С прекрасни изпълнения, но някак си между другото, "Станимака" влиза в "Надиграй ме"

Победителите в днешния кастинг, които се включват в "Надиграй ме", са танцьорите от "Станимака"

Съставът на "Станимака" спечели участие в фолклорното шоу на Националната телевизия "Надиграй ме". На кастинга днес се явиха още танцьорите от "Ади" /в бледо лилаво/, "Асеница" /зелени тениски/ и "Дивна". Журито обаче даде своите предпочитания на "Станимака" и така следващата неделя съставът ще се яви на танцов дуел срещу ансамбъл от Кърджали.

За съжаление прекрасното иначе начинание бе проведено в Асеновград по възможно най-лаишкия начин. Като се тръгне от почти никаквата първоначална разгласа и се стигне до необявяването на танците, защото "нямало време". В отговор на липсата на предварителна информация за надиграването логично и публиката на площадата бе повече от рехава. При условие, че любовта на станимаклии към народното изкуство и още повече към това, представено от местни състави, не подлежи на съмнение е повече от ясно, че на площада щеше да има в пъти повече публика, ако някой си беше направил труда да съобщи за събитието предварително.

Предаването "Надиграй ме" се радва на широк зрителски интерес в цялата страна и сред българите зад граница. То стартира с идеята да върне народните танци на сцената и да покаже най-популярните български хора. Излъчва се освен по БНТ и по сателитния БНТ2.
К.Нешева
"Станимака"
"Асеница"
Танцов състав "Ади"
"Дивна" (с белите ризи с червени колани)
Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини