Караиванов размаха пръст на некоректните изпълнители на ОП

"Ще търсим отговорност от фирмата-изпълнител при неспазването на договора и съвместно с юристите на общината ще решаваме какви мерки могат да бъдат взети. Това ще касае не само тази поръчка, но и всички договори с фирми, които не изпълняват своите отговорности по тях". Категоричните думи са на асеновградския градоначалник Емил Караиванов, а поводът за тях избледняващата за дни пътна маркировка, която в момента полага "Трафик пътна сигнализация" ЕООД.

"Сезирахме веднага фирмата, която има изричен ангажимент за качествено полагане на маркировката и нейната гаранция, която по договор е 3 г. Ще бъдем безкомпромисни за спазване на технологията, така както го изискват нормите. Категоричен съм, че няма да допуснем некачествен продукт, защото проблемът е изключително важен и засяга всеки на улицата", подчерта днес пред медиите кметът. 

Договорът е на стойност 60 000 лева, като общината е предоставила специален опис на интензивните участъци, където трябва да бъде поставена пешеходна маркировка с трайна термопластична перлена боя.

Общият размер на поръчката е около 5000 линейни метра. Останалите зони ще се изписват по конвенционална технология.

Договорът за поддръжка на пътната маркировка е със срок на действие до юли 2013 г., като за първи път във възлагането са включени и участъци по селата на общината.

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини