Психолози за децата в ОУ "Петко Каравелов"

Психолози са извикани в училището на двете момиченца, които загинаха нелепо вчера във водоем в Асеновград, съобщиха за AsenovgradNet от пресцентъра на общината. Специалистите, които разговарят с учениците в ОУ "Петко Каравелов", са от Центъра за обществена подкрепа.

Общината има готовност да подпомогне "Напоителни системи", собственик на съоръжението, за неговото допълнително обезопасяване. Басейнът е едва на няколко стотин метра от училището и никак не са рядкост случаите, когато край него могат да бъдат забелязани играещи деца. Нито 120 см ограда, нито предупредителните табели са помогнали в конкретния случай на двете момиченца, които си играели с колело наблизо. Какво точно се е случило тепърва ще се изяснява, но - коментират асеновградчани, това няма да върне децата.

Кметът Емил Караиванов е на мнение, че е нужна далеч по-ефективна охрана и дори осигуряването на охранители.
Погребението на момиченцата /на 9 г. и на 13 г./ е утре. Днес бе взето решение 24 април, вторник, да бъде ден на траур в Асеновград.

Община Асеновград ще назначи специална комисия, която да направи проверка на охраната на водоемите на територията на общината, в това число и тези, които са дадени под наем или са собственост на държавни дружества.

К.Нешева

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини