Какво видяхте в "Червената стена" - търсят се най-добрите снимка, рисунка и есе

Регионалната екоинспекция обявява конкурс за есе, рисунка или снимка на тема "Животът, който видях в резерват "Червената стена". Поводът е 50-годишнината от обявяване на "Червената стена" за резерват. Конкурсът е в две възрастови групи - за деца до 14 г. и за юноши до 18 г.

Всеки, който желае да участва, може да изпрати до три свои работи, като в тях отрази впечатленията си от резервата.

Всички произведения трябва да бъдат изпратени най-късно до 1-ви септември на адрес Пловдив 1001, бул. "Марица" №122, РИОСВ, за конкурса.

За авторите на отличените творби са предвидени награди и участие в екоакция в "Червената стена". Най-добрите рисунки и фотоси ще бъдат показани в изложба в рамките на честването на юбилея. Най-добрите есета пък ще бъдат публикувани на интернет-страницата на инспекцията.

"Червената стена" е най-големият биосферен резерват в Родопите. Разположен в долината на Чепеларската река, както и по планинския рид Добростан. Добростанският рид се отличава със силно разчленен релеф. В близост се намират Бачковският манастир и Асеновата крепост. Манастирът е началната точка на резервата, от там започва специално обозначена пътека.

"Червената стена" е обявен за резерват през 1962 г. с цел опазването на големия брой растителни видове в местността. През 1977 г. е включен в списъка на биосферните резервати на ЮНЕСКО "Човекът и биосферата". Изключителна държавна собственост, която се охранява от Пловдивската екоинспекция.

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини