Прекратиха незаконно излъчване на ТВ в 8 плoвдивски села

Кабелен оператор с изградена мрежа в 8 пловдивски села предлагал нелегално 29 телевизионни програми. Антимафиоти от отдел "Борба с организираната престъпност" в Пловдив, съвместно с колегите им от Областната дирекция на полицията, служители на Дирекция "Авторско право и сродни права" към Министерството на културата и Комисията за регулиране на съобщенията проведоха операция за защита на авторското право. Прекратено е незаконно излъчване и препредаване от кабелен оператор на телевизионни програми без съгласието на правоносителите. Мрежата на оператора е изградена на територията на селата Марково, Белащица, Първенец, Тополово, Брани поле, Брестовица, Конуш и Първенец (бел. ред. - така е подадена информацията от пресцентъра на МВР).
В хода на действията е установено помещение в Марково, използвано от кабелния оператор като апаратна. Оттам е иззет дигитален приемо - предавател, чрез който се осъществявало нерегламентираното излъчване. В аналоговия пакет, предоставян от оператора, са открити и документирани двадесет и девет телевизионни програми.
Образувано е досъдебно производство за извършено престъпление по чл.172 а от НК.
С намесата на антимафиотите за пресичане на незаконното излъчване и препредаване е прекратено нанасянето на щети на българските телевизионни оператори.

Източник: asenovgrad.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини