16 °C

В ОДЗ искат служебни бележки, че мама и татко работят през лятото. Зам.-кметът Вълканова прекрати своеволието за минути

Незнайно защо в една от детските градини в Асеновград са решили, че майките и татковците трябва да донесат служебни бележки, с които да потвърдят, че през юли и август действително са на работа, а не разпускат "нахално" в полагаем отпуск, докато лелки и учителки се потят в отглеждане на дечурлигата им. Самите родители твърдят, че бележка в този смисъл е имало, поне до днес обяд, залепена на вратата на ОДЗ "Асенова крепост". Идеята на директорката е лесна за разгадаване - тези семейства, в които поне единият родител е в отпуск, да спрат децата си от градина и да им обърнат внимание вкъщи.
"Това не е първа подобна изява на г-жа директорката. Как може в заведение, което е на делегиран общински бюджет, да се държат така с хората? Още повече, че кметът на няколко пъти съобщи, че всички градини в Асеновград няма да затварят врати това лято", възмущават се те.

"Аз го наричам пестене на средства за премии. Директорът, като добър мениджър, трябва да е в състояние да подсигури необходимия персонал за летните месеци. По този начин постъпват други директори на детски градини и подобен проблем през летните месеци въобще не се появява. Има много безработни учители. Друг е въпросът, че така няма да спести средства, които да се дадат като премии. Редно ли е да се ползват блага за сметка на отнемането на същите от страна на родителите? И то без основание? Детските градини са с делегиран бюджет, който им се предоставя от общината за цялата година. Юли и август не са изключени", коментира друг недоволен родител.

След като получихме сигнала, се обърнахме към ресорния зам.-кмет на Асеновград Мария Вълканова. Благодарение на нейната бърза намеса в рамките на само няколко минути проблемът бе отстранен като такъв. Надписът с искането за служебни бележки е свален от вратата на градината, а детското заведение трябва и ще работи както през юли, така и през август.

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 03.03.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Създавате добри взаимоотношения с хората от обкръжението ви и това ви помага да разширите обхвата на интересите си. Ще спечелите, ако запазите позициите си независимо от трудностите и подготвите следващите си изяви. Други ще бъдат принудени да търсят нова работа, заради невъзможността да продължат на досегашната си.
03 мар 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Ще се заемете с важните си задачи, но не са изключени и изненади, които да наложат промяна в плановете ви. Денят е свързан и с развития от личен характер, ще имате придобивки и срещи с хора, към които храните очаквания по интересуващ ви въпрос. С колегите си бъдете общителни, но не разкривайте пред тях интимния си живот.
03 мар 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Ако представите аргументирано и по достъпен начин намеренията си, няма да се затрудните в изпълнението им. Овладени и без излишна показност, ще работите по текущите си задачи, едновременно с това договаряйки и условия по предстоящи проекти. Решаване на финансов въпрос и добри очаквания за предстоящите дни.
03 мар 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Коректното ви поведение ще се оцени от хората, с които си сътрудничите, и в замяна ще получите същото. Не се притеснявайте излишно за проблем, касаещ близък човек. Ще съумее да се справи сам, а ако поиска помощ – не му отказвайте. Парични вложения ще ви накарат да потърсите съвет от хора, занимаващи се с инвестиции.
03 мар 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
И творческите и професионалните ви амбиции ще намерят реализация днес. Не се колебайте да се обграждате със сътрудници, защото те ще се окажат от решаваща роля при един служебен проблем, който ще доведе до финансов успех. Едно запознанство е възможно да прерасне в голяма любов.
03 мар 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Ще се погрижите за детайлите в работата си, за да елиминирате изненадите и постигнете очакванията си. Благодарение на организираността и предвидливостта ви, средствата ще ви стигнат за всичко, което планирате. Занимаващите се с бизнес ще реализират търговска сделка или доведат споразуменията с клиенти и партньори до предстояща такава.
03 мар 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Ще проявите сърдечност и разбиране в отношенията си с околните. Каквито и да са причините, те ви правят по-добри и социално ангажирани, което ви отличава в сивотата на деня. Ще постигнете намеренията си, не спирайте, а работете в същия дух. Дипломатическите ви умения отново ще се проявят.
03 мар 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
За някои от вас работа ще продължи и то с придобивки. Ще постигнете това, за което се борите, като оставате доволни. Погрижете се за близките си, те очакват това от вас. По отношение на личните си амбиции е добре да посветите в тях и партньорите си, ако имате такива.
03 мар 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Запазете съмненията за себе си, защото липсата на информираност може да ви подведе. Финансовите ви успехи ще зависят от това, доколко добре ще изиграете картите си. Предстоящо събитие ви зарежда с вълнения, но и с известно притеснение. Мълчанието ви може да се изтълкува двузначно.
03 мар 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Някои от вас ще се занимават с организационни въпроси, свързани с работата им. Имате възможност да работите на спокойствие и да напреднете наистина много. Не се отказвайте от идеята, дадена ви от ваш близък. Впоследствие ще откриете безспорни предимства и възможности за в бъдеще.
03 мар 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Тревогите ви, свързани с близък човек ще отпаднат. Нещата около него започват да се развиват в благоприятна светлина и това внася спокойствие в семейството. Благодарение на последователните си действия имате шанс да реализирате отдавна планувано начинание.
03 мар 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Денят ще премине изцяло под знака на деловите ви успехи. Усетът ви за изгодни инвестиции ще ви открие добра възможност да увеличите финансовото си състояние. С помощта на нови партньори ще укрепите позициите си в избраната от вас сфера на действие.
03 мар 2021
Последни новини