39 °C

Името на Мариана Дафчева в Златната книга на българските учителите

Мариана Дафчева, детски учител в ЦДГ "Никола Вапцаров" - Асеновград, бе избрана за "Учител на годината" в България в направлението "Предучилищно възпитание и подготовка".

Над 250 учители от цялата страна кандидатстваха за участие в Националния конкурс на Синдиката на българските учители. До финалния кръг журито допусна 441, номинирани в 10 направления.

На тържественото събитие, провело се в столичния хотел "Родина" на 11 май - Деня на братята равноапостоли Св.св. Кирил и Методий, присъстваха президентът на КНСБ Пламен Димитров, вицепрезидентите Валентин Никифоров, Чавдар Христов, Николай Ненков и Пламен Нанков, кметът на Столична община Йорданка Фандъкова, представители на социалните партньори на СБУ, на институции и други.

"Естествено, че за мен това е невероятно признание. По принцип в направлението участват най-много детски учители, тъй като в те са и най-голямата маса от учителите у нас, за разлика примерно от профилираните- филолози, математици и т.н. В една масова детска градина има средно12-15 учители, докато в едно училище българиците, да речем, са не повече от двама- трима. Това показва, че ситото е било много голямо и затова съм не само ужасно развълнувана, но и безкрайно доволна от наградата. Естествено тя е признание, но и отговорност. В следващите години ще трябва дасе доказвам, че съм я заслужила", коментира за AsenovgradNet най-добрата детска учителка в България за 2012 г.

Удостоени със званието "Учител на годината":

I. Направление "Предучилищно възпитание и подготовка"
Мариана Дафчева – детски учител в ЦДГ "Никола Вапцаров", Асеновград

II. Начален етап на основната образователна степен
Виолета Георгиева - специален педагог в СОУ за ДНЗ "Проф. д-р Иван Шишманов", Варна
III. Хуманитарно направление
Панайот Панайотов – учител по история в Хуманитарна гимназия "Св. св. Кирил и Методий", Велико Търново
IV. Природоматематическо направление
Галя Byкова – учител по химия СОУ "Христо Ботев", Ихтиман
V. Направление "Изкуства и спорт"
Марийола Спасова – учител по аеробика, хореография в УСШ "Хан Крум", Шумен
VI. Професионално образование
инж. Петя Кръстева – учител по специални предмети в ПГГСД "Сава Младенов", Тетевен
VII. Направление "Директори и помощник-директори" Евгений Иванов – директор на МГ "Ат. Радев"”, Ямбол
VIII. Направление "Възпитателна работа, извънкласни и извънучилищни дейности" Богданка Михайлова – възпитател в 90 СОУ "Ген. Хосе де Сан Мартин", София
Носителите на приза получиха грамоти, училищни звънчета, като символ на професионално знание, творческо вдъхновение и новаторство и други предметни награди.

На специална церемония те ще бъдат удостоени и с почетна значка "Неофит Рилски" за цялостна, успешна професионална дейност и заслуги в развитието на образованието в България.

Имената им ще бъдат вписани в "Златната книга на българските учители" в музея на образованието в Габрово.

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 24.06.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Не пестете силите си днес. Денят е многообещаващ за вас и е едно чудесно начало на новата седмица. Интимните ви завоевания от предишните дни ви импулсират и стимулират творческите ви способности. Това ще изиграе решаваща роля в деловите ви начинания.
24 юни 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Безпаричието и битовите неуредици ще отстъпят място на по-ведри чувства у повечето от вас. Активно ще се включите в проект, очаквайки с приходите от него да подобрите доходите си. Всичко зависи от вас, за това няма съмнение, че ще се справите. Съпротивата на някого няма да ви откаже от намеренията ви.
24 юни 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Може да осъществите намеренията си, ако съчетаете действията си с тези на партньорите ви. Работата в екип ще ви носи удовлетворение и финансови придобивки. Непоколебимите ви действия, продиктувани от увереност и знания ще ви отворят врати. Връзката със семейството ви е силна и това допълнително ви мотивира.
24 юни 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Ще ви се отдава да успявате там, където други зациклят. Усърдно ще се заемете с реализацията на идеите си и скоро ще постигнете резултатите, които преследвате. С добро чувство ще се отнесете и към хората, с които работите. Служебни пътувания.
24 юни 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Случващото се днес ще промени хода на професионалните ви търсения. Предизвикателствата са пред вас, а вие имате нужния потенциал за да се справите. Не демонстрирайте показно самочувствието си, бъдете по-смирени, за да не провокирате конфликти и нежелани емоции. Правете така, че всички да остават доволни.
24 юни 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Неспокойни и действени, ще започнете деня си с важните задачи, които не търпят отлагане. Без колебание ще покажете на когото е нужно, че не желаете намеса в личния си живот, надявайки се да бъдете разбрани. По въпросите, засягащи вас ще взимате решенията си сами, разбира се няма да ви липсва подкрепата на хората, на които държите.
24 юни 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Не възлагайте прекалено много надежди на операции със значителен риск. Шансът днес ще дойде от съвсем неочаквана за вас посока. Бъдете готови да действате бързо и точно. Приятели са ви подготвили желана изненада. Вечерта се очертава много приятна. Попадате в нова и интересна компания.
24 юни 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Скорпион Ще се чувствате уморени и обхванати от апатия към света около вас. Ще се наложи да сложите на мястото им хора, които ще се опитат да ви употребят за свои цели. Любовните ви желания са засилени, за това вземете мерки да не се разочаровате.
24 юни 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Днес сами се натоварвате с неща, които ще са ви в прекалена тежест. Смятате, че можете да се справите, но едва ли ще е толкова лесно. Не поемайте повече ангажименти, отколкото можете да свършите. Работете усилено и разчитайте и на съдействието на хората, с които работите. Успехи ще имат онези от вас, които се занимават с търговия.
24 юни 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Здравето ви и това на близките ви ще занимава повечето от вас. Погрижете се да не ви липсва нищо, с което да провокирате нежелани последствия. Нека финансовата ви стабилност в момента не ви подвежда. Пестете парите си. За дамите от знака се очертават делови успехи.
24 юни 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Време навън няма да се отрази на настроението ви и с ведрина в общуването ще приобщавате много хора към себе си. В подкрепа на работата си ще срещате разбиране и съпричастност. Усвоили сте знания и умения, действайте. Погрижете се за здравето си и не позволявайте на хронични страдания да попречат на активността ви.
24 юни 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Този ден ще ви донесе успешна реализация в делови план. Работите безупречно, изпипвате всичко до най-малката подробност и това ще стане повод за възхищение от страна на хората, с които работите. Обърнете подобаващо внимание и на сърдечния си партньор.
24 юни 2021
Последни новини