Храни, които най пречат на отслабването при жените

Хормоните влияят върху всички процеси в нашия организъм, включително и отслабването. Затова, ако искаме да се отървем от някой друг килограм, трябва да сме наясно за връзката мужду определени храни и хормони. Има храни, които силно вляят върху хормоните в тялото и пречат на отслабването.



Пшеничен хляб и хлебни изделияПшеницата води до повишаване на естрогена в организма. А ако искате да намалите теглото си, последното от което имате нужда е повече естроген, тъй като този женски хормон заедно с инсулина води до натрупване на мазнини. Затова наблегнете на ръжения хляб, ориза и картофите.Животински мазнини

Мазнините от животински произход също могат да се окажат пречка за отстлабване, тъй като съдържат холестерол. Затова забравете за маслото, шоколада, тлъстото месо, а сиренето намалете.

Захарни изделия

Приемането на захарни изделия рязко повишаванивото на кръвната ви захар, а това води до отделянето на инсулин. А инсулинът, също като естрогенът, кара организмът да складира мазнините. Затова избягвайте консумирането на бяла захар.

Източник: актуално

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини