22 пъти "Да!"

Първата сватбена церемония в Дидсбъри, Манчестър

Казват, че сватбеният ден е най-щастливият в живота на човек. Ако това наистина е така, то Алекс Пелинк и Лиза Грант сигурно имат най-щастливата година.

Двойката обикаля по света от лятото на миналата година и чества любовта си. Алекс и Лиза са си поставили за цел да се врекат във вярност един на друг 22 пъти в различни страни по света и имат още осем церемонии, докато постигнат целта си.

Двамата споделят пред “Дейли мейл“, че са по-влюбени от всякога.

Досега те са си казвали “Да“ сред делфините на Хаваите, преоблечени като вампири в Лос Анджелис, на остров в Хондурас, в езеро в Мичиган, във винарна в Квебек, на плажа в Мексико, на гърба на кон в националния парк Банф в Канада и на още 15 места в Централна, Южна и Северна Америка.

Алекс и Лиза се познават от 11 години, а са двойка от шест. Идеята им да се вричат във вярност на различни места по света идва, докато обсъждат мястото за венчавката си. След това те планирали да се отправят на двугодишно пътешествие.

Като вампири в Холивуд

“Местата, на които ни предлагаха да се оженим във Великобритания, просто не ни подхождаха. Затова решихме да се оглеждаме, докато пътуваме по света. След една-две чаши вино решихме, че най-добре да си правим малка церемония, следвайки местните традиции, на всяко място, което посетим. На края на пътуването ни, което се очертава да бъде тригодишно, ще изберем най-любимото ни местенце за “официалната церемония“”, обяснява двойката.

Младоженците поддържат и собствен блог, в който разказват за приключенията си. Благодарение на доброволната работа на местни фотографи те се сдобиват и с прекрасни фотографии на всяка своя сватба.

Церемонията в Villa de Leyva, Колумбия

За да осъществят цялата идея, двамата са продали къщата си и автосервиза на Алекс и харчат само предварително определения им седмичен бюджет.

Придвижват се със стара каравана на име Пеги и следят всеки свой разход. Казват, че никога не биха успели да осъществят мечтата си, ако навсякъде не срещат добри хора, които са готови да им помагат безплатно или срещу минимално заплащане.

Най-хубавото е, че пътуването им ги е накарало да се сближат още повече. Те са заедно по 24 часа на ден, 7 дни в седмицата. Споделят всичко – планирането на поредната сватба, храната и всяка сутрин се изненадват един друг със закуска в леглото.

Древна церемония на Маите, Мексико
Източник: dnes.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини