Седмица в ареста за асеновградчанин, ударил дете и боксирал майка му

7 денонощия в ареста ще лежи асеновградчанин, заради нанесен от него побой на дете и майка му.

На 24 юни, неделя, около 20 ч. няколко деца се скарали по време на игра, нещо, което често се случва при по-малките. Нервите на Ангел* обаче явно не издържали на детската разправия. Той се приближил и ударил едното от тях. Малко след това майката, съвсем очаквано, предвид, че детето й е наранено от възрастен, се запътила ядосана към дома на бабаита, за да му търси обяснение. Докато си подмятали реплики на висок глас, двамата не само, че не се разбрали, но се скарали жестоко. Ангел, вече разпален от събитията преди това, без много-много да мисли нанесъл няколко бързи крошета на жената. От нанесените удари тя паднала върху купчина тухли. Разгорещилият се агресор не останал доволен от резултата, съдейки по следващите му действия - нанесъл удар с тъпата част на тесла отляво на главата й. След това, сякаш нищо особено не се е случило, той захвърлил инструмента и се прибрал в къщи с помощта на баща си. Свидетел на цялата тази агресивна саморазправа се оказала съседката Таня*. Тя помогнала на битата родителка да се изправи и да се прибере. Малко след като влязла в дома си обаче майката се почувствала много зле. Веднага била транспортирана до ЦСМП, където й е оказана навременна помощ.

Служители от асеновградската полиция установили бързо самоличността на нарушителя и свидетелите, снели им обяснения, като побойникът бил задържан за 24 часа.

Районният съд е счел, че с действията си А.Х.П. е осъществил признаци на дребно хулиганство, визирани в чл.1 ал.2 от УБДХ (Указ за борба с дребното хулиганство). Преценено е, че юмруците, нанесени на детето и майката, не биха могли да се квалифицират като престъплние по смисъла на чл.325 от НК, който предвижда до 2 г. зад решетките или пробация.

При определяне на наказанието съдът е взел предвид данните за личността на Ангел, характерът на непристойните му прояви, проявената упоритост при тяхното извършване, както и факта, че е нанесъл побой на малолетно дете и на неговата майка. Последното е преценено като "изключителна проява на грубост и арогантност". От друга страна, съдът се е съобразил и с тежкото семейно положение и имотно състояние на Ангел. Така наказанието, наложено на побойника на детето и майката посред бял ден в Асеновград в крайна сметка е "Задържане в поделенията на МВР" за срок от 7 денонощия.

К.Нешева

*Имената в историята са променени.

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини