8 °C

Веганска шоколадова торта с малини

Веганска шоколадова торта с малини

Необходими продукти

Начин на приготвяне

Загрейте фурната до 180 градуса. В голяма купа смесете сухите съставки за блата и ги разбъркайте. Добавете останалите продукти и разбърквайте с бъркалка, докато няма бучки. Изсипете сместа в леко намазана кръгла форма за торта. Сложете да се изпече за около 30-40 минути, докато забодена клечка за зъби излиза чиста. Извадете от фурната и оставете да се охлади. Освободете блата от формата, като е може да се наложи да прокарате нож по стените преди това. Когато тортата е напълно охладена, използвайте назъбен нож, за да разреже тортата на две равни кръгли платки.

Сложете всички съставки за малиновия пълнеж в съд на котлона на средна температура. Оставете да заври. Намачкайте малините и нишестето, докато стане сравнителна гладка смес. Тази смес трябва да прецедите през цедка над друг съд, за да се отстранят малиновите семчици. Оставете пълнежа настрана, за да се охлади.

Сглобете тортата, като съедините двата блата с малиновия пълнеж.

Смесете всички съставки за ганаша в съд на водна бяня на котлона. Оставете шоколадът да се разтопи, като го бъркате непрекъснато. Махнете от огъня и сипете сместа върху тортата, като сипвате в средата и разпределяте към краищата.

Украсете тортата с малини.

Източник: gotvach.bg

Последни новини