До края на месеца набират резервисти за армията, 102 от тях в Асеновград

Военен отчет в община Асеновград започва набирането на документи за служба в доброволния резерв. Вакантните длъжности са общо 102 за асеновградските военни формирования и 47 за ВФ 44220 в Пловдив. Сред местата за попълване са командири на отделения, шофьори-радиотелефонности, радиотелеграфисти, механик-водачи на верижна техника и др.

За нито една от обявените длъжности няма изискване за владеене на чужд език. За част от тях обаче е необходим сертификат за достъп до класифицирана информация. Кандидатите трябва да удостоверят, че са с чисто съдебно минало и да декларират, че желаят да бъдат приети на служба в доброволния резерв с по-ниско военно звание от досега притежаваното от тях. Те трябва и да са съгласни да бъдат включвани в операции или мисии извън страната.

С по-голям шанс при кандидатстване са уволнените военни, тъй като са минали първоначалната военна подготовка.

До края на годината армията трябва да се попълни с 400 резервисти, а според генералния план до края на 2014 година тяхната бройка трябва да достигне 3400.

Срокът за подаване на документи е 27 септември. Подробности за реда и условията за кандидатстване могат да се получат във военния отчет в община Асеновград ст. 210 и на тел. 0331/6 31 44.

К.Нешева

 
 
 
 
Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини