Три наши момичета на Евро`2012 по таекуон-до

Три асеновградчанки ще вземат участие в Европейското по таекуон-до ITF. Мария Романова, Катерина Бейчева и Станимира Петрова се пребориха за златни медали на Държавното първенство и така намериха място в националната селекция за Евро`2012.

Състезанието ще се проведе от 14 до 20 май в София. Арена "Армеец" ще събере най-добрите състезатели по този спорт от 35 държави. До момента са се регистрирали близо 1100 участници. Очакванията на българите са да затвърдят позициите си на вицешампион на Европа и да се отличат като домакини. Според треньора на асеновградските момичета Георги Шишков и трите имат страхотни шансове за медали.
От средата на април българският отбор се подготвяше под ръководството на гранд мастер Ким Унг Чол /9 дан/. Националите ни бяха на планински лагер край Благоевград, където освен строга тренировъчна програма с по три тренировки на ден спазваха и специален режим на хранене.

Организаторите от Българска федерация по Таекуондо ITF предвиждат осем доджанга (игрални полета) едновременно за всички индивидуални и отборни дисциплини - форма, спаринг, самозащита, силов тест и специална техника. За първи път в историята на Европейското първенство ще се въведе нова състезателна дисциплина - power team sparing.

К.Нешева

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини