11 °C

Община Асеновград набира приемни семейства

В Асеновград стартира процес на набиране, подбор, оценка и обучение на кандидати за приемни родители. Те могат да бъдат доброволни и професионални.  Доставчик на услугата и работодател е общината. Тя ще определя и предоставя месечен бюджет за отглеждане на детето, настанено в приемното семейство.

Средства за възнаграждения на професионалните приемните родители:

Работната заплата на приемен родител с 1 дете е определена като 130% от минималната работна заплата – 377 лв.

Работната заплата на приемен родител с 2 деца е определена като 140% от минималната работна заплата – 406 лв.

Работната заплата на приемен родител с 3деца е определена като 150% от минималната работна заплата – 435 лв.

*Сумата за работна заплата е изчислена при минимална работна заплата 290 лв.

Разходи за дете, настанено в приемно семейство:

Община Асеновград ще изплаща месечен бюджет за издръжка за деца, настанени в приемни семейства, въз основа на договора за настаняване и в съответствие с възрастта и техните нужди:

За дете от 0 до 3 г. – 4 x ГМД = 260 лв.

за дете от 3 до 14 г. – 3,5 х ГМД = 227.50 лв.

за дете от 14 до 18 г., а ако учи до 20г. – 4 х ГМД = 260 лв.

за дете с увреждане, настанено в приемно семейство – добавка от 1,2 ГМД – 78 лв.

*ГМД – Гарантиран минимален доход – определян ежегодно с Постановление на МС. През 2012 г. се равнява на 65 лв.

Към средствата за месечна издръжка на дете се изплащат и месечни помощи за него до завършване на средно образование, съгласно чл. 7, ал. 2 от Закона за семейните помощи за деца.

Средствата за месечната издръжка на дете, настанено в приемно семейство, се отпускат без да се взима под внимание размера на доходите на приемното семейство, въз основа на договора за настаняване на детето по чл. 27, ал. 5 от Закона за закрила на детето.

Проектът "И аз имам семейство" се реализира по Оперативна програма"„Развитие на човешките ресурси", схема за директно предоставяне на безвъзмездна финансова помощ BG 051PO001-5.2.11 "Приеми ме". Продължителността му е до 31 октомври 2013г.

Кандидатите за приемни родители могат да подават заявленията си в община Асеновград. Информация за услугата може да да бъде получена от Ваня Гераксиева и Добромир Кузманов – социални работници в екип по приемна грижа към общинска администрация, площад  "Акад. Николай Хайтов", №9, етаж 6, стая 610, тел. за връзка: 0331/20-262, 0888/28 00 60.

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 25.02.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Прилагайки знанията и опита си, успешно ще се включите в изпълнението на професионална или друга задача, с която ще подобрите финансите си. Други ще споделят времето си с приятели в общи занимания или развлечения. Преди да поемете ангажимент към други хора, помислете, защото може да се окаже по-трудно за изпълнение, отколкото предполагате.
25 фев 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Каквито и предложения да получите днес, свързани ли са с нерви и напрежение, подминете ги смело. Погрижете се за вътреш-ната си хармония и спокойствие и си осигурете пълна почивка в семейството. Заниманията на открито - туризъм, плуване или игра с децата са все неща, от които се нуждаете, и които ще ви тони-зират. Вечерта очаквайте гости от далече.
25 фев 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Днешният ден е твърде специален за вас, тъй като ще видите плановете си за страхотно прекарване на нощта осъществени. Вие мислите освен за собственото си прекарване и за настроението на другите, но в това отношение едва ли ще има за какво да се притеснявате.
25 фев 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Ще задълбочите връзката си с човек, с когото ви свързват не само бизнес-отношения, но и приятелски чувства. Това ви помага пълноценно да се развивате, спокойни и съсредоточени. Във възможностите ви е заедно да постигнете всичко, което намирате за полезно и необходимо. Размяна на гостувания с приятели или роднини.
25 фев 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Използвайте пълноценно днешния ден. Ще придвижите напред делата си и ще подготвите условията за бъдещи бизнес-сделки. Периодът е силен и за личните ви изяви. Творците ще се радват на добра оценка от публиката и критиката. С изкуството си ще доставите наслада в душите на много хора.
25 фев 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Няма да ви липсват емоции, които могат и да променят плановете ви за бъдещето. Анализирайте даденостите и ако сте убедени в правотата на мислите си, не се колебайте да действате. Бъдете по-решителни и ще успеете. Очертава се пътуване, което ще ви направи по-романтични и отпочинали.
25 фев 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Ако потърсите път, ще го откриете, независимо на къде сочи той. Съюзите ли се с любовта, ще развиете нови качества и ще станете по-добри. Това е сигурно, работете и за духовното си усъвършенстване, няма да ви липсва подкрепа. В бизнеса са възможни изненади от конкурентите ви.
25 фев 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Напълно наясно сте с целите и възможностите си и това ви прави много по-устойчиви в сравнение в конкурентите ви. Не предприемате излишни рискове, като предпочитате да работите бавно и сигурно. Едва ли някой ще успее да ви изненада с нещо, вие просто изпреварвате чуждите идеи. В личен план запознанството с магнетична личност силно ще ви развълнува.
25 фев 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Прекарвате този ден извън дома си в срещи с различни хора. Общуването е начин на живот за вас и вие едва ли сте в състояние да прекарате много време сами. В личен план се радвате на подчертания интерес на забележителна личност към вас. Добре ще е ако се възползвате от добрите шансове, които имате. Приятел ще ви помоли за услуга, не му отказвайте.
25 фев 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Чувствате се добре и с интерес ще приемете предизвикателствата на деня. Заемете се с личните си дела и денят ви ще бъде ползотворен. Не се притеснявайте да бъдете искрени с ваши близки. Имате за разрешаване домашни проблеми. Децата ще ви поискат съвет и помощ. Изслушайте ги внимателно. Можете да бъдете наистина близки с тях.
25 фев 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Няма да ви е скучно, ще има върху какво да мислите и какво да правите. Много от вас ще се отдадат на професионалните си ангажименти, но и домът ще им наложи изискванията си. Ще ви вълнува интимната страна на живота ви и ще проявите силен интерес към някой, който ви се харесва.
25 фев 2021

Хороскоп за Риби

Риби
С желание и интерес ще се посветите на работата си, очаквайки добри развития. И не грешите, предстоят развръзки, които ще ги ускорят. Избягвайте да спорите и проявете търпимост към мнения, несъвпадащи с вашите. В следобедните часове ще общувате с хора, чиито желания съвпадат с вашите.
25 фев 2021
Последни новини