29-годишен отива на съд за изнасилване и жестоко убийство на 85-годишна жена в Първенец

Окръжна прокуратура-Пловдив внесе в съда обвинителен акт спрямо Васил П., на 29 г. за това, че е извършил действия с цел да удовлетвори полово желание без съвкупление по отношение на 85-годишна жена, чрез употреба на сила и чрез превеждането й в безпомощно състояние и за умишлено убийство по особено мъчителен начин за убитата и с особена жестокост – престъпления по чл. 150 пр.1 пр.4 във връзка с чл. 2 ал.2 и по чл. 116 ал.1 т.6 пр.3 пр.4 във връзка с чл.115 от Наказателния кодекс.

Васил П. и пострадалата 85-годишна жена живеели в Първенец и се познавали. Той помагал на възрастната жена в домакинството, а тя му давала храна. Пенсионерката живеела сама от 1988 г., когато съпругът й починал. На 18 февруари 2009 г. Васил помагал в сервиз за ремонт на камиони в Пловдив. Прибрал се в Първенец с автобус, след което посетил заведение, където пил кафе, и около 21 ч. вечерта решил да отиде до пострадалата. Влязъл в къщата. Жената гледала телевизия, а в стаята й било тъмно. Мъжът легнал до нея и започнал да я опипва. Жената се развикала и се опитала да го отблъсне. Обвиняемият започнал да я удря с юмруци по лицето и да я души. Въпреки съпротивата, обвиняемият извършил блудствени действия с пострадалата, като едновременно с това удрял главата й с юмруци и в рамката на леглото. Когато тя спряла да се съпротивлява, обвиняемият видял, че има кръв наоколо и си тръгнал. Прибрал се в къщата, където живеел с баща си. Свалил дрехите си, по които имало кръв и ги хвърлил в кофата за боклук. В резултат на нанесените удари и душенето, пострадалата починала. На следващия ден трупът на жената бил намерен от неин близък. По делото е била извършена съдебно-медицинска експертиза, която установила, че смъртта на жената е причинена по особено мъчителен начин за пострадалата. Според заключението на съдебно-психиатричната експертиза Васил П. може да участва във всички етапи на наказателния процес и на 18 февруари 2009 г. е могъл да ръководи действията и постъпките си. Той е действал спрямо пострадалата жена с насилие и физическа агресия, без да проявява съчувствие, отговорност и зачитане, което е относимо към особената жестокост, според вещите лица.

На 30 август 2016 г. Васил П. влязъл в дома на друга възрастна жена, на която също помагал в домакинството. Той седнал до нея на леглото и започнал да я опипва, въпреки нейното нежелание. Тя успяла да включи телевизора. Обвиняемият се уплашил от светлината в помещението и избягал през прозореца. По случая е започнало разследване срещу обвиняемия по чл.150 от Наказателния кодекс, в хода на което е иззет ДНК профил на обвиняемия, който бил даден за изследване в НККК-София. При извършена експертиза е установено пълно съвпадение между него и иззет такъв от трупа на пострадалата през 2009 г. Проведени били процесуално-следствени действия и установено, че Васил П. е извършител на убийството на 85-годишната жена от Първенец на 18 февруари 2009 г. Разпитан по досъдебното производство, обвиняемият се е признал за виновен.

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини