и утре в Асеновград, да стане традиция за нашия град и да привлича все повече участници и гости на града ни, изтъкна и кметът Караиванов.

При избирането на отбор на 2011 на община Асеновград тимът на Асеновец за момичета до 12-годишна възраст бе пръв. Водени от Диан Гочев и Кирил Стоянов, те спечелиха и държавното първенство в съответната възраст, а Диан Гочев получи приз за Треньор с най-голям принос за популяризиране на спорта сред децата. Той получи и награда от Министерството на физическото възпитание и спорта.

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини