БСП в Пловдив отбелязва 130 г. от рождението на Георги Димитров

БСП в Пловдив ще отбележи 130-годишнината от рождението на Георги Димитров, съобщиха от пресцентъра на Областния съвет на партията. На 18 юни на площад "Стефан Стамболов" председателят на ОблС Георги Гергов ще открие изложба под наслов "Колелото на историята...". Експозицията включва фотоси от живота и дейността на Георги Димитров, от строежа на Димитровград и случиващото се след 1989 г. В изработването са използвани архивни материали от Исторически музей Димитровград. До изложбата ще има и разположен щанд на подписката за изграждане на АЕЦ "Белене".

В 18,30 часа в Дома на техниката ще се проведе дискусия "Георги Димитров – Герой на бъдещето". Участници в нея ще са представители на младежките организации в БСП в областта, ветерани от бригадирското движение, на Общинските съвети на БСП, бивши стопански кадри. Основни лектори са Евгени Кандиларов и Максим Мизов.

В 20,30 часа в лятно кино "Орфей" ще може да бъде видян филмът на Хуан Бардем "Предупреждението", разказващ за дейността на Димитров и процеса в Лайпциг. Входът за прожекцията е свободен.

Областните съвети на БСП и БАС канят жителите на Пловдив и гостите на града ни да си спомнят живота и делото на един от най-големите политици на съвременна България, се казва в прессъобщението.

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини