13 °C

Безплатното не било безплатно, но ще стане. Връщат парите на броилите 5 лв. за "Сега или никога"

Лют спор се разгоря в интернет заради представлението в читалище "Родолюбие” на 15 май. Както вече съобщихме, първоначалната информация, че билетите за "Сега или никога" /с братя Ранкови, Стефка Янорова и Ярослава Павлова/ са били платени от общината и впоследствие раздадени по лични усмотрение и предпочитание, бе опровергана от пресцентъра на институцията. Оттам ни увериха, че билетите всъщност са били раздавани безплатно, заради което и са свършилии в рамките само на 5 часа. Уговорено бе дори второ представление, което да е 2 часа по-рано от това в 19 ч., за което билетите вече няма.

Докато обаче от община Асеновград ни убеждаваха във всичко това, на електронната поща и във формата за мнения на AsenovgradNet постъпиха гневни коментари, че изнесената от местната управа информация не отговаря на истината:

"Не зная от къде имате информацията, че билетите са безплатни. Аз, например, купих два билета в четвъртък, 5 май на цена от 5 лв. за брой. Към момента на покупката бяха заети не повече от 15-ина места. Освен това, в програмата на общината за майските празници изрично е указано "Билети на касата на НЧ "Родолюбие", което предполага плащане на определена цена. В случай че информацията Ви е точна, то тогава организацията на местно ниво във връзка със спектакъла куца, а решението за безплатно пускане на билети е взето впоследствие. По мое скромно мнение хубаво е, че общината отделя хора, време и средства, колкото и скромни да изглеждат в очите на някои, за организиране за културни мероприятия. От друга страна, убеден съм, че има немалко хора, които ходят да се покажат колко се интересуват от култура, само когато има безплатни мероприятия — иначе, ако трябва да плащат, предпочитат да дадат тези пет лева за една салата и голяма ракия в заведение. Уверен съм, че въпреки трудностите все се намират хора, готови да отделят средства, за да идат поне няколко пъти в годината на театър. Надявам се само за този спектакъл билетите да се безплатни. Яд ме е, защото ми е се е случвало да си купя билети и да ми върнат стойността им заради слаби продажби и отпадане на постановки. Не Ви пиша със зла умисъл и нямам нищо против Вас, целта ми е да спомогнете на служителите от общината (и читалището) по-добре да организират такива събития. Все пак хубавият ни град зависи от нас самите, не от други хора."

Мнението /с малки съкращения/ е на Георги Ковачев. А ето какво ни писа и Мария Костадинова: "Аз имам билет за театъра, който струва 5 лв! И не само аз, но и още мои познати сме си КУПИЛИ билетите на цена от 5 лв, а не безплатно както се говори! Не съм за парите, но може ли такова безобразие!!!".

Има и още няколко мнения, постъпили на електронната ни поща, но тъй като горните изказвания горе-долу ги обобщават, тях няма да публикуваме.

След няколко поред телефонни разговора и уточнения по линията AsenovgradNet – община Асеновград се стигна до крайното решение – закупените от граждани билети, които са не повече от 15 на брой, минават в графата "безплатни". Стойността им ще бъде възстановена на техните притежатели преди самото представление на "Сега или никога", което започва в 19 ч. на 15 май. Възможност за измами няма, тъй като безплатните билети, пуснати след закупуването на въпросните 15,  са с печат "откупено", докато на тези, за които е платено такъв липсва. Връщането на парите ще става на касата на читалище "Родолюбие". Допълнително уговорената постановката в 17 ч. ще е безплатна. Билети за нея могат да се намерят днес на касата на читалището.

К.Нешева

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 15.04.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Денят е подходящ за творчески планове и подготовка за реализацията им. Не се претоварвайте физически, мислете позитивно и съзидателно. Хармоничните отношения ще ви помогнат да се организирате и справите по-леко с трудностите. Обективната ви оценка за нещата е предпоставка за правилни решения и адекватни действия.
15 апр 2021

Хороскоп за Телец

Телец
С основание може да очаквате от работата си днес по-добри доходи. Трудностит са възможни по линия на администрация и неспазване на срокове и законност. Въпреки това ще се справите с възникналите препятствия и ще доведете делата си до край, което значи и осигуряване нуждите на семейството.
15 апр 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Дава ви се отлична възможност да покажете на практика вашите умения, изобретателност и младежки дух. Голямата ви ангажираност може да ви направи неспокойни и нетърпеливи, но сега е момента да стиснете зъби и да издържите. Повярвайте, усилията ви няма да са напразни. Всичко, което постигнете днес, ще ви носи добри дивиденти за дълго време напред.Струва си, нали.
15 апр 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Стремите се да вършите нещата така, че на хората около вас това да им харесва и да не влизате в пререкания за излишни неща. Помислете обаче и за собствените си желания и за това, че е трудно винаги всички да са доволни. На работното място пред вас се открива блестяща възможност да покажете на какво сте способни, затова захванете се сериозно за работа.
15 апр 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Имате доста работа днес, но едва ли ще се намери нещо, с което да не успеете да се справите. Често се заемате с много неща наведнъж, но учудващо за хората около вас успявате да се справите без проблеми. Ще се изненадате от предложението, което ви прави близък приятел. Винаги сте готови да отвърнете на предизвикателствата и едва ли ще откажете.
15 апр 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Привеждайки програмата си в действие, ще засилите активността и желанието си за общуване. Чрез търговско-финансови операции, реализирани не без подкрепата на близък човек, ще се стабилизирате материално. Ако сте пряко ангажирани с професионалните си задачи ще получите изгодни предложения.
15 апр 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Ако сте и не конфликтни ще спечелите повече, осъществявайки плановете си. Насочете усилията си в областта, в която сте най-силни. От там ще дойдат и добрите резултати. Желанията ви скоро ще станат реалност, повярвайте си. При някои е възможно да се събудят стари, хронични заболявания.
15 апр 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Предстои ви ден, който ви предлага възможности в много направления. Най вече от вас зависи как ще предпочетете да го изживеете, но със сигурност не трябва да спирате да се усмихвате и да забавлявате околните, защото настроението ви е страхотно. Ставащото е само част от настъпващия период на драгоценни успехи.
15 апр 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Нетърпеливи сте да видите работата си по-скоро завършена и това ви амбицира. Усърдно ще избегнете проблем, който застрашава да обезсмисли труда ви досега. Към някой от обкръжението ви сте особено чувствителни и това ви пречи да оцените връзката си правилно. Но не му пречете да изрази отношението си към вас.
15 апр 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Несъгласието ви с нечие решение не бива да пречи на отношенията помежду ви. Намерете по-елегантен начин да изразите становището си, без да влизате в конфликт и да застрашавате връзката си. Можете да предложите и повече в името на общото ви бъдеще, не мислите ли. Волята ви е силна, но не пренебрегвайте и другите.
15 апр 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Възможностите ви за извънредни приходи днес са много добри. Има вероятност и да ги пропуснете при прекалено колебание. Може би пред някои от вас стоят леки затруднения в бизнеса, които скоро ще отшумят без трайни негативни последици.
15 апр 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Ако ви липсват внимание и грижи, не бързайте да се засягате. Помислете къде имате пропуски, защото е сигурно, че не сте изрядни. Дайте си сметка за собствените си постъпки и променете отношението си към онези, които неоснователно сте наранили. Духовни прозрения ще ви подтикнат към промени.
15 апр 2021
Последни новини