13 °C

Пиронков се жалва на кмета от пътниците. Били арогантни. Особено в Долни Воден

Превозвачът, обслужващ градския транспорт в Асеновград, се жалва на кмет и съветници от пътуващите по линиите, обслужвани от коли на фирмата. От името на "Комексмаш - Васил Пиронков" до Емил Караиванов и ОбС е постъпило официално уведомление. С него той ги информира, че не е в състояние да поддържа качествена услуга, "след като голяма част от пътникопотокът, особено пътуващите от и до Долни Воден, се държи системно арогантно и отказва да се  таксува." Някои от пътниците дори заплашвали с лица с политическо влияние и по-точно с такива от ДПС.

Това, за което настоява "Комексмаш", е или въвеждането на общинска полиция, която да отговаря и за сигурността в градските автобуси, или общината да наложи електронно таксуване с билети.

Същевременно докато фирмата-превозвач се жали на възможно най-високо ниво в местното управление, асеновградчани не спират да роптаят срещу лошите обслужване и автопарк на "Комексмаш". Достатъчно е само да се погледне сайта на общината в секцията "Вашите въпроси".

Ето някои от тях, избрани поризволно:

- "Има ли някой в тази община, който да накара г-н Пиронков да си почиства автобусите?П о линията Асеновград - Стоево пътува един жълт автобус, като човек се чуди прав ли да пътува или да седне. Мръкотия по пода, мръсотия по седалките. Няма ли изисквания за автобусите?" от Т.Иванова

- "Защо автобусната линия номер 5 за Горни Воден се движи когато си иска, особено през събота и неделя? Няма ли някой в тази община най-накрая да спре своеволието на Пиронков, по-добре спрете тази линия вместо само да се плащат субсидии на вятъра." от Кемал

- "На 9.06.2012 г. вечерта към 17.45 ч. ми се наложи да ползвам автобус №4, който трябваше да взема от спирката пред автогарата. Автобусът бе малък, вътре пълен с хора и едвам се дишаше. Направих забележка на шофьора,че трябва да тръгва и не се бави, а той започна да ме нагрубява, излезе от автобуса и пред хората ме посочи и каза, че дакато не се махна от возилото, той нямал да кара автобуса??? В коя държава в света може да стане такова нещо, г-н кмете? Какво правят чиновниците в общинските отдели по транспортаи не следат тези недомислици?" от Мехмедов

На всички подобни оплаквания, а те са десетки от началото на годината, е отговорено или че общината е извършила проверка по сигнала /или ще извърши/ и транспортното обслужване е нормализирано, или че ще бъдат предприети действия за сезиране на компетентните органи, в случая ДАИ.

До момента официален отговор от страна на кмета Емил Караиванов относно сигнала на превозвача няма.

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 15.04.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Денят е подходящ за творчески планове и подготовка за реализацията им. Не се претоварвайте физически, мислете позитивно и съзидателно. Хармоничните отношения ще ви помогнат да се организирате и справите по-леко с трудностите. Обективната ви оценка за нещата е предпоставка за правилни решения и адекватни действия.
15 апр 2021

Хороскоп за Телец

Телец
С основание може да очаквате от работата си днес по-добри доходи. Трудностит са възможни по линия на администрация и неспазване на срокове и законност. Въпреки това ще се справите с възникналите препятствия и ще доведете делата си до край, което значи и осигуряване нуждите на семейството.
15 апр 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Дава ви се отлична възможност да покажете на практика вашите умения, изобретателност и младежки дух. Голямата ви ангажираност може да ви направи неспокойни и нетърпеливи, но сега е момента да стиснете зъби и да издържите. Повярвайте, усилията ви няма да са напразни. Всичко, което постигнете днес, ще ви носи добри дивиденти за дълго време напред.Струва си, нали.
15 апр 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Стремите се да вършите нещата така, че на хората около вас това да им харесва и да не влизате в пререкания за излишни неща. Помислете обаче и за собствените си желания и за това, че е трудно винаги всички да са доволни. На работното място пред вас се открива блестяща възможност да покажете на какво сте способни, затова захванете се сериозно за работа.
15 апр 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Имате доста работа днес, но едва ли ще се намери нещо, с което да не успеете да се справите. Често се заемате с много неща наведнъж, но учудващо за хората около вас успявате да се справите без проблеми. Ще се изненадате от предложението, което ви прави близък приятел. Винаги сте готови да отвърнете на предизвикателствата и едва ли ще откажете.
15 апр 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Привеждайки програмата си в действие, ще засилите активността и желанието си за общуване. Чрез търговско-финансови операции, реализирани не без подкрепата на близък човек, ще се стабилизирате материално. Ако сте пряко ангажирани с професионалните си задачи ще получите изгодни предложения.
15 апр 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Ако сте и не конфликтни ще спечелите повече, осъществявайки плановете си. Насочете усилията си в областта, в която сте най-силни. От там ще дойдат и добрите резултати. Желанията ви скоро ще станат реалност, повярвайте си. При някои е възможно да се събудят стари, хронични заболявания.
15 апр 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Предстои ви ден, който ви предлага възможности в много направления. Най вече от вас зависи как ще предпочетете да го изживеете, но със сигурност не трябва да спирате да се усмихвате и да забавлявате околните, защото настроението ви е страхотно. Ставащото е само част от настъпващия период на драгоценни успехи.
15 апр 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Нетърпеливи сте да видите работата си по-скоро завършена и това ви амбицира. Усърдно ще избегнете проблем, който застрашава да обезсмисли труда ви досега. Към някой от обкръжението ви сте особено чувствителни и това ви пречи да оцените връзката си правилно. Но не му пречете да изрази отношението си към вас.
15 апр 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Несъгласието ви с нечие решение не бива да пречи на отношенията помежду ви. Намерете по-елегантен начин да изразите становището си, без да влизате в конфликт и да застрашавате връзката си. Можете да предложите и повече в името на общото ви бъдеще, не мислите ли. Волята ви е силна, но не пренебрегвайте и другите.
15 апр 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Възможностите ви за извънредни приходи днес са много добри. Има вероятност и да ги пропуснете при прекалено колебание. Може би пред някои от вас стоят леки затруднения в бизнеса, които скоро ще отшумят без трайни негативни последици.
15 апр 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Ако ви липсват внимание и грижи, не бързайте да се засягате. Помислете къде имате пропуски, защото е сигурно, че не сте изрядни. Дайте си сметка за собствените си постъпки и променете отношението си към онези, които неоснователно сте наранили. Духовни прозрения ще ви подтикнат към промени.
15 апр 2021
Последни новини