Подредиха изложба за историята на Димитровград в библиотеката

    Изложба, проследяваща историята на Димитровград от бригадирското движение до днес е подредена в Градска библиотека "П.Пенев". Тя е под надслов "Калейдоскопът на времето - 70 години Димитровград". 

    Посетителите могат да видят фотоалбуми със снимки на града от различни години, печатни издания, отразяващи строителството на Димитровград, книги от автори, свързали живота си с града.  Проследено е младежкото движение, има и поезия и проза, посветени на Димитровград от П.Пенев, К.Калчев, Ив.Мартинов.

    Експозицията включва и "Държавен вестник" от 1947 година, в който е публикуван указа за създаване на града на 2 септември, както и броеве от "Млада гвардия" от 1948 г., "Строим Димитровград", "Димитровградска правда". Най-старите изложени снимки на града са от 1959 година, а най-новите от 2013 година.

    Специално място е отделено и на Драматичния театър в Димитровград- неготово създаване, ръководство в годините и актьорския му състав. Част от експозицията е албум, посветен на 25-годишнината на театъра.

    Изложбата представлява малка част от фонд "Краезнание" ГБ "П.Пенев" и ще остане отворена за посещение до 15 септември, информират от ГБ "П.Пенев".

    Още снимки за част от показаното в изложбата - вижте тук!

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини