45 кг. килограма хероин хванаха в български микробус

Турските служби за борба с наркотрафика заловиха пратка от 45 кг. хероин на граничния пункт Дерекьой-Малко Търново при опит да бъде внесен нелегално в България, а оттам за Холандия.

Разбитата група за наркотрафик се състои от шестима български граждани от турски произход, някои от които - с двойно гражданство. Това съобщиха от пресслужбата на истанбулската дирекция по сигурността, цитирани от БНР.

Съобщени са и имената на задържаните: Мехмед Алиев М, Салим Сюлейманов С, Росен Димитров Й, Кенан Вежди И, Юсуф Ферхад М и Ереджеб Хюсен Р.

Турските наркополицаи засекли групата при влизането й в страната с микробус с българска регистрация през иранската граница. Групата възнамерявала да се прехвърли в България през ГКПП Дерекьой край Малко Търново.

На контролата на границата била предприета щателна проверка на микробуса, натоварен с каси с плодове. В проверката било включено и кучето Джино, обучено да открива наркотици.

Общо45 кг.  и 25 грама хероин били разпределени в 48 пакета, укрити в специално изработен тайник на микробуса. Шестимата членове на групата са задържани.

В следствието те признали, че докарали хероина от Иран, а през България възнамерявали да го транспортират до Холандия. Задържаните са предадени на съда, който постановил задържането им в затвора.

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини