Тежка катастрофа на АМ Тракия: 2 убити, 8 са ранени

Двама са убити, а осем са ранени при тежка катастрофа, станала тази нощ около 02 ч. в района на 57-ми километър на АМ "Тракия", посока София, съобщават пазарджишките медии.

Водачът на товарен автомобил Мерцедес Б.К. на 63 г. от София буквално помел паркираните в аварийната лента микробуси Мерцедес и Форд и се спрял в мантинелата. Возилата били паркирани там поради авария на единия от микробусите. След получаване на сигнала за случилото се към мястото се отправили екипи на магистрална полиция, РУП-Септември, РСПБЗН-Белово, линейки на Спешна помощ от Пазарджик и София. В резултат на тежкия сблъсък на място са починали И.И. на 52г. от Карнобат и А.А. на 34г. от Нова Загора. В тежко състояние с опасност за живота са 39-годишната П.Я. от Нова Загора, М.А. на 20г. от Ямбол и К.Б. на 25г. от Карнобат. Те са транспортирани и настанени в болнично заведение в София. Останалите ранени - М.А. на 50г. от Бургас, М.А. на 42г. от Сунгурларе, 39-годишната А.А. от Снгурларе, А.Х. на 28г. от Нова Загора и А.И. на 24г. от Карнобат, са настанени в МБАЛ-Пазарджик и в столична болница.

На мястото се извършва оглед от дежурна група при полицейското управление в Септември. АМ "Тракия" е проходима и двете посоки. Причините довели до трагичния инцидент се изясняват. Водачът на ТИР-а е задържан за срок от 24 часа в РУП-Септември.

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини