В ОДЗ искат служебни бележки, че мама и татко работят през лятото. Зам.-кметът Вълканова прекрати своеволието за минути

Незнайно защо в една от детските градини в Асеновград са решили, че майките и татковците трябва да донесат служебни бележки, с които да потвърдят, че през юли и август действително са на работа, а не разпускат "нахално" в полагаем отпуск, докато лелки и учителки се потят в отглеждане на дечурлигата им. Самите родители твърдят, че бележка в този смисъл е имало, поне до днес обяд, залепена на вратата на ОДЗ "Асенова крепост". Идеята на директорката е лесна за разгадаване - тези семейства, в които поне единият родител е в отпуск, да спрат децата си от градина и да им обърнат внимание вкъщи.
"Това не е първа подобна изява на г-жа директорката. Как може в заведение, което е на делегиран общински бюджет, да се държат така с хората? Още повече, че кметът на няколко пъти съобщи, че всички градини в Асеновград няма да затварят врати това лято", възмущават се те.

"Аз го наричам пестене на средства за премии. Директорът, като добър мениджър, трябва да е в състояние да подсигури необходимия персонал за летните месеци. По този начин постъпват други директори на детски градини и подобен проблем през летните месеци въобще не се появява. Има много безработни учители. Друг е въпросът, че така няма да спести средства, които да се дадат като премии. Редно ли е да се ползват блага за сметка на отнемането на същите от страна на родителите? И то без основание? Детските градини са с делегиран бюджет, който им се предоставя от общината за цялата година. Юли и август не са изключени", коментира друг недоволен родител.

След като получихме сигнала, се обърнахме към ресорния зам.-кмет на Асеновград Мария Вълканова. Благодарение на нейната бърза намеса в рамките на само няколко минути проблемът бе отстранен като такъв. Надписът с искането за служебни бележки е свален от вратата на градината, а детското заведение трябва и ще работи както през юли, така и през август.

Източник: asenovgrad.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини