Десетки припадат по улиците заради лош дъх (видео)

Светът изпада в кома заради лош дъх! Насред бял ден във Франция минувач по улицата пита нищо неподозиращите граждани за някаква посока. Но веднага след като те си отварят устата, питащият и всички други минувачи наоколо припадат един по един.

Реакцията на хората, които са жертви на флашмоб на бонбоните Tic Tac на производителя Ferrero, варира от опит за реанимация до безпомощен смях и спонтанно бягство от "местопрестъплението" и е заснета във видео клип. Само тези, които издържат достатъчно дълго време на терена, виждат какво е решението на проблема и след като гълтат Tic Tac, попадат под дъжд от конфети.

Донякъде противоречивият флаш моб е разработен от френския клон на щатската агенция Ogilvy & Mather, а клипът е заснет в град Руан. Още не е ясно дали рекламната кампания ще се увенчае с успех. Не е ясно също дали видео рекламата, която в момента се върти в световната мрежа, ще се рекламира и по телевизията. Противниците на акцията са сигурни, че трейлърът надминава етичните граници.

„Впечатлението, че хората умират по време на това действие, може да доведе до това, че акцията да постигне обратния ефект. Вместо да продават повече Tic Tac, може да си представим, че ще бъдат продадени по-малко бонбони", пише германският маркетинг блог Trends der Zukunft.

Всъщност акцията изглежда доста шокиращо, когато се поставиш в положението на нищо неподозиращите тествани лица. Така че едва ли е изненадващо, ако жертвата побегне, щом остане единствената в съзнание сред изпадащи в безсъзнание околни. В края на краищата обаче с кампанията Ferrero успя да отправи посланието си за "оглушително лош дъх". Единственият въпрос сега е на каква цена стори това.

Източник: dnes.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини