15 °C

Караиванов размаха пръст на некоректните изпълнители на ОП

"Ще търсим отговорност от фирмата-изпълнител при неспазването на договора и съвместно с юристите на общината ще решаваме какви мерки могат да бъдат взети. Това ще касае не само тази поръчка, но и всички договори с фирми, които не изпълняват своите отговорности по тях". Категоричните думи са на асеновградския градоначалник Емил Караиванов, а поводът за тях избледняващата за дни пътна маркировка, която в момента полага "Трафик пътна сигнализация" ЕООД.

"Сезирахме веднага фирмата, която има изричен ангажимент за качествено полагане на маркировката и нейната гаранция, която по договор е 3 г. Ще бъдем безкомпромисни за спазване на технологията, така както го изискват нормите. Категоричен съм, че няма да допуснем некачествен продукт, защото проблемът е изключително важен и засяга всеки на улицата", подчерта днес пред медиите кметът. 

Договорът е на стойност 60 000 лева, като общината е предоставила специален опис на интензивните участъци, където трябва да бъде поставена пешеходна маркировка с трайна термопластична перлена боя.

Общият размер на поръчката е около 5000 линейни метра. Останалите зони ще се изписват по конвенционална технология.

Договорът за поддръжка на пътната маркировка е със срок на действие до юли 2013 г., като за първи път във възлагането са включени и участъци по селата на общината.

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 19.04.2021

Хороскоп за Овен

Овен
19 апр 2021

Хороскоп за Телец

Телец
19 апр 2021

Хороскоп за Рак

Рак
19 апр 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
19 апр 2021

Хороскоп за Дева

Дева
19 апр 2021
Последни новини