Закопчаха шестима пловдивчани-пласьори на фалшиви евро

Снимка: МВР

Антимафиоти провехода операция срещу разпространението на неистински парични знаци в България и страни от ЕС, съобщи пресцентърът на МВР. При оперативните действия са задържани шестима и са иззети 60 000 фалшиви евро, 4 компютърни конфигурации, множество мобилни телефони, SIM – карти и две превозни средства

Успешната реализация е проведена вчера на територията на Пловдив от служители на ГДБОП и местните им колеги, със съдействието на Областната дирекция на полицията. Акцията е проведена под ръководството на Окръжна прокуратура и е част от специализирана международна операция по разкриване и документиране на престъпления по  чл. 244 ал.1 и ал. 2 от НК – държане в големи количества на неистински парични знаци и разпространението им в България и страни от Европейския съюз.
В рамките на операцията, в центъра на града, при опит да разпространят голямо количество фалшиви евро банкноти, били задържани пловдивчаните Г.Г.  /51 г./ - криминално проявен и с криминални регистрации, осъждан,  и Д.Ц /45 г./. Двамата се опитали да пласират 300 броя в копюри от 100 евро на обща стойност 30 000 евро. По-късно в ареста попаднали и криминално проявените и осъждани за различни престъпления Л.М. /52 г./, И.Т. /41 г./ и Г.У. /47 г./.

За 24 часа бил задържан и 29-годишният В.Д., който до момента няма криминално досие.
При извършените претърсвания и изземвания в жилища, помещения и автомобили, ползвани от задържаните, антимафиотите открили 60 000 фалшиви евро, 4 компютърни конфигурации, множество мобилни телефони, SIM – карти и две превозни средства.
Проведените оперативни и процесуални действия са подпомогнати от Отдела за борба с банковите фалшификации към Испанската полиция и Европол.

Работата по случая продължава под ръководството на пловдивската Окръжна прокуратура.

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини