Металурзи от ОЦК искат работа в КЦМ

Металурзи от Оловно-цинковия комплекс в Кърджали искат КЦМ да ги вземе на работа. Имената на желаещите се записват в списък, има и втори, в който се записват желаещите да работят в Горубсо-Мадан. До обяд да работят в КЦМ са поискали общо около 50 души. Предприятието на Валентин Захариев не работи вече половин година, след поредица от неизпълнени обещания от негова страна, се стигна до обявяване на гладна стачка от трима от работещите в ОЦК.

В четвъртък пред Нова тв премиерът Бойко Борисов заяви, че ако трябва работниците ще бъдат возени с автобуси и ще получават заплати. Той е разговарял със собственика на "Минстрой холдинг" по темата, потвърди собственикът на холдинга Николай Вълканов пред "Капитал Daily". Преди около месец обединението "Върба - Батанци", в което партньори са "Минстрой" и "КЦМ-2000", купи друго закъсало предприятие на собственика на ОЦК - Горубсо-Мадан. Вълканов е потвърдил, че има възможност да се назначат част от металурзите, които искат и имат нужната квалификация, в мините. Според него има два варианта за работниците от Кърджали - или да бъдат превозвани с автобуси, тъй като Мадан е на около 40 км, или да бъдат настанени в общежития на фирмата.

След уточняването на желаещите да сменят местоработата си от КНСБ ще поискат чрез областния управител на Кърджали Иванка Таушанова среща с ръководствата на двете фирми.

От КЦМ съобщиха, че не са давали съгласието си за отваряне на нови работни места.
Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини