Акциите по почистване стават регулярни, на ред са стадиона и Индустриалната

45 т битови отпадъци са събрани и извозени след голямото чистене от Асеновград и Долни Воден, съобщи зам.-кметът Манол Генов. Около 90 т строителни отпадъци са извозени от ул. "Миньорска", от района на Високата пещ и на ракиджийницата. Още 15 т са тръгнали към депото от селата. В инициативата са се включили между 1500 и 2000 души. 11 са фирмите, помогнали с техника, чували, ръкавици. Това сочи равносметката след "Да почистим за един ден".

Според Генов изводът е, че контролът по отношение на безразборното изхвърляне на отпадъци трябва да се завиши. При почистването се натъкнахме на места, които са често посещавани от асеновградчани по една или друга причина, а кошчета и съдове за смет липсват. Ще трябва да осигурим тези условия, каза  зам.-кметът. Той съобщи още, че заради пазара в четвъртък, скоро такива ще бъдат поставени на ул. "Индустриална", за да има къде да се мятат боклуците, "а не хората да ги хвърлят през парапета в Чая".

Мнението на общинското ръководство е, че подобни инициативи трябва да станат регулярни. Вече дори има планирани две нови мероприятия в тази насока. Едната акция ще е по почистването на стадиона. Времето за провеждането й все още се уточнява. Другата ще е за почистване и облагородяване на Индустриалната зона. Тя най-вероятно ще се проведе след около седмица.

К.Нешева

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини