16 °C

Седмица в ареста за асеновградчанин, ударил дете и боксирал майка му

7 денонощия в ареста ще лежи асеновградчанин, заради нанесен от него побой на дете и майка му.

На 24 юни, неделя, около 20 ч. няколко деца се скарали по време на игра, нещо, което често се случва при по-малките. Нервите на Ангел* обаче явно не издържали на детската разправия. Той се приближил и ударил едното от тях. Малко след това майката, съвсем очаквано, предвид, че детето й е наранено от възрастен, се запътила ядосана към дома на бабаита, за да му търси обяснение. Докато си подмятали реплики на висок глас, двамата не само, че не се разбрали, но се скарали жестоко. Ангел, вече разпален от събитията преди това, без много-много да мисли нанесъл няколко бързи крошета на жената. От нанесените удари тя паднала върху купчина тухли. Разгорещилият се агресор не останал доволен от резултата, съдейки по следващите му действия - нанесъл удар с тъпата част на тесла отляво на главата й. След това, сякаш нищо особено не се е случило, той захвърлил инструмента и се прибрал в къщи с помощта на баща си. Свидетел на цялата тази агресивна саморазправа се оказала съседката Таня*. Тя помогнала на битата родителка да се изправи и да се прибере. Малко след като влязла в дома си обаче майката се почувствала много зле. Веднага била транспортирана до ЦСМП, където й е оказана навременна помощ.

Служители от асеновградската полиция установили бързо самоличността на нарушителя и свидетелите, снели им обяснения, като побойникът бил задържан за 24 часа.

Районният съд е счел, че с действията си А.Х.П. е осъществил признаци на дребно хулиганство, визирани в чл.1 ал.2 от УБДХ (Указ за борба с дребното хулиганство). Преценено е, че юмруците, нанесени на детето и майката, не биха могли да се квалифицират като престъплние по смисъла на чл.325 от НК, който предвижда до 2 г. зад решетките или пробация.

При определяне на наказанието съдът е взел предвид данните за личността на Ангел, характерът на непристойните му прояви, проявената упоритост при тяхното извършване, както и факта, че е нанесъл побой на малолетно дете и на неговата майка. Последното е преценено като "изключителна проява на грубост и арогантност". От друга страна, съдът се е съобразил и с тежкото семейно положение и имотно състояние на Ангел. Така наказанието, наложено на побойника на детето и майката посред бял ден в Асеновград в крайна сметка е "Задържане в поделенията на МВР" за срок от 7 денонощия.

К.Нешева

*Имената в историята са променени.

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 13.05.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Не мислете за нищо, което ви натоварва и избягвайте хора, които ви създават притеснения. Посветете деня си на приятни занимания, за да се разтоварите от стреса. Направите ли го, ще имате спокоен ден в компанията на обичани хора. Други от вас ще се подготвят за гости от далече или сами ще пътуват.
13 май 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Днес ще берете плодовете на усилията от последните дни. Може да възникнат непредвидени ситуации,но с вродената си интелигентност и находчивост ще се справите с лекота. Вземете инициативата в свои ръце, за да сте сигурни, че ще изкарате една чудесна вечер.
13 май 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Днес сте изпълнени с енергия и желание за действие. Захващате се последователно с какво ли не, но успявате да го свършите по-най добрия начин. Затова ви съветвам да използвате момента и да изберете нещо наистина важно за професионалното ви развитие. Ще срещнете съпричастност и доброта, което е добър знак.
13 май 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Имате конкретни планове за този ден и сте твърдо решени да ги свършите, особено ако вече сте били възпрепятствани да го сторите. Добре ще е ако работите съвместно с други хора, които могат да ви бъдат полезни с ценни идеи и съвети. На ваш близък му предстои пътуване, ще ви се наложи да отделите време и за него. Добри финансови постъпления.
13 май 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Чувствате се объркани и се лутате ту в една ту в друга посока. Внимавайте ласкателствата на приближен човек да не ви подведат към необмислени действия. Спокойно можете да избягате от светската суета сред семейството си, което ще ви утеши с непринудеността си.
13 май 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Днес заложете на умението си да общувате. Ще ви донесе възможности за изява на талантите и подготвеността ви. Наред с добрите новини обърнете внимание на здравето си, което може да ви създаде проблеми. Притеснения са възможни и по линия на по-възрастните родители или близки хора.
13 май 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Доверието, с което се ползвате сред колегите си ще благоприятства участието ви в общ проект. Старанието ви е забелязано и в крайна сметка ще се отрази положително на финансите ви. Ще получите предложения, които с времето ще задълбочите в нови позиции. Може би трябва да се ориентирате в тази посока.
13 май 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Прибягвате до изпитани методи, за да постигнете целите си. Нека обаче това не става за сметка на някой, от чиято помощ скоро може да имате нужда. Опитайте се да бъдете в крак с времето, дори ако трябва да пренебрегнете ваши стари прийоми.
13 май 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ако работата ви днес е свързана с контакти, бъдете сигурни, че ще успеете да свършите всичко точно така, както сте го планирали. Радвате се на подкрепата на близките си, които ще ви бъдат от полза със съвети по всяко време. Отношенията ви с любимия човек зависят в огромна степен от вас.
13 май 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Финансовите ви постъпления днес ще ви позволят да си отдъхнете. Разчитайте на приятелите си в евентуален труден за вас момент. Събират ви се доста предизвикателства, но са напълно във възможностите ви. При работа с валута бъдете внимателни. За някои от вас - пътуване в чужбина, или ще сте привлечени от някой, който се връща от там.
13 май 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Днес сте творчески настроени и съсредоточени в работата си. Сигурни сте в това, което правите и това проличава в добре свършената ви работа. Не се колебайте да използвате познанствата си относно разрешението на сериозен професионален въпрос.
13 май 2021

Хороскоп за Риби

Риби
С професионалният си подход към служебен проблем ще създадете нужната организация и условия за благоприятното му решаване. Не подценявайте качествата и на партньорите си, работете за общите си интереси и живейте в мир със себе си. Не бъдете мнителни, или поне не го показвайте.
13 май 2021
Последни новини