ГДБОП разби нелегална цигарена фабрика на хасковлии, бачкаторите - от Пловдив

Снимки: пресцентър МВР

Операцията на служителите на ГДБОП и колегите им от Хасково бе реализирана след 20-дневно наблюдение в района на сeло Узунджово, съобщава пресцентърът на МВР. Те установили, че в престъпната схема са замесени трима хасковлии и трима пловдивчани. Подробности за реализираната операция дадоха министър Цветан Цветанов, главният секретар на МВР Калин Георгиев и апелативният прокурор на Пловдив Иван Даскалов.

По първоначални данни хасковлиите представлявали фирма, която имала неистински лиценз за производство и продажба на тютюневи изделия. Те наели помещението в селото от началото на годината. След като го шумоизолирали, го оборудвали с агрегат за производство на ток, пакетажна линия и пълначна машина. После наели пловдивчаните като работници в производството. Оказало се, че трудовите им договори били фалшиви. Оборудването било предназначено за производството на около 70-80 мастербокса цигари на денонощие.
При извършеното претърсване оттам са иззети 1 420 000 къса цигари от марката Winston и 4900 кг нарязан харманизиран тютюн.
Шестимата са задържани в рамките на 24 часа, материалите по образуваното досъдебно производство ще бъдат предадени на районната прокуратура, очаква се повдигане на обвинение по чл.234 от НК. 
Министър Цветанов припомни, че през последните  2 години това е четвъртата разбита фабрика за производство на нелегални цигари. Той изказа специална благодарност за постигнатото добро взаимодействие между служителите на МВР и прокуратурата, довело до успешно реализираните операции.

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини