16 °C

АС: Решението за евтино пътуване на учениците от Избегли и Конуш е законно

Административният съд отхвърли оспорването на решението на ОбС - Асеновград от страна на губернатора и разреши евтиния ученически превоз Асеновград - Избегли - Конуш. Ще го потвърди ли и ВАС?

Административният съд в Пловдив отхвърли оспорването на областния управител, с което бе отменено решението на ОбС - Асеновград за поевтиняване на ученическото пътуване от Избегли и Конуш до града. Заповедта на губернатора е неоснователна, отсече съдът.

Вече две година 48 деца от двете села пътуват изцяло на собствени разноски, за да учат в Асеновград. Родителите им отказват да ги запишат в школото в Златовръх, което се намира на същото разстояние като училищата в Асеновград. Градът си е град, образованието и средата са съвсем други и ние държим децата ни да учат там, категорични са майки и татковци. Има обаче разлика в цената на пътуването. До Златовръх то е безплатно, а до Асеновград е близо 5 лв. на ден в двете посоки. Каква е логиката, справедливо ли е?, питат двете села. След упорито настояване от страна на родители кметовете на Избегли и Конуш се решиха и внесоха искане местният бюджет да поеме част от поевтиняването на пътуването като облекчение. Така или иначе това не се случи в предишния мандат. В началото на 2012 г. нещата се промениха и новият ОбС прие решение в полза на протестиращите. За тяхно разочарование обаче до днес то не беше в сила, заради оспорване на законността му от областния управител.

Ето и точното решение на Административния съд: "Отхвърля оспорване на областния управител на област с административен център-Пловдив, обективирано в Заповед №ЗД-06-2 от 01.03.2012 г., с която  е отменено като незаконосъобразно Решение №72, взето с протокол №7/25.01.2012 година на Общински съвет при Община Асеновград, потвърдено изцяло с Решение №82, взето с протокол №8/15.02.2012 година на сесията на съвета.  Осъжда Областна управа на област с административен център Пловдив да заплати на Общински съвет при Община Асеновград, направените по делото разноски в размер на 450лв. /четиристотин и петдесет/ лева."

Решението подлежи на обжалване с касационна жалба пред Върховният административен съд.

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 03.03.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Създавате добри взаимоотношения с хората от обкръжението ви и това ви помага да разширите обхвата на интересите си. Ще спечелите, ако запазите позициите си независимо от трудностите и подготвите следващите си изяви. Други ще бъдат принудени да търсят нова работа, заради невъзможността да продължат на досегашната си.
03 мар 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Ще се заемете с важните си задачи, но не са изключени и изненади, които да наложат промяна в плановете ви. Денят е свързан и с развития от личен характер, ще имате придобивки и срещи с хора, към които храните очаквания по интересуващ ви въпрос. С колегите си бъдете общителни, но не разкривайте пред тях интимния си живот.
03 мар 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Ако представите аргументирано и по достъпен начин намеренията си, няма да се затрудните в изпълнението им. Овладени и без излишна показност, ще работите по текущите си задачи, едновременно с това договаряйки и условия по предстоящи проекти. Решаване на финансов въпрос и добри очаквания за предстоящите дни.
03 мар 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Коректното ви поведение ще се оцени от хората, с които си сътрудничите, и в замяна ще получите същото. Не се притеснявайте излишно за проблем, касаещ близък човек. Ще съумее да се справи сам, а ако поиска помощ – не му отказвайте. Парични вложения ще ви накарат да потърсите съвет от хора, занимаващи се с инвестиции.
03 мар 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
И творческите и професионалните ви амбиции ще намерят реализация днес. Не се колебайте да се обграждате със сътрудници, защото те ще се окажат от решаваща роля при един служебен проблем, който ще доведе до финансов успех. Едно запознанство е възможно да прерасне в голяма любов.
03 мар 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Ще се погрижите за детайлите в работата си, за да елиминирате изненадите и постигнете очакванията си. Благодарение на организираността и предвидливостта ви, средствата ще ви стигнат за всичко, което планирате. Занимаващите се с бизнес ще реализират търговска сделка или доведат споразуменията с клиенти и партньори до предстояща такава.
03 мар 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Ще проявите сърдечност и разбиране в отношенията си с околните. Каквито и да са причините, те ви правят по-добри и социално ангажирани, което ви отличава в сивотата на деня. Ще постигнете намеренията си, не спирайте, а работете в същия дух. Дипломатическите ви умения отново ще се проявят.
03 мар 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
За някои от вас работа ще продължи и то с придобивки. Ще постигнете това, за което се борите, като оставате доволни. Погрижете се за близките си, те очакват това от вас. По отношение на личните си амбиции е добре да посветите в тях и партньорите си, ако имате такива.
03 мар 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Запазете съмненията за себе си, защото липсата на информираност може да ви подведе. Финансовите ви успехи ще зависят от това, доколко добре ще изиграете картите си. Предстоящо събитие ви зарежда с вълнения, но и с известно притеснение. Мълчанието ви може да се изтълкува двузначно.
03 мар 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Някои от вас ще се занимават с организационни въпроси, свързани с работата им. Имате възможност да работите на спокойствие и да напреднете наистина много. Не се отказвайте от идеята, дадена ви от ваш близък. Впоследствие ще откриете безспорни предимства и възможности за в бъдеще.
03 мар 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Тревогите ви, свързани с близък човек ще отпаднат. Нещата около него започват да се развиват в благоприятна светлина и това внася спокойствие в семейството. Благодарение на последователните си действия имате шанс да реализирате отдавна планувано начинание.
03 мар 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Денят ще премине изцяло под знака на деловите ви успехи. Усетът ви за изгодни инвестиции ще ви открие добра възможност да увеличите финансовото си състояние. С помощта на нови партньори ще укрепите позициите си в избраната от вас сфера на действие.
03 мар 2021
Последни новини