Първа публична среща-консултация по проект eReNet в Асеновград

В началото на юлив Асеновград ще се състои среща, на която ще бъде представен проектът eReNe (Регионални мрежи за онлайн енергийно обучение). В дискусията могат да вземат участие всичкизаинтересувани институции и граждани.

Асеновград е една от 6-те общини, участващи в eReNet. Целта му е да подпомогне местните власти в провинциалните общини като създаде интелигентни и интегрирани "Регионални мрежи за онлайн енергийно обучение".
Споразумението на кметовете събира повече от 3000 европейски града, като инициативата вече излезе и извън пределите на Европа – Буенос Айрес също е част от нея, както и някои градове в Мароко и Алжир. Повечето от тези общини са от градски тип. eReNet подкрепя тези общности в развитието, прилагането и мониторинга на Плана за действие за устойчива енергия, както и насърчава използването на възобновяемите енергийни източници (ВЕИ) и рационалното използване на енергията на тяхната територия. Чрез тези действия и чрез свързване на местните заинтересовани страни с тези на еврониво се осъществява възможността за създаване на провинциални общини, които се учат едни от други в сферата на устойчивата енергия.
Основната цел на проекта е да разработи Плановете за действие за устойчива енергия на шест европейски общини. Това са Аминтайо (Гърция), Асеновград (България), Юденбург (Австрия), Серта (Португалия), Ноймаркт (Германия) и градовете Дуго село и Света Неделя (Хърватия).

Срещата в Асеновград ще се проведе на 4 юли от 11 ч. в Заседателната зала на общината.

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини