Джобчета с плънка от леблебия

Джобчета с плънка от леблебия

Необходими продукти

Начин на приготвяне

За да приготвите тестото пресейте брашното с малко сол в голяма купа и направете кладенче в центъра. В него излейте яйцето разбито с още един жълтък, сол и пипер, както и 50 мл. вода. С ръце разбъркайте брашното и направете тесто.

Месете тестото в продължение на 10 минути, после покрийте съда с кърпа и го оставете да втасва за 1 час.

През това време пригответе плънката и йогурта. Смачкайте леблебията с помощта на вилица и добавете червения пипер, кимиона, сол и пипер и разбийте добре. В друга купа разбъркайте йогурта с чесън и подправете.

Предварително загрявате фурната на 200 градуса. Разточете тестото възможно най-тънко върху набрашнена повърхност. С помощта на остър нож го нарежете на квадратчета (2.5см). По средата на всяко квадратче сложете малко от плънката с леблебия и затворете ъглите, за да се получи джобче.

Готовите джобчета подредете върху намазнена тавичка и ги запечете, без да покривате, за 15-20 минути, докато станат златисто-кафяви.

Сложете бульона да заври и след това залейте с него готовите вече джобчета. След това върнете съда във фурната за още 15-20 минути, докато бульонът се абсорбира.

През това време претоплете доматения сос. После преместете готовите джобчета в чинии и ги залейте с йогурт. Върху него сложете от горещия доматен сос и поръсете с подправки.

Източник: gotvach.bg

Последни новини