Обявиха прием на учители за новите групи на ОДЗ "Зорница"

Община Асеновград обяви свободни работни места за 6 учители-детска градина, педагог за яслена група и учител по музика в детска градина. Педагозите са нужни за новите групи в ОДЗ "Зорница". Търсят се още 4 детегледачи за яслени групи, 3 помощник-възпитатели в детска градина и 1 помощник-готвач.

Документи ще се приемат в рамките само на 3 дни в детското заведение, до СОУ "Св. Св. Кирил и Методий". Повече за необходимите документи и начина на кандидатстване можете да научите ТУК.

Заради предстоящото отваряне на нова детска градина през юли съветниците гласуваха промени в общинския бюджет. Тъй като групите все още не са в информационния масив на Министерството на образованието, нямаше как в средата на годината да се получи държавно субсидиране на новите щатове. Ето защо се наложи общината да поеме обезпечението до края на финансовата 2012-та.

Така наречената нова детска градина в действителност е Общностен център за предоставяне на интегрирани социални услуги и услуги, свързани с грижи за деца от 0 до 3-годишна възраст и от 3 до 7-годишна възраст. Изгражда се по Проект за социално включване на социалното министерство.

Градината трябва да отвори врати през септември. Минимум 10% от капацитета й, който е 130 места в общо 6 групи, 2 от които яслени, ще е за деца в риск - със здравословни проблеми или такива, чиито родители са безработни, получават социални помощи или са неосигурени.

Общностният център за интегриране се изгражда с финансиране от Световната банка, общината финансира частта на детската градина.

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини