Стартира акцията по почистване на Асеновград

На 31 март започва пролетното почистване на Асеновград, напомнят от общината. Едноседмична кампания ще протече под мотото "Да запазим Асеновградска община чиста за нашите деца". Целта е градът да светне за наближаващия Великден. В призива към своите съграждани от кметството напомнят, че е добре при оборката да обърнат внимание най-вече на прилежащите части към сградите, в които живеят, на тротоарите и дворовете. От там изрично подчертават да не се забравя, че битовите отпадъци трябва да се изхвърлят само в определените за целта съдове и места. За разлика от строителните отпадъци, които трябва да бъдат извозвани от притежателите им до депото.

През дните на кампанийното почистване общината ще отговаря за почистването на местата за обществено ползване - уличните платна, площади, алеи, паркове и др.
"Уважаеми жители на Асеновград, от нас зависи дали ще живеем в чиста и здравословна околна среда. Призоваваме Ви към активно участие в кампанията за почистване и хигиенизиране на общината ни", призовават от екипа на кмета Емил Караиванов.

К.Нешева

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини