Община Асеновград работи по 11 европроекта за над 17 милиона

Община Асеновград управлява 11 проекта, финансирани със средства от оперативните програми към момента. Според официалната справка в Еufunds.bg за проектите и договорите на общините към 1 юни, общата стойност на сключените от общината договори по проекти са над 17 млн. 370 хил. лв. Изплатените до момента суми са близо 4 млн. 184 хил. лв. Това стана известно по време на информационния семинар на тема "Областен информационен център-Пловдив – в  близост до хората", организиран от ОИЦ, в Асеновград.

Участие във форума взеха представители на местната власт, НПО, както и представители на широката общественост, бизнеса и медиите. Специален гост бе директорът на Дирекция "Информация и системи за управление на средствата от ЕС" към администрация на Министерския съвет Мария Димитрова.

Освен презентация на тема "Мястото на община Асеновград в прилагането и усвояването на структурните и Кохезионния фондове в периода 2007 – 2013 г.", по време на семинара бе представена и дейността на ОИЦ. Експертите от Центъра информиха за възможностите за кандидатстване с проекти по оперативните програми на Евросъюза през настоящата година, както и за отворени схеми за кандидатстване в момента. Споделени бяха добри практики при изпълнение на проекти, дискутираха се и най-често срещаните грешки при изготвяне на проектни предложения. 

"За краткото време на своето съществуване, ОИЦ – Пловдив очевидно се показа като много полезно информационно звено. Надяваме се много на помощта на експертите в този център за успешни бъдещи проекти по европейските оперативни програми", отбеляза зам.-кметът Манол Генов.

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини