Стартира финалът на Републиканското по футбол за ученици

Зам.-министърът на спорта Лазар Каменов официално откри финалния турнир по футбол за момчета 5-7 клас от Ученическите игри 2011/12 г. на стадион “Георги Бенковски“ в Тетевен. Във финалната надпревара участват състезатели от 6 отбора - ОУ “Петко Каравелов - Асеновград, 101 СОУ “Бачо Киро“, СОУ “Христо Ясенов“ -Етрополе, ОУ “Васил Левски“ -Ловеч, СОУ “Георги Бенковски“ - Тетевен, СОУ “Найден Геров“ - Варна.

Събитието, на което специален гост бе треньорът на Литекс Христо Стоичков, е част от календара на Националната кампания “Аз обичам спорта“, която се организира от МФВС за трета поредна година през май, обявен за “Месец на българския спорт“. Кампанията е със социална насоченост към децата и тийнейджърите и има за цел да мотивира все повече учащи и подрастващи да се занимават със спорт.

От Асеновград участват два училищни отбора - от училище "Петко Каравелов" - възрастова група 5-7 клас, и от ПГ "Цар Иван Асен Втори" /в групата след 8 клас/, който ще участва на финалите в края на месеца. Двата тима постигнаха този успех след завоюването на победи в Областното и Зоналното първенство.

За нашите деца това е голям успех, коментира зам.-кметът Мария Вълканова. Общинското ръководство прави възможното за осигуряване на младежко участие и реализиране на младежка политика в областта на спорта. Организирането на спортни мепроприятия, подпомагането на нашите талантливи спортисти още от най-ранна детска възраст и ангажирането им в подобни прояви е още един начин да се грижим за тях, каза още Вълканова.

К.Нешева

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини